Diskuse

Made in Czech?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Na jednu stranu viníte (téměř) ze všeho kupující, na stranu druhou sám uznáváte, že se informace o výrobě prakticky nedají zjistit, až na označení "vyrobeno v EU". Taky bych si radši koupila sýr, co necestoval přes půlku světa, ale nemám možnost, čas, náladu ani prostředky kvůli takové potravině nejdřív trávit dny telefonováním a zjišťováním informací a pak ještě obíhat dvacet malých krámků abych taky tu skutečně českou potravinu sehnala - a na to samozřejmě firmy spoléhají... Když strávíte v práci celý den (báchorkám o 8 hodinové pracovní době nevěřte), pak vás zajímá jen to, jak se rychle dostat domů, uvařit nějakou večeři (na kterou rychle nakoupíte v prvním marketu po cestě), postarat se trochu o rodinu (úkoly, úklid, povídání si apod.) a taky se trochu vyspat, abyste zvládl další den, takže mají korporace zase volné ruce. :-(

0 0
možnosti
Foto

Pak — až přijdete o práci — si nestěžujte. Pro pohodlnost jste se spolupodílela na likvidaci pracovních míst. Byť nevědíčky.

0 0
možnosti
Foto

Vždycky, když se dostane na toto téma, tak se mi chce brečet... Skvěle jste to vystihl!

0 0
možnosti
JS

Kdo ale prodal české firmy cizincům? Byli to Češi, kteří chtěli rychle zbohatnout. Je mnohem snadnější rychle udělat velké peníze tím, že prodám zprivatisovanou firmu, než v ní namáhavě a asi s risikem vyrábět.

2 0
možnosti
MP

s těšmi úvahy zákazníka  kupce máte naprostou pravdu !

0 0
možnosti
JS

To, co plati pro Cesko, plati obecne pro celou EU. Presun vyroby do Asie. Pricina: nesmyslna politika socialniho prerozdelovani, regulaci, dotaci a agresivnich levicackych odboru, ktere zdrazuji vyrobu az do stadia ztraty konkurenceschopnosti. Vysledkem bude evropsky skanzen duchodcu, kam se budou Cinane jezdit divat na pamatky civilizace.

5 0
možnosti
Foto

Dodal bych: skanzen směšných, tetovaných důchodců, kteří důchod z řady objektivních důvodů neobdrží.

2 0
možnosti
KN

Zkuste přečíst něco od Bastiata a pak psát.

Pokud dáte pouze na dojmy,  lehce se můžete zmýlit.

Země se zdá být plochou, Slunce obíhá kolem Země a podobně.

0 0
možnosti
Foto

Ale pana Bastiata velmi dobře znám. Netřeba mi radit. A v čem se (podle Vás) liším? Nevolám po clech, nevolám po státních regulacích. Apeluji na konzumenty zboží a na jejich rozum. Není tam ani milimetr státního dirigismu, jen apel na konzumenty zboží. A to je správné.

0 0
možnosti
Foto

Když jsem to napsal, měl jsem slzy na krajíčku.

0 0
možnosti