Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže levice je motorem pokroku a žene se dopředu tak rychle až se předběhne, praskne to, a po nějaké té válce nastoupí kdo, no zase levice. Z článku je cítit jakési omámení levicí, která má být hybnou silou společnosti, kdežto pravice je tou brzdou.

Levice požaduje otevřené hranice? Opravdu? Desetiletí nadvlády komunistických stran nejen v zemích východní Evropy ukazuje pravý opak, ostnatý drát a ozbrojená stráž střílející vlastní občany nejsou otevřené hranice. Jak vnímáte celé to hnutí k zastavení globálního oteplování, jde snad o pravičáky, kteří se snaží minimálně zakonzervovat technologie, zastavit pokrok a spíše naopak vracet se k přírodě zachovat a vylepšit její současný stav i na úkor poklesu současné kvality života.

Vaše vnímání pravice a levice má zásadní trhliny a evidentně vaše podání v praxi nefunguje. Problém je v tom, že ultralevice a ultrapravice mají shodné cíle i když vychází ideologicky z jiných předpokladů, u obou jde o tuhou totalitu, což je ta nejvíc konzervativní forma vládnutí. Protipólem je přímá demokracie až anarchie, jde o pravicovou úplnou volnost jednotlivce s levicovým prvkem všeobecné solidarity. Na těchto pólech levici od pravice nerozeznáme, navenek se chovají stejně. Ideální je vláda inteligentních a sociálně zdatných lidí, vizionářů pokroku. Problém je jak je najdeme a jak zjistíme, že to co dělají, dělají dobře a nelžou nám. Správný postup je omezený mandát, protože víme, že v našem lidském společenství neexistuje jen jeden člověk co všechno ví a zná, ale i jiný, stejně chytrý to umí taky i když jinou cestou. Zastupitelská, parlamentní demokracie z toho vychází prostě nejlíp. Je pravdou, že i politický marketing nezaspal a brutální politická reklama je součástí politického života. Proto ne vždy se podaří zvolit duševní giganty, ale ty co vypadají na obrazovce hezky a umí dvě až tři krásná úderná hesla, pro některé je čtyři roky až moc dlouhá doba. Tahle demokracie není dokonalá, ale negeneruje války, tak se ji držme.

3 0
možnosti

Dal jsem vám plus s jednou výhradou: "Jak vnímáte celé to hnutí k zastavení globálního oteplování, jde snad o pravičáky, kteří se snaží minimálně zakonzervovat technologie, zastavit pokrok a spíše naopak vracet se k přírodě zachovat a vylepšit její současný stav i na úkor poklesu současné kvality života."

Co rozumíte tím "celé to hnutí k zastavení globálního oteplování"? Hnutí "Fridays For Future" Grety Thurnbergové, nebo do toho zahrnujete každého, kdo připouští, či dokonce tvrdí, že globální oteplování je faktem, tedy například i doc. Martina Konvičku? Co má adresát vnímat? Co je předmětem otázky?

0 0
možnosti
Foto

Nebyl bych tak nervozní, civilizace prožívá různé bouře a neklidná období. Většinou to souvisí s dozráváním nové generace, která nemá dost zkušeností, trpělivosti a vědomostí. Přidáme-li k tomu enormní nasazení zpravodajských služeb /dnes Ruska a Číny/, může vypadat současná situace revolučně, ba přímo zlomově. Ale počkejte dva měsíce - přijdou nové události, nové problémy, nové konflikty. Na Floyda se zapomene a lidé, kteří káceli sochu K. Kolumba se budou chytat za hlavu nechápajíce, jak mohli být tak pitomí.

1 0
možnosti
Foto

Kromě toho k rozpadu civilizace dochází už od jejího vzniku, podobně jako zahnívá kapitalismus už nějakých 200 let.

1 0
možnosti

Alepoň soudě podle Českérepubliky:

Nejhorší není skutečné levice.

Nejhorší jsou takové strany, které se jako levice chovají, ale vydáívají se za pravici.

Například pro povinné kvóty pro přijímání migrantů je nejhorší levicová strana TOP 09, který sama sebe vydává div ne za vrchol pravice.

5 0
možnosti

Ty povinné kvóty a přijímání migrantů jsou taková hodnota, že je nutno hledat, kdo je pro ni nebezpečný?

0 0
možnosti

No myslím si, že mnoho lidí vnímá u nás, že levicová strana, sociální demokracie, která se starala o ty, jež mají opravdu problémy, kteří jsou opravdu chudí, což jsou matky samoživitelky, staří lidé s velmi nízkými penzemi, lidé, kteří jsou ohroženi ztrátou práce, protože je vytěsňuje technologie z pracovního procesu, se nyní o tyto lidi stará minimálně, řekl bych dokonce, že často vůbec ne.

A kam se tedy nasměrovalo jejich úsilí, no mají nové ovečky .. gender, integrace cizinců, otázky jak máme mezi sebou komunikovat, co se smí a co se nesmí. A to je něco, co sociální demokracii zcela deklasuje, Volební výsledky praví o konci cosi ...tož tak

4 0
možnosti

Sociální demokracii spojuje jen Lidový dům.

0 0
možnosti

Levice vítězí na dluh.Nebýt státních dluhů není ani levicové vítězné tažení.

2 1
možnosti
Foto

Revoluce požírá svoje děti. To jste napsal dobré a historicky ověřené heslo. Až ta tzv. liberálně demokratická část (Merkel, Macron,EU a její multikulti, Piráti, Topka, KDU, Zelení, anarchisté) to přeženou ještě trochu, vehementně podporovány Milionem CHvilek pro (liberální) demokracii, tak jsme v pytli i zde. USA už se z toho jen tak nevymotá. Svět se rychle mění a naivní tomu tleskají a já se začínám bát o budoucnost našich dětí . :-( Nakonec stoupnou preference Babišovi, protože neuznal kvoty. A já jdu volit pravici, ačkoliv jsem se jim dříve smála.

2 1
možnosti

No pokud nějakou konzervativní pravicově laděnou stranu u nás najdete, dejte mi prosím info, připojím svůj hlas. myslím si totiž ,že dnešní konzervativní, pravicová politická sféra se opět všude po Evropě pohybuje směrem spíše k etablovaným vztahům mezi podnikatelskou, zejména finančnickou skupinou a politikou. A snaží se za každou cenu udržet zejména stabilitu finančního systému a tím se zpronevěřuje samozřejmě i tomu, co konzervativce opravdu vyznačuje.

3 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 615x
ateista, antiteista, nemodlící se neznaboh a rouhající se kacíř 

Seznam rubrik