Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Dal jsem vám karmu. Taky vidím hlavní problém v tom, že nositeli mandátu a moci jsou poslanci, které nikdo nevolí, protože voliči volí politické strany jako takové a jejich program. Koho si ale strana na kandidátku nastrčí, do toho jí nikdo nemluví. Nějaké kroužkování nic nevyřeší, snad jen v případě těžce profláknutých kandidátů.

1 0
možnosti
Foto

S vaším článkem a myšlenkami souhlasím, v jejich jednotlivostech.

Nemohu však již přijmou náznaky kombinací, protože v této oblasti nemůže účel světit prostředky. Ano, předchozí vlády (ale i parlamenty) na občany vcelku i jednotlivě zvysoka kašlaly, ale nelegitimní vláda, byť s některými dílčími líbivými kroky, nemůže nikdy být jejich náhradou.

Také si nemyslím, že je nutno zatracovat demokracii, byť uznávám její nedostatky. Jenže jinde vcelku dobře funguje. Proč u nás ne? Protože my, na které se kašle, to tak připustíme, dovolíme. V žádné "zavedené demokracii" by se nemohla dít taková zvěrstva, jako u nás. Mají snad "lepší demokracii"? Nikoliv, využívají naprosto stejný princip státního zřízení, jen to u nich "běží" delší dobu a už mají systém vyladěný. 

Jsme taková rarita. Necháváme ze sebe dělat a ještě se do krve hádáme, kdo z těch, co nás "deptají" je lepší.

Na druhou stranu: kde jinde by se takový kocourkov dal najít?

1 0
možnosti