Cožpak nejsme, my Češi, schopni vyhodit z vlády pár kolaborantů?

V listopadu 89. jsem stál na Václavském náměstí, i když bydlím na jihu Čech, právě v den, kdy na balkonu přímo přede mnou vystoupil Václav Havel. Ještě dnes cítím tu krásnou atmosféru rodící se svobody, ale hlavně obrovskou sílu 

odhodlaných lidí, vše změnit. Vždyť síla lásky a odhodlání jít za dlouho odpíranou svobodou, se zastavit nedá.

A podobný pocit mám v těchto dnech, kdy je přímo hmatatelná, jedinečná příležitost vše změnit. Vnímáme to všichni, i naši opoziční politici, kteří mají možnosti a mechanizmy k odstranění kolaborantů, byť jsou v nejvyšších funkcích vedení státu a bude-li to třeba, s masovou podporou nás občanů: je v jejich moci zajistit stejný počet lidí na ambasádách v Praze i Moskvě, vyřazení Ruska z tendru o Dukovany - aby to kolaborující špičky našeho státu nemohli zamést pod koberec a potichu pokračovat ve službě Putinovu Rusku.

Jsem přesvědčen o tom, že většina těch, co stáli tehdy na Václavském náměstí i na náměstích jiných měst, na podporu svobody a Václava Havla, ve snaze zbavit se komunistů, by přišli znovu a s nimi mladí lidé, naše budoucnost.

Vždyť naše křehká svoboda je zase ohrožena a kým jiným, než Ruskem a komunisty, i těmi, co své rudé knížky zahodili, ale své pokřivené charaktery skrýt nemohou.

Jsem již v důchodu, ale navzdory věku jsem rozhodnutý vyrazit na podporu svobody v naší zemi, na Václavské či jiné náměstí.

Každá revoluce nebo změna začíná odspodu od nás obyčejných a nespokojených lidí. Ti na vrcholu moci si svou větev pod sebou rozhodně nepodříznou, to musíme zařídit my, ostatní lidé. Každý z nás, může něco změnit, anebo být příkladem pro ty méně odvážné, že pokud máme na své straně Havlovu PRAVDU a LASKU podpořenou rozhodným činem, pak nelze nevyhrát. Václav Havel pro svou i naši svobodu obětoval více jak 5 let života v komunistickém kriminále, ale dobře věděl, co znamená „moc bezmocných“.

I ta největší lavina začíná od jedné jediné nepatrné sněhové vločky a později se změní v sílu, kterou už nikdo nezastaví. A taková lavina, stvořená jeho vlastními lidmi, srazí jednou i Putina.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloslav Závorka | úterý 20.4.2021 17:17 | karma článku: 24,14 | přečteno: 611x