Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Až po tu ekologickou likvidaci židů jsem to by schopna číst se zvednutým obočím, ale dál už ne. Psát tak rozsáhle o bláznovi se mi nejeví prospěšné

0 0
možnosti
JS

až na tu diktaturu se dá se spoustou bodů souhlasit...

0 0
možnosti
LF

L44u16k24a93s 72F55i68k64r

7. 7. 2019 19:14

Zeleny Khmer ... ale proc nezacne sam se sebou a neobesi se? Lidstvu by tim pomohl.

3 0
možnosti
JS

Některé myšlenky, zdůrazňuji pouze některé, jsou blízké, lepšolidem.

1 0
možnosti
VK

Tak podobnou vizi měl nějakej Pol Pot

6 0
možnosti
OJ

Taky jsem si na něj vzpomněl..

0 0
možnosti
JK

Musím říct, že jsou tam naprosto šokující názory. Ale díky za blog, je to k zamyšlení.

1 0
možnosti
MP

"Rozdíl mezi totalitním zřízením a demokracií způsobuje nesmrtelnost. Trvá-li život člověka pouhých sedmdesát let, pak je stát nebo národ důležitější než jednotlivec. Pokud má však křesťanství pravdu, je jedinec důležitější, neboť je věčný"

Tímto citátem C. S. Lewise odpovím Linkolovi, Vám i dalším antikřesťanským ateistům. Lidstvo samo se nestvořilo, lidstvo samo se nezachrání. Vesmírů může Bůh stvořit kolik chce, duše každého člověka je jedinečná. Ti, co páchali holokaust a další vraždy, neuškodili nejvíce svým obětem. Nejvíce uškodili sobě. Končím - musím zalévat stromy.

1 1
možnosti
MP

Ještě dodatek - když jsem dospíval, byla v módě tzv. zelená revoluce. Zvyšování výnosů obilovin vhodným šlechtěním pro třetí svět, sny o hydroponickém pěstování rostlin ve velkém, stejně jako farmách ryb v pobřežních mořích. I skeptický Římský klub odhadoval, že planeta může uživit 40 miliard lidí. V čem jsme promrhali tyto prostředky - v bohatnutí oligarchů, nestřídmostí, osobní nekázní, defraudacemi, etnickými konflikty ( často uměle vyvolanými ).

1 0
možnosti
OJ

Tak to je mimořádně zajímavý blog, díky. Ten pán si samozřejmě všímá reálných věcí a aspektů, nahlíží to bez jakkoli zabarvených brýlí a vyvozuje správné závěry.

Na druhé straně opatření která navrhuje jako řešení těch správně pojmenovaných problémů, by způsobila více utrpení, než ty problémy samy. A co jiného má být měřítkem života než kvalita života? Pokud se vyřeší znečištění přírody spálením té přírody jadernou bombou, nezdá se mi to jako řešení ideální a to se na to snažím vůbec nedívat prizmatem jakékoliv morálky a podobně.

Každopádně má pravdu v tom ,že přelidnění je jádrem většiny dnešních a budoucích problémů. K redukci počtu obyvatel země ovšem dojde tak jako tak i bez záměru člověka. To prostě vychází z populačních modelů - po přemnožení přichází vymírání. A úkolem lidstva podle mě nebude tento proces akcelerovat nějakou atomovou bombou, nýbrž zmírňovat utrpení, které bude proces doprovázet.

O tom, že kapitalizmus v dnešní podobě, zbaven jakéhokoli náboženstvím zprostředkovaného korektivu, znamená prostě drancování bez ohledu na budoucnost, začínám být postupně přesvědčen také. Stejně jako o tom, že humanismus zbavený jakéhokoli rácia působí zejména ve třetím světě přelidnění. Úplně by stačilo zkrotit tyto dva extrémy a atomových bomb by nebylo třeba.

2 0
možnosti
LZ

Díky za zajímavé a trefné poznámky.

0 0
možnosti

Ten pán je nechutná zrůda.

3 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 615x
ateista, antiteista, nemodlící se neznaboh a rouhající se kacíř 

Seznam rubrik