Z normálnosti do domácí totality

Byl jsem 14 dní na dovolené v zahraničí a dal si volno od mobilu, internetu a cílené propagandy soudruha Babiše, za jejíž propracovanost by se nemusel stydět ani Goebbels. Nejen že na dovolené si nikdo nelámal hlavu nošením 

nesmyslných roušek a řízeným vydáváním jídla jako ve školní jídelně, ale viděl jsem kolem sebe pohodu, uvolněnost a radost ze života. Prostě lidé si užívali dovolenou bez cílených strašáků kolik lidí je zase nakažených a naplno se zde projevila nesmyslnost naší i jiných vlád.

První co jsem si po příjezdu domů přečetl, bylo vyjádření Babiše "Nepochybil jsem, Česko zažívá nejlepší časy od vzniku samostatného státu." V tu chvíli se mi vybavilo jeho prohlášení (Babiše, agenta StB Bureše) že vzdělání dětí není třeba až tak přeceňovat, neboť v jeho továrnách je místo pro všechny.

Ano možná pro Babiše je toto nejlepší období, v roli premiéra má velkou moc, pod sebou sdělovací prostředky, televizi a cenzuru na eliminaci prosakující pravdy a tak ty, co se ozvou, v pohodě umlčí. Možná se inspiruje v Rusku nebo KDLR, kde za přestupek proti režimu platí celá rodina i její příbuzní. Tak si zajistí udávání jednoho na druhého a upevnění své moci. To jistě agent Bureš ví, neboť se tím před listopadem 89 živil.

Pro svůj finanční zisk a moc klidně nechá naočkovat děti, jen když se to vyplatí. Jen svou rodinu ne, to si je vědom rizika a stejně jako lídři islámského státu, kteří naverbují mladé kluky a holky pro sebevražedné atentáty, ale ne příslušníky své rodiny a rodu.

Babiš k zajištění svého vládnutí chce zase z našich peněz přidat důchodcům. Možná si myslí, že všichni jsou senilní a nechají se koupit za koblihu. Také jsem v důchodu a jediné, co bych si opravdu přál je, aby oligarcha Babiš co nejrychleji z vlády zmizel. Nestačí jen si něco přát, ale také je nutné pro změnu něco udělat. Možná mi jeho cenzura zase smaže článek, ale jednou i lidé, kteří se cenzurou pravdy pro Babiše živí pochopí, že jde i o ně a nezávidím jim, až se jich jejich děti či vnoučata zeptají, co udělali proti tomu, aby tu nevládl oligarcha a nemocný proruský prezident.

Kamarád mi včera řekl, že prvně ve svém životě neví, koho volit. Já mám jasno, mé srdce i rozum mi jednoznačně říkají, že Babiš a jemu podobní lídři opozičních stran to nebudou. To bych se před své děti a vnoučata nemohl postavit a musel se stydět do konce svých dnů.

Autor: Miloslav Závorka | neděle 26.9.2021 16:59 | karma článku: 25,54 | přečteno: 862x