Bude nám zase vládnout Rusko?

Již jako malý jsem slýchal, že Rusko je náš nedostižný vzor a země, kde „zítra znamená již včera“.Propaganda nenechala nikoho na pochybách, kde je kolébka vzdělanosti a bystrého úsudku. Naštěstí můj otec tento názor nesdílel a tak

už odmala jsem mohl číst Složenicina, Škvoreckého a jiné, u nás zakázané autory… mohl poslouchat rádia - Svobodnou Evropu a Hlas Ameriky: byť - vlivem rušiček – ve špatné zvukové kvalitě.

A později jako sportovec- profesionální hasič, jsem byl několikrát na závodech v Rusku-SSSR a na vlastní oči viděl zemi, kde „zítra znamená již včera“: doslova vojenský stát, kde nebyla rodina, kde by alespoň jeden její člen nebyl v armádě či u policie. Kde se lidé báli i myslet, natož udělat cokoliv jinak, než jim povolil režim. V hospodě nebyly židle a lidé hltali vodku ve stoje přímo z lahve jako v bufetu a pak se váleli po ulicích, kde když je sebrala milice, tak museli měsíc zadarmo makat na stavbě. A živit je u toho musela jejich rodina.

Mnoho let po válce, všude sochy Lenina a Stalina, masových vrahů, zodpovědných za smrt milionů lidi v gulazích a při stranických čistkách...

Můj otec se dožil 93 let, zažil Hitlera, Stalina i Putina. Při vystoupení Putina v televizi mi opakovaně říkal, že ty jeho fráze, argumenty, slovní spojení nejsou vůbec ničím novým, že úplně to samé používal jak Hitler, tak i Stalin. Taky co jiného by který z nich vymýšlel! Všichni diktátoři se chovají úplně stejně!

A těm současným jde taky jen o vlastní blahobyt a osobní moc – ber kde ber: zločinná bezohledná povaha je vlastní každému z nich!

O to více bychom teď měli být ostražití, a dobře si rozmyslet, jak to všechno je. Nejsou tu jen Zeman, jeho povedená ruská parta:  Babiš, Havlíček…  a zarytí komunisté, ale i tací, na které zatím není tak dobře vidět a přitom významně škodí naší demokracii. Co teď s Rusy upečou, to bude naší zemi škodit po několik generací.

V každém státě je řada hlupáků ve vysokých funkcích toužících po moci, ale také velké množství slušných a moudrých lidí. Bohužel výhodu prozatím mají lumpové, co nedodržují žádná pravidla, ale největší sílu nemají. Ta je v těch zdánlivě bezmocných, kteří dělají všechno proto, aby nezapadla slova Václava Havla, že „Pravda a Láska vždy zvítězí nad lží a nenávistí“.

Autor: Miloslav Závorka | čtvrtek 8.4.2021 18:35 | karma článku: 28,54 | přečteno: 623x