Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P37a52v45e22l 67K30u52l60a

21. 11. 2012 16:50

Souhlas, s malou připomínkou. V roce 1982 už přece jen nebyla nejhlubší doba Husákovy normalizace. Řekl bych, že ta začala o zhruba 10 let dříve a osmdesátá léta už byla mírnější.

0 0
možnosti
Foto

To máte z části pravdu, ale po Chartě režim hodně přitvrdil.

0 0
možnosti
PS

Myšlenky komunismu však“, podle Vás, „byly posléze zneužity k dobytí moci, teroru či obohacení“. Ne, pane. Myšlenky komunismu jsou určeny k dobytí moci a neštítí se žádného teroru ani mrtvých. Jak před mnoha lety napsal Ludvík Vaculík: „Komunismus je bití“.  - Přeci jenom nejsme národ a telepatů a nevidíme původní účel Marxe. V tomto ale souhlasím s panem Okamurou. Momentálně komunismus nezastupuji ale určitě jsem toho názoru, že jako takový je slabí proti korupci a různým kapitalistickým praktikám. No vysvětlení jsem se snažil podat v jednom ze svých příspěvků, a je to na delší dobu. Ideologie je pouze ideologii za to ale člověk je uskutečňuje a může jen člověk za to pokud se něco nepovede. Dvě možnosti kdy nám zkolabuje počítač. (představte si ho namísto forem vlády) Původní cíl počítače je prospěšný. Ale jsou dvě možnosti kdy se může zadrhnout a to budˇdíky okolí. Okolí je tak nepříznivé že nedovolí systému pracovat. A nebo vadě zapříčiněnou prací na počítači.

1 4
možnosti
PS

V prvním případě máme ideologii, která je neslučitelná se základními principy společnosti. Což podle mě je trochu i prípad komunismu ale hlavně jeho systém je využit a zneužit.. co ja vim například ke "hrám".. a pak za to mohou individua, které právě popisuje Tomio.

1 4
možnosti