Proč český národ opakovaně volí za prezidenta komunistu?

Jsme snad jako národ stádo hlupáků? Nepamatujeme si, co bylo před rokem 89? V 89. jsem byl prvně v životě hrdý, 

na Václava Havla i na lidi, kteří se mnou demonstrovali na Václaváku po 17. listopadu. Havel byl skoro sám s hrstkou stejně smýšlejících lidí proti bolševické mašinérii. Stálo ho to zdraví, ale pozvedl prestiž českého národa v očích celého světa.

Ale pak lidé zvolili komunistu Klause a následně proruského komunistu Zemana a prestiž Čechů spadla na úplné dno.

Co vede Čechy k tomu, opakovaně volit do čela státu komunisty? Mají snad lidé rádi, když jim je diktováno, co mohou a co už ne?

Evidentně ano, jak jinak si vysvětlit, že tiše trpěli selhání státu, lékařů, justice v době covidu, co se lidských práv týče. A jde to na účet tehdejšího premiéra a těch, které řídil. Všichni víme, co se za jeho vlády dělo, o to neuvěřitelnější je fakt, že se zase najdou lidé, kteří ho chtěli za prezidenta.

Je smutné, že lidé ze všech kandidátů upřednostnili dva komunisty: jeden soudruh školený sovětskými soudruhy a druhý StB donašeč. A druhé kolo voleb? Pro slušné a myslící lidi bylo jen volbou menšího zla.

A válka? Dějiny ukazují, že válkou se nikdy nic nevyřešilo.

A naši lidé? Mají existenční problémy, podporujeme kde co a kde koho -  a že by se náš stát zasazoval o mír? To nikde nevidím.

A včera jsem byl nakupovat.  Na parkovišti stála starší auta Čechů a vedle mne nové SUV Ukrajince, který má statut uprchlíka. Co se asi honí hlavou našich lidí, kteří jdou nakupovat pěšky s igelitkou a jsou rádi, že vůbec finančně vyjdou a vedle vidí evidentně bohatého Ukrajince, který má nacpaný kufr jídlem a dobře ví, že právě jeho živí ze svých daní?

Covid téměř není, propagátoři očkování a nesmyslného nošení roušek a zákazů mlčí, nebo jsou na teplém místě někde ve Finsku.

Nikdo za nic nenese žádnou odpovědnost? Co všechno si ještě necháme líbit? Kde je čestnost a zodpovědnost?

J. A. Komenský byl učitelem národů, moudrý a vzdělaný člověk, k jehož odkazu jsme se jako národ ještě ani nepřiblížily. Na první místo kladl čestnost a morálku zvláště u učitelů a lidí co vychovávají děti. Neboť svým příkladem ovlivňují děti jak kladně, tak záporně. Ale jsem si jistý, že za současného ministra vnitra, který byl také učitel, by se minimálně styděl.

Český národ zatím přežil všechno, věřím, že přežije i vládu hlupáků a mocichtivých politiků.

Autor: Miloslav Závorka | neděle 5.2.2023 18:38 | karma článku: 24,44 | přečteno: 618x