Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^

Dík za vzpomínku! Pro každého, kdo má úctu k Listopadu, svobodě a demokracii, má úctu i k Václavu Havlovi. Bohužel, příliš mnoho z nás bylo svedeno komunisty okamurovci a babišovci k nadávkám na jednoho z nejvýznamnějších lidí našeho národa!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Mnozí z nás se zase nechali zmanipulovat médii, jako svého času si mnozí idealizovali Juldu Fuldu.

0 1
možnosti
JL

Pamatuju - demonstrace před listopadem 89, kam jsem občas šel, a taky slavnou na Václaváku. Bylo to super, nadšení, naděje, pak přišel Čalfa (údiv) a Klaus, boj o přežití. Ten vlastně v kapitalistickém systému víceméně trvá. I když jsou lidi, kteří jsou schopni nic nedělat řadu let. Živí je milující ženské. Narozdíl od autora blogu si ale myslím, že náš další revoluce havlovského typu nečeká a nečeká nás vůbec žádná revoluce. Lidi si zvykli na demo-kracii, vládu většiny, že to bude všeobecně dlouhodobě na prd. Ž se s tím víceméně nic nenadělá. Miliardáři budou bohatnout a chudáci chudnout...Největší demo-vzmach, který ted národ provedl, bylo vítězství ODS a spol. Kyvadlo se vrací. Po 4 letech se pravděpodobně vrátí nacionalistické křídlo.

0 1
možnosti

Nacionální socialismus Tomia Okamury bych nevzýval! Připomíná mi nacionální socialismus Adolfa Hitlera! Ani bych komunistickým stylem nestrašil lidi! Demokracie je primárně vláda lidu! Vláda většiny je poněkud zavádějící, i když je to svým způsobem pravda!

Novou revoluci nepotřebujeme! Jen si musíme svoji svobodu a demokracii uhájit proti postkomunistickým oligarchům a papalášům!

:-)

0 0
možnosti
JD

J64a98n 68D32o68u76š84e70k

17. 11. 2021 9:01

Já si ještě dumlal palec u nohy když vy jste hrdinně stál v davu. Já už si náš národ pamatuji jen jako bandu stěžovatelů na všechno.

1 0
možnosti
VV

Jestli to bylo i drive tak, nevim. Ale rozhodne od Bile Horytomu bylo tak a je az do dneska.

0 0
možnosti
Foto

Napsal jste to hezky, ale já mám dost často dojem, že Václava Havla jsme si ještě nezasloužili a že jsme si jako národ zasloužili spíš ty komunisty. Poslední volby sice můj pesimismus v tomto směru trochu snížili, ale jenom trochu. Uvidíme. Vám samozřejmě karma.:-)

2 0
možnosti

Neztrácejte naději! První zápas s postkomunistickými oligarchy a papaláši jsme zatím vyhráli! Teď v tom zápase musíme pokračovat! Bude to boj nerovný, ale úspěšný! :-)

0 0
možnosti
JK

Autore, ael o statečnost jste se měl pokusit už dříve, třeba v Palachovém týdnu na začátku roku 1989.

0 1
možnosti
DH

D67a20v19i24d 83H97o80r37á26k

16. 11. 2021 21:51

Také vzpomínám a jsem občas ještě hrd, jak jsem pár dnů po svých devátých narozkách odhodil doma školní brašnu a vyrážel s tehdy ještě zapůjčenými klíčky na náměstíčka a rynky našeho městečka, kde jsem ve zmrzlých prstících jimi neúnavně a obětavě cinkal a svým vysokým dětským hláskem vyvolával odposlechnutá úderná hesla.

A když jsem se pak celý promrzlý vrátil domů, čekalo mne další úsilí, když jsem přemlouval svého tatíka, který byl pokladníkem ZO stranické organizace v jejich závodě aby odstoupil. A zacházel jsem až tak daleko, že jsem vyhrožoval, že než bych vyrůstal v takové rodině, tak odejdu a požádám o přijetí v blízkém Dětském domově.

Ale tatík na mé výzvy nedbal a neustále mi vysvětloval, že až dospěji všechny věci pochopím a všechno toto se přežene budu mu jednou vděčný až mi také podobně jako otec, můj děd, i on díky své funkci zajistí v jejich závodě nějaké to šikovné místečko, kde se nenadřu. Neboť takto to zajistil i jemu jeho tatík, můj děd, který byl zakládajícím členem tamní ZO KSČ.

Naštěstí doba pokročila a tatík pochopil. A manifestačně ze strany vystoupil, aby později se spoluvystoupivšími spolusoudruhy z jejich ZO KSČ závod úspěšně zprivatizovali a později pak jak se stalo tradicí tehdejších devadesátých let také oni tento zprivatizovaný závod ještě úspěšněji vytunelovali a téměř ke krachu přivedli.

Nicméně díky předchozím známostem a díky nově nastoupivším funkcionářům, kteří také včas a šikovně převlékli kabátky se jim podařilo jejich tehdy už skutečně "vlastní" závod opět šikovně a navíc výhodně prodat zahraničnímu zájemci.

A díky tomu a vlastně i mé zásluze je naše rodina i přes současnou inflační situaci snad dostatečně zajištěna i pro další generaci.

3 6
možnosti
PB

P74e23t56r 65B53u29r89i54a69n

16. 11. 2021 22:19

Tuhle trapárnu čtu od vás asi už popáté. Ve svých úzkých mentálních mantinelech ji zřejmě máte pečlivě uloženou a zálohovanou a při neschopnosti vymyslet cokoliv jiného ji používáte stále dokola.

8 2
možnosti
RE

Ano, tenkrát jsme měli velikou šanci oprášit lesk značky Made in Czechoslovakia.

3 0
možnosti
PB

P96e66t70r 51B36u25r89i55a63n

16. 11. 2021 22:17

Po 40 letech se těžko něco oprašuje. Musí se to zrekonstruovat.

3 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1080x
S pozitivním přístupem a nadhledem jde všechno řešit lépe. Neexistuje situace, která by byla nad lidské síly. Nežijeme jenom pro sebe - životy jsou provázané a je třeba směřovat ke vzájemné podpoře a pomoci.

Seznam rubrik