Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J60i73r40i 96P79i26l78n49y

7. 7. 2023 17:26

"velvyslanec EU v Číně" Co to má znamenat. EU je už stát?

0 0
možnosti
Foto

V Indonésii na letišti v Duty free v 2020 jsem měl účtenku spárovanou s pasem a na účtence jen "národnost: Evropská Unie" https://www.instagram.com/p/CD8nIYbJZS_/

0 0
možnosti
JD

Pravda je pro mnohé nepřijatelná.

4 4
možnosti
Foto

Pan europoslanec má obecně poněkud svérázné názory na mezinárodní politiku. Není to tak dávno, co v EP loboval za zlegalizování okupace Západní Sahary Marokem. Poněkud pikantní v době, kdy vláda ve které lidovci sedí vehementně bojuje proti okupaci Ukrajiny.

4 2
možnosti
ZZ
MP

Autor slovíčkaří. Zdechovský ve svých tweetech použil termíny samosprávný ostrov a demokratická země. Ne samostatný stát !!

Je třeba upozornit, že Tchaj-wan byl v OSN nástupnickým státem Čínské republiky až do roku 1971, kdy rezolucí VS ( pro státy komunistické, třetího světa a naivní demokracie evropské, proti USA, Austrálie, Brazílie ) byla nahrazena Čínskou lidovou republikou. Mike Pompeo, ministr zahraničí za Trumpova prezidenství, v roce 2022 tento přístup vůči Tchaj-wanu označil za politiku appeasementu. Je autorovi článku bližší zločinec Mao Ce Tung než člen Tea Party Pompeo ? Nebo mám pravdu ve svém dojmu, že už od Machova předsedování jsou Svobodní spíše Podvodní ?

6 6
možnosti
Foto

1) Znovu si přečtěte tweety. Na prvním je, že Čína chce pro obě země vytvořit jednu vlajku. Na druhém, že Peking prohlašuje ostrov za svůj. Ve třetím dává na stejnou úroveň Ukrajinu a Tchaj-wan. To myslíte vaši argumentaci vážně?

2) Já zde neřeším zda je lepší podporovat Formosu, Republikánskou Čínu nebo Čínskou lidovou republiku. Řeším jednoznačné a vyložené lži!!!

3) Vám podpora "levicové" Formosy nepřipadá jako zrada "pravicové" Republikánské Číny?

4) Já začátkem 2015 neprodloužil členství ve Svobodných - důvody zde https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=436293

10 0
možnosti
JL

Pan Zboril, az peuzkostlive poukazuje na slovicka a pritom vubec nezminuje vyznam mravni. Komunisticka strana Ciny se hlasi k principu Marxizmu-Leninyzmu. Lenin hlasal "pravo na sebeurceni az do sameho odtrzeni". KS Ciny, vyhrozuje vojenskou akci, pokud Taiwanska vlada vyhlasi nezavislost ostrovni republiky. Tim je tedy v prikrem rzporu se stezejni podstatou nejen marxleninskeho uceni, ale i se zasadami charty OSN o lidskych pravech. Vase slovickareni za vsech okolnosti pane Zborile.

Vasim zastavanim komunisticke Ciny, mi pripomina pan Zboril nazor nasich predku na Boerskou valku let 1900-02: "hruba sila vitezi nad pravem"! Pan Zboril se tedy zastava pouziti "hrube sily" proti zasadnim lidskym pravum cloveka, prava na sebeurceni! Hlavni je slovickareni!

9 7
možnosti
HH

Ten mravní narativ běžte vykládat do USA. Pak možná procitnete.

7 6
možnosti
JD

Zdechovský dezinformuje i zde na blogu.

Doufám, že ho lidé už nikam nezvolí!

Kamra.

7 5
možnosti
LS

Máte důkazy, blábolo?

Vás by měl pan Z. zažalovat. Píšete a nejen vy žalovatelné bláboly, za které byste měl být odpovědný.

2 8
možnosti
Foto

Západ má plná ústa o svobodě a sebeurčení, ale není schopen Tchaj-wan uznat jako stát. Je vidět, že svoboda a sebeurčení jsou pro politiky západních zemí jen pojmy, které se berou vážně až když se to hodí.

7 0
možnosti
Foto

Je to tak. Strany v ČR by si to měly dát do volebního programu, že (ne)budou pro změnu dosavadního diplomatického vztahu. Koreje uznáváme obě i když severní jižní neuznává. Pekarová, ani Vystrčil, ale o tom nikdy nemluvili a vždy se schovali za tvrzení, že tam byli vlastně v režimu obchodního styku s podnikateli - amatérismus, pokrytectví a degradace české diplomacie. V podnikaní se tomu říká šmejdství.

5 2
možnosti

"Tchaj-wan (Čínská republika na Tchaj-wanu) je mezinárodně neuznaný stát, který uznává 13 z 193 státu OSN a v červenci 2022 velvyslanec EU v Číně Jorge Toledo Albiñana prohlásil, že EU nepodporuje nezávislost Tchaj-wanu, ale "mírové sjednocení",

Zdroj: https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=803700

Jak může být mezinárodně neuznaný stát, když jej uznává 13 států? Jinak to, že něco tvrdí Jorge Toledo neznamená, že s tím naše republika souhlasí. Ve vztahu k Izraeli máme také odlišný postoj, než EU.

5 5
možnosti
Foto

To jste si pěkně zadezinformoval.

ČR stejně jako EU uznává jednu Čínu, jejíž součástí je i Tchaj-wan a Čínská lidová republika jedinou legitimní představitelkou. To přece musíte být schopen si ověřit do 3 minut ne?

Navzájem se sice neuznávají desítky členských zemí OSN, ale hlasováním v OSN jsou celkově mezinárodně uznané. Např. mezinárodně neuznávaný Severní Kypr uznává jen Turecko a mezinárodně neuznávaný Tchaj-wan jen 13 států v počtu obyvatel ještě bezvýznamnější. Uznávané Kosovo 118 států. Uznávaný Izrael 164 států. Kde jste vzal, že zbytek EU jej neuznává???? ČR kupodivu stejně jako Švédsko a bývalý východní blok uznává i Palestinu, kterou zase Západní Evropa neuznává. 138 států hlasovalo v 2012, aby se stala nečlenským státem OSN a 9 bylo proti včetně USA a kupodivu i ČR a 41 států se zdrželo. Izrael neuznávají jen arabské země kolem něj kromě Egyptu, Jordánska a Spojených Emirátů.

S Tchaj-wanem je to pak ještě zajímavé tím, že ve zkratce je tam pravicová pan-blue koalice republikánské Číny (Kuomintang a jeho symbolika je i symbolikou Tchajwanu) co si nárokuje ostrov, pevninskou Čínu i Tibet. Pak levicová pan-green koalice co si nárokuje jen ostrov a že s Čínou nemá nic společného a že bude Formosa. Takže jsou tam 3 strany sporu. Ono adorovat vyloženě Formosu je svým způsobem zrada dvou Čín - Republikánské Číny i Čínské lidové republiky. Ve světě se to povedlo asi jen Pekarové a Vystrčilovi... a asi se jim to povedlo, protože mají tak důvtipné a informované voliče jako jste vy?

7 2
možnosti