Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

MacX

23. 3. 2009 13:40
Pane autore....

Zkuste prosím uvažovat, úpravy v CRA provedla Clintonova administrativa tuším v roce 1995. Podle vašeho názoru (a nejen vašeho) byly na základě těchto úprav poskytovány hypotéky sociálně slabým. Dejme tomu.

A teď trochu zdravého rozumu - opravdu věříte, že ti "sociálně slabí" byli schopni 10 a více let ty hypotéky splácet a najednou všichni hromadně zchudli a došlo ke krizi:-) ????????

Opravdu vám to nepřipadá přitažené za vlasy?

0 0
možnosti
LM

Aaron71

23. 3. 2009 13:29
Já tomu nerozumím

Co nebo kdo? A proč? A jak souvisí Clinton s pravěku s krizí dnes? Nemůže za to náhodu taky George Washington? A co Jan Tleskač?:-/

0 0
možnosti
PK

kraken

23. 3. 2009 18:07
Re: Já tomu nerozumím

vsechno chce svuj cas. A Clinton byl jedna z pricin (urcite ne jedina), ktery zasadil seminko recese. To rostlo a rostlo, az se vyklubalo. Chytla se toho media a diky jejich potrebe prodat, se z recese stala krize. Tady vycitili prilezitost politici (hlavne ti demokraticti, rozdavacni) a naslibovali hory doly. Tim krizi radne prihnojili, takze se mozna docasne pozastavi v rustu, ale casem pekne vypuci (az bude potreba splacet na to, na co si dneska vypujcili, aby drzeli nad vodou neefektivni a neperspektivni podniky).

A samozrejme, jen na okraj, nikdo nepotresta nezodpovedne managery, kteri to (take) zpusobili svou chamtivosti. Naopak, v AIG si dky peknemu zvladnuti pripisuji dalsi ohromne premie

0 0
možnosti
RK

Rommik

23. 3. 2009 13:21
Princip naprosto jasný, jen..................

...............se to nesmí říkat nahlas.Sociálové pak řvou, ale doma hospodaří tak, aby vyšli. Navenek je socialistické rozhazování hezké, ale co naše děti?

0 0
možnosti
VH

Totedyne

23. 3. 2009 13:18
naplivané bláboly

"Mohl bych psát o dalších důsledcích, co z toho vyplívají,..." Tady to kontrola pravopisu Wordu asi odvodila od slova plivat . :-) 

Skutečnost je zcela jiná. Neschopnost splácet hypotéky nebyla způsobena sociálním státem, ale odklonem od sociálního státu. Ekonomika mívá určité zpoždění od vládních rozhodnutí, ale nikoliv tak dlouhé. Pokud je autor přesvědčen o opaku, tak si může nalézt konkretní znění zákonů, které byly za Clintona přijaty. Žádné příkazy poskytovat hypotéky všem tam nebyly.

0 0
možnosti
JA

J. Adamec

23. 3. 2009 13:36
Re: naplivané bláboly

Jo tak odklonem od sociálního státu - tak oni vlastně měli ještě dostat od státu vyšší  dávky, aby to mohli splácet 8-o

0 0
možnosti
L

lesicatko

23. 3. 2009 13:08
Aké naivné

Samozrejme, toto je logický mechanizmus, akým sa to spustilo.

Ale ako to, že nefungoval mechanizmus, ktorý by včas odhalil, že sa niečo deje, ako to, že systém nemal zápornú spätnú väzbu a zrútil sa zásahom politikov ?

Čisto mimochodom, po prehrmení tohoto tu máme energetickú krízu  -vie autor, ako len trhovými metódami zabezpečiť jej  zvládnutie ?

0 0
možnosti
MZ

ozzy79

23. 3. 2009 13:19
Re: Aké naivné

popravdě... to by mě taky zajímalo :-) O úvěrové a hypotéční krizi se začalo psát už po roce 2000, jenže to to nikdo nebral vážně. Co se týká energetické krize, tak ta tu již byla v sedmdesátých letech a trh si s ní poradil prostě tak, že lidi začali za ropu platit mnohem víc. Je otázkou, jestli ta další krize bude energetická, nebo plodinová, o které se taky mluví. Té by se možná zabránilo regulací dotací na tyhle komodity. 

0 0
možnosti
MB

MacX

23. 3. 2009 13:06
Otázky na autora

A tu pohádku o tom, jak Clinton nutil banky, aby půjčovaly chudákům, tu jste splašil kde?

1. Nic takového v Community Reinvestment Act není. Přečtěte si ten zákon.

2. Nepřipadá vám trochu zvláštní, že by k celé krizi došlo až za 8-9 let po Clintonově odchodu?

Moc složité otázky?

0 0
možnosti
M-OCY

madqwert - obet cenzury ydnes

23. 3. 2009 13:05
zborniku, clinton jako jediny prezident

snizoval zadluzeni, mel prebytkove rozpocty, ale pro tebe je on pricinou krize ;-D

0 0
možnosti