Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rodnok

19. 2. 2012 16:12
levicova destrukce

Mě to zajímá naprosto konkrétně a tentokrát bez vytáček, bez slovní vaty kolem. Klaus tvrdí v historicky zásadním projevu, jehož výročí dnes máme a který máte v článku, že máme Číně snížit cla. Vy níže mluvíte o čínské uměle nízko držené měně a že cla jsou protizbraň. Takže mýlí se Klaus nebo ne? Je fakt tak náročné na to odpovědět?

0 0
možnosti

Emiliano Zapata

19. 2. 2012 16:15
Re: levicova destrukce

Jdeš na to špatně. Musíš si opakovat "Klaus má zase pravdu" a z toho vycházet.

3 0
možnosti

levicova destrukce

19. 2. 2012 16:31
Re: levicova destrukce

V jaké je to minutě? Nemám čas na hledání.

0 0
možnosti

levicova destrukce

19. 2. 2012 16:57
Re: levicova destrukce

nikoli Bastiatovu fiktivní petici výrobců svíček a na svíčky dovážené z Číny uvalila 66% clo. Jo, už jsem na to narazil. Ale jaksi podstatou je to, co celá léta každý soudný vidí: cla na zboží je tragédií a clo na Čínu nikam nevede, když nedonutíme její vedení a změnu zafixovaného kurzu. NÍZKÉHO. Takže jasně že má pravdu. Jednoznačně. EU jako velmoc ?- nedokázala s USA tlačit na zreálnění měny a místo toho udělá cla. USA se o to snaží už 20 let. Busch starší při tvrdých jednáních v Japonsku tehdy v Tokiu omdlel. Tehdy se jednalo o Japonské dotace z USA (jednostranný obchod - vývoz) a ony čínské měnové nesmysly. Neboli to, co naopak zničilo Řecko. A Bastiat to popisuje správně. Cla místo jasného obchodu jsou hrob. Clo bylo jako kulomet ve válce cel a kurzů, ale Evropa tahala za kratší konec a výsledek je znám. Pros..li jsme vše a Čína se směje. Cla jsou správná na kratičkou dobu vyjednávání, ale desítky let? Ale totéž popisuje onen Bastiat, měli bychom se učit.

0 0
možnosti

levicova destrukce

19. 2. 2012 17:09
Re: levicova destrukce

neboli polopaticky: Evropa vytáhla clo proti zboží a nikoliv proti podvodnému zrůdnému systému. A Čína nás zaplavila nekvalitním, levným zbožím stejně. Našla po pár měsících protizbraň. Teprve teď zpevńuje její kurz, platy vzdělaných se zvyšují a vypadá to, že Číně dochází dech. Z části je to krizí, z části už lidé nechtějí kupovat brak. Ale Evropa přes dotace z dluhů je v koncích. Všechny náboje jsme nesmyslně vypálili a teď padáme na ústa. Je to stejné, jako v roce 1997: Tošovský zdražil měnu, ale na STRAŠNĚ dlouhou dobu. Na týden dva na varování zvýšit o 50% fajn, Ale za půl roku klekla ekonomika a kvůli strachu z inflace padla krize na celý stát. Opět: ač se Klaus doprošoval, žádal a zuřil, že dvojnásobná brzda ekonomiku zasekne, opět ho nikdo neposlouchal a když bylo pozdě, mohl za to Klaus. A Tošovský to přiznal až před dvěma roky. Zakázky byly, ale peníze byly tak drahé, že firmy a následně banky padaly. To je další příklad.

0 0
možnosti