Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karel Kryl by s vašim hodnocením Havla určitě nesouhlasil, byl zklamaný s vývojem situace, která po revoluci nastala a obzvlášť s tím, jak si všichni ti, kteří odsuzovali korytáře, rychle rozebírali jejich korýtka.

A neříkejte jméno Kryl a Havel jedním dechem, za Kryla bychom dýchali, ale Havla nás většina do revoluce neznala.

6 0
možnosti
VV

;-D;-D;-D Ano byli jisti kteri znali jen tu jejich stranu jedinou a o Vaclavu Havlovi nemeli poneti. Ale ti jiste neznali ani Karla Kryla, protoze ten od roku 1969 znel jen z te mnichovske stvave vysilacky. ;-D;-D;-D

0 3
možnosti
Foto

J18a85n 58A34n93d66r96l38e

1. 5. 2021 16:44

Ne úplně s každou Vaší větou souhlasím, ale celkově za článek R^

0 0
možnosti
Foto

Všude tam, kde se masa jedinců dožaduje politické změny pučem demokracie prohrává. Bylo tak tomu i zde na Václaváku. Je třeba vyčkat svobodných voleb a pak se smířit s jejich výsledkem, to tihle tzv. demokraté, ve skutečnosti pučisté, neumí !

2 1
možnosti
Foto

jó, tak proto tak obdivujete Únor 1948;-D

4 0
možnosti
PB

Článek dobrý, až na toho najatého podvodníka Šlachtu na konci.

On nebyl uklizen, jak se domníváte, nýbrž se sám a dobrovolně přesunul do speciálně pro něj vytvořené luxusní trafiky. A to poté, co splnil úkol a odstavil od vesla ODS například i tím, že vyšetřoval údajné přidělování trafik jejich poslancům.

Výsledek už známe. Nenašel naprosto nic, vyšetřovaným politikům musel stát nakonec ještě vyplatit odškodnění a celý humbuk skončil instalací Babiše k moci. Mimochodem, vyšetřoval snad tento neúplatný orel spravedlnosti jedinou jeho kauzu, kterých má Babiš od devadesátých let desítky? Nějak si na to nevzpomínám.

3 0
možnosti
OD

Pochvala! Shromáždil jste v diskusi celou partu zdejších rudokožců. Jejich argumentace je zábavná. Na druhou stranu, demonstrace tohle nezmění, to už víme od Chvilek se nedá čekat, že budou více než ventil pro uvolnění pocitu studu, hanby a vzteku.. Dokud naši pováleční boomeři budou dále žalovat celý svět okolo z toho, že se jim život nepovedl, změna nenastane. Je jich stále příliš mnoho a jedou tu klasickou šeskou - chcípla mi rudá koza, tak ať se všichni mají co nejhůře.

1 0
možnosti
VB

Panu Hynkovi: zřejmě jste se za komoušů měl docela dobře, ani jste netušil, co vše komunisti dělají zlého? Nevládly tehdy zákony, panovala tehdy jen a jen svévole ÚV KSČ a jeho krajských a místních služebníků. Když si na vás někdo zasedl, neměl jste možnost obrany. Pro vyvolené se tehdy vymýšlela příjemnější pracovní místa (pro společnost zcela nepotřebná), a kdo byl režimu či stranic. činovníkovi nepříjemný, pak mu nedovolili ani uklízet (to se stalo mé známé).

6 0
možnosti
LH

Vladimíra Bošková

Můj děda seděl, protože se odmítl dát do družstva, naštěstí jen krátce, osvobodila ho Zápotockého amnestie.

Můj otec kvůli tomu (syn kulaka) musel jít zrovna ze školy do fabriky.Jenže fabrika mu umožnila udělat 2 výuční listy (jeden jako soustružník, po dvaceti letech jako kalič..potřebovali člověka do kalírny).V r.1953 přišli s mojí matkou při měně o peníze (spořili na ložnici).Když odcházel do důchodu dostal za dlouholetou věrnost fabrice týdenní poukaz do Bulharska k moři.

Zemřel v r.2011 a říkal, že tenhleten režim je horší než komunisti, protože za nich se nestalo aby dělníci za svoji práci nedostali výplatu.Zrovna tak když komunisti lidem sebrali majetky tak v tom (fabriky, provozovny) a na tom (pole) lidi dělali a dostávali výplaty a peníze si vydělali.Tenhleten režim lidem sebral peníze (liberalizace cen) a lidem sebral práci ( vytunelované fabriky a lidi bez výplat) a nadělal z nich žebráky a bezdomovce.

Já sám, jako vyučený dělník na tři směny jsem se měl za komunistů lépe než nyní, také jako dělník na tři směny.

Vy jste slyšela, že by za své názory byli perzekuovaní horníci, hutníci, traktoristi, dojičky, zkrátka lidi co makali rukama ve fabrikách?

Ano, přiznávám, v padesátých letech to bylo horší, ale v osmdesátých letech už byl socialismus jiný než v padesátých letech.Zrovna tak jiný socialismus byl na vesnicích (tam žiju) a jiný ve městech.Na vesnicích nás nikdo do průvodu nehonil (ony ani nebyly) a nekontroloval jestli máme vlaječky v oknech.Oni lidi na vesnicích makali na polích a neměli čas chodit do nějakých průvodů.

1 7
možnosti
VB

Účastníci demonstrace Miliónu chvilek dodržovali pravidla, přišlo jich méně, protože bylo potřeba držet odstupy, mnoho lidí ale přihlíželo i z přilehlých ulic. Mnozí akci sledovali online.

6 0
možnosti
JK

J84a29n 47K97o20z56á47k

2. 5. 2021 23:23

Taky jsem s manželkou a vnučkou přihlížel z přilehlých ulic, ale jenom ze zvědavosti. Z Vodičkovi už jsem moc lidí neviděl. Asi jsem měl jít do Opletalky, z té je ke koni hodně blízko.

0 0
možnosti
LH

Vážený autore, pro mně je větší svoboda dostat v šedesáti práci a ne být nezaměstnaný.V r.2012 - 2014 jsem byl nezaměstnaný a při hledání práce jsem najezdil na kole 4500 km.Tolik km a tolik času jsem nepromarnil za komunistů kvůli nedostatkovému zboží.Nyní jsem už v důchodu, takže mně práce už nezajímá.

Ve všech firmách kde jsme hledal práci stejná odpověď."Pro naši firmu jste neperspektivní, my hledáme mladší lidi."

Takto selektovat lidi kvůli věku si ani komunisti nedovolili.

Když jsem žádal o sociální dávku, bylo mi řečeno: "Na jednoho člena domácnosti je minimum 3000 na druhého člena je minimum 3500 Kč.Vaše žena vydělává 8500, takže jste ještě 2000 nad limitem." Když jsem řekl, že z toho se nedá žít, tak odpověď zněla: "Máte auto, máte barák, tak to prodejte a budete mít z čeho žít." A přitom když nemáte auto, tak z vesnice se nikam za prací nedostanete.

I tomu Havlovi komunisti dali práci v pivovaře, také mu neřekli, MÁTE HRÁDEČEK, MÁTE MERCEDESA, MÁTE BYT V PRAZE, TAK TO PRODEJTE.

Takže dostat v jakémkoliv věku práci je pro mně svoboda a ne, že budu moci někam jezdit.

3 5
možnosti
Foto

Kdyby žádal o podporu, tak by mu to jistě řekli.

1 0
možnosti
JH

J65a14n 78H58y95n86e51k

1. 5. 2021 7:15

Tato agitku je pro občany s IQ pod 70

3 0
možnosti
JM

J19a23n 70M13a78r53e82k

1. 5. 2021 19:59

Nedivím se, že bylo pro vás nemožné práci sehnat. Vždyt vy byste propadl i z češtiny!!!

0 0
možnosti
PN

Já myslím, že tvrzení o tom, že cestovat na západ za komoušů mohli jen komouši je pouhopouhá lež.

A o těch co jezdili " jen" na své chaty na Lipně a Slapech by se dalo také diskutovat, ač jste chaty přímo nezmínil....

Přesto je zajímavé z jaké strany jste začal při reklamě přísahy....

2 1
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1080x
S pozitivním přístupem a nadhledem jde všechno řešit lépe. Neexistuje situace, která by byla nad lidské síly. Nežijeme jenom pro sebe - životy jsou provázané a je třeba směřovat ke vzájemné podpoře a pomoci.

Seznam rubrik