Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

pesimistka7

28. 5. 2012 9:03
Na tohle téma lz napsat x blogů

minimálně tolik, kolik je konkrétních případů, zejména těch, kde se "bojuje" s dohodou v nedohlednu... Jsou i případy, kde se mstí přes děti otec, i případy, kdy se "sbalí" matka a byt zůstane otci. Dle toho, kdo podá žádost o rozvod, dle mého, nelze určit, kdo byl "iniciátorem rozpadu rodiny", vztah mohl být totiž třeba nefunkční i léta, jen jeden se holt rozhoupal to vyřešit i "papírově", ale kdo "si začal"? Taktéž Vámi zmiňované nevěře, lhostejno které strany, mohlo předcházet kde co... 

Dle mého, by bylo smysluplné nejprve přidělit rozvádějícím se (kteří se nemohou dohodnout) mediátora, nebo prostě nestranného psychologa, který by jim předně, klidně ostřeji, vysvětlil, vliv toho "kolotoče" na děti, důležitost nehanění druhého partnera před dětmi a důležitost projevů lásky k dítěti/tem, aby za současný stav mezi rodiči necítilo/li vinu a hlavně důležitost komunikace o dítěti/tech. Jistě, ani to nebude mít vždy úspěch...

0 0
možnosti
FL

ODS čstější než Standův kříšťál

27. 5. 2012 18:12
pěkně napsáno pane Závladský

karma R^

0 0
možnosti
TH

Gmurr

26. 5. 2012 17:17
ekonomicka likvidace muze po rozvodu

to se musim zasmat.

Alimenty NA DETI (upozornuji, ne pro zenu) jdou celkove dost nizke. Zjkusil jste nekdy zit ze dvou tisic na mesic? Muzi si casto mysli, ze si zena za ty penize ohrome hovi a ma se jak na havaji.

Panum proste nedojde, ze I ZENATY MUZ, plati alimenty. Spis odhaduji vic nez po rozvodu.

I zeny predurcila priroda k nevere, samozrejme. To jsou takove teorie z roku 1900.Nechte toho pitomeho biologismu, ktery je jen a jen vymluva na vlastni totalni nezodpovednost. Ano, zeny podavaji zadost o rozvod a maji sve duvody, rozhodne ne z nejakych malichernych duvodu.

1 0
možnosti
II

Igor Indruch

26. 5. 2012 17:35
Re: ekonomicka likvidace muze po rozvodu

Jak kdy. 2 000 Kč jsou minimální alimenty. Platí se i víc. Navíc máte v „zorném poli“ pouze muže, kteří zaplatí alimenty, a tím to pro ně hasne. Ale spousta otců dnes samozřejmě platí soudem vyměřené alimenty plus spoustu dalších věcí. Moje děti mají u mě např. všechny kompletní šatník, protože se nikdy nemohu spolehnout na to, čím je matka vybaví. Plus samozřejmě různé hračky, sportovní výbavu atd.

Vést podobné debaty jako „genderovou válku“ nemá cenu. Někdy je to tak, někdy jinak. Osobně si ale myslím, že ty rozvodové statistiky o něčem hovoří...

1 0
možnosti
II

Igor Indruch

26. 5. 2012 15:56
Já jen, že citujete z mého článku

to o tom opravování a zahazování. Nikoliv z článku pan Hodiny. Ale není to moje původní myšlenka, tak se zas tak moc nestalo. ;-)

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

27. 5. 2012 7:23
Re: Já jen, že citujete z mého článku

Omlouvám se, jestli to byla Vaše původní myšlenka. Ale pan Hodina, ji použil také. (Odkaz je v úvodu článku.)

0 0
možnosti
X

xychteen

26. 5. 2012 15:34
V názorech na leccos se sice často neshodnem...

...ale za tohle vás já rozhodně "drát" nebudu ;-D Dokonce i karmička ukápla :-) Mějte se.

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

26. 5. 2012 14:38
Rozedrán za článek?

Proč byste měl být rozedrán za článek "z obou směrů"? Snad ze strany feministek prosazujících výhody pro ženy, nezralých matek považujících děti za své vlastnictví, nebo soudů konzervujících takové pořádky... Takové diskutérky sem určitě dorazí...

Ze strany těch, kdo tento marasmus vidí zvenčí nebo jsou jím dokonce postiženi, rozhodně za váš popis neradostné situace rozedírán nebudete. Jen více takových článků, je potřeba lidem otevřít oči.

Jen malá technická poznámka: Pokud péči o děti chtějí oba rodiče a dítě svěříme jen jednomu (jedno komu), vždy tím zákonitě rodiče postavíme proti sobě. Je to boj "všechno nebo nic". Proto má např. SPOV ČR ve svém Programu obnovy rodiny tento cíl:

"Zachovat dětem i po rozvodu péči obou rodičů, s preferencí toho rodiče, který rozpad rodiny neinicioval."

Konkrétní podoba oné preference je samozřejmě k diskusi.

3 0
možnosti
U

udernikudrik

26. 5. 2012 15:05
Re: Rozedrán za článek?

Pokud má ten iniciující ale vůbec zájem.

1 0
možnosti

kecuna

26. 5. 2012 12:57
Názor

1. - Absolutně sohlasím s tím, že dřívě se rodinné problémy řešily a dnes se obvykle použije jednoduché řešení rozvodu a život jde dál. Zvláště u mladých lidí, kteří nejsou ještě svoji, je rozchod nejjednodušším a také velmi často vyhledávaným řešením jakéhokoliv sporu. Obávám se, že naše generace dvacátníků nebude mít ani šanci strávit s někým půlku život,a natož pak život celý.

2. - V otázce ekonomické bych nebyla tak nespravedlivá. V průměru vydělává v rodině víc otec, zatímco matka dostává nižší plat. Po rozvodu matce navíc přibydou děti, tzn. další výdaje navíc. Zatímco otec přispívá na děti chabé 2-4 tisíce, matka se o děti stará z vlastního nižšího platu a logicky na tom prodělává. V této souvislosti se často hovoří o feminizaci chudoby, kdy se do tíživé finanční situace dostávají právě ženy samoživitelky.

1 0
možnosti
PZ

PeTaX

26. 5. 2012 13:02
Re: Názor

K otázce 2: to je jistě chybný koncept. Nejen po straně finanční.

Tvrzení o feminizaci chudoby: čtěte opakovaně ten článek.

1 0
možnosti
IX

IfčaX

26. 5. 2012 12:28
Nechci polemizovat

s nespravedlností v otázce "přidělování" dětí. Jedna strana argumentuje, jak málo otců dostává děti do péče, druhá pak tím, že většina otců ty děti do péče vůbec nechce a dojít tam k nějakému závěru je dost těžké. (Osobně znám jen málo otců, kteří dítě do péče chtěli - z nich jeden nakonec to u soudu nepožadoval, takže kdo ví, zda by je dostal, dva mají střídavou, jeden výlučnu péči. Nicméně ve všech těchto případech šlo už o děti školního věku.)

Ale zarazil mě ten závěr, že otec odchází s eknomickou škodou. To je jistě pravda, ale stejně tak ekonomickou škodu utrpí i ta matka. Prostě pokud dva lidé vydělávají na provoz jednoho bytu, jedné domácnosti, je to obrovský rozdíl proti tomu, když je potřeba utáhnout byty dva. OBA jdou s financemi razantně dolů, nejen chudák otec.

3 0
možnosti
PZ

PeTaX

26. 5. 2012 12:40
Re: Nechci polemizovat

Nene. S tou první částí postu jsem schopen souhlasit. S druhou už daleko méně. V praxi je vždy otec tím, který platí za něco, co skoro nemá právo ovlivňovat. Myslím tím výchovu. A odpovědnost za dobrou průpravu potomka k životu. Peníze to nespraví.

2 0
možnosti