Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Každý rozumný člověk ví, že přímá volba prezidenta v Česku je pitomost. A úvahy, jak budou nadšení voliči a půjdou jako stádo hormadně volit je taky pitomost. Já třeba určitě volit nepůjdu. Prezident mne nazajímá a navrhl bych zrušení této funkce.

1 0
možnosti
JH

J14a20n 37H54l14e79d84í22k

12. 11. 2012 15:34

pane Závladský-- váš názor na zrušení 200 --zbytečných kvákalů, nadsazeně pojmenovaných parlamentem--  JE NAPROSTO GENIÁLNÍ !!, senát by to jistě zvládl

0 1
možnosti
JH

J20a36n 68H79l68e90d58í21k

12. 11. 2012 15:14

není zde síla zrušit zbytečný, vše zdržující senát a funkci prezidenta dát zasloužilé osobě, která nepotřebuje měsíc co měsíc plat čtvrt milionu, pak sto tisíc penzi, čili která vezme funkci jen jako čestnou, bez nároků na osobní plat, administratíva by musela zůstat.

3 1
možnosti
Foto

Ale jistě to možné je. Jen zřejmě politicky neprůchodné. Osobně bych raději zrušil zbytečně velikou Poslaneckou sněmovnu a ponechal 81 členný zákonodárný Senát. Stejně je volen lepším volebním modelem.

1 4
možnosti
Foto

Ono je opravdu otázkou, jak poctiví byli sběrači podpisů. Možná byli vedeni hlavně snahou nasbírat co nejvíce podpisů a tak lidi moc nekontrolovali nebo se dokonce sami na podvádění přímo podíleli. I to se může stát, u nás zkouší podvádět kdekdo.

2 0
možnosti
Foto

To v článku píšu. Nevěřím ale, že by byli tak naivní, že by věřili, že to projde. Spíše věřím tomu, že lidé se podepisovali fiktivním jménem ze strachu. Obavy z následků, nebo jen z prosté viditelnosti osobních údajů. Co by na povinnost zveřejnit osobní data asi řekl Úřad pro ochranu osobních údajů?

2 4
možnosti
FL

Sběrači podpisů měli mít instrukci, kontrolovat údaje podle OP. Já jsem taky jeden podpis přidal, napsal jsem poctivě adresu a při tom  jsem si říkal, kolik lidí bude tak poctivých, že tam opravdu budou psát pravdivé údaje? Každej, kdo se na arch podívá bude vědět kde bydlím, co je komu do toho? A ještě mě budou otravovat s ověřováním pravosti mé identity, mám to zapotřebí?

2 2
možnosti
Foto

To je závažný argument. Viz bod 3, druhý odstavec.

1 2
možnosti
JD

na vině je zcela diskriminační zákon: zatímco kandidát politické strany potřebuje několik málo podpisů poslanců nebo senátorů, nezávislý kandidát potřebuje 50000 podpisů z ulice...podmínky by měly být rovné

1 1
možnosti
Foto

Popisuji to. Klíčem zřejmě měl být počet voličů na 1 mandát. Ale ani to nesedí. Tedy už předloha tohoto zákona nese diskriminační rysy.

0 1
možnosti