Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

27 x někdo během posledního roku upozornil město že je problém.To kdo ho zavinil se snad zjistí a potrestá.Ale adorovat primatorku která kromě vulgarních slov nehnula za celou dobu ani prstem ? za co ,jak je tam dlouho,co vyřešila,co napravila co vymyslela? nic,ale je sprostá.Rv

0 3
možnosti

Na ten bordel , který zdědila použila ještě mírné výrazy.

1 0
možnosti
Foto

ještě že Bémovi nevyšla ta olympiáda, to by asi dnes už jezdili magistrátní úředníci pro zkušenosti do Detroitu

2 0
možnosti
Foto

Cituji:

..Jak nás vůbec může napadnout, že stejná instituce, stejný stát, který není schopný postavit tunel Blanka, může vychovávat naše děti? Jak to, že víme, že stát nedokáže postavit tunel, ale myslíme si, že dokáže spravovat peníze? Jak to, že věříme autorům tunelu Blanka, že spravedlivě rozsoudí naše spory? Že ochrání náš majetek?

Více na : 

http://www.mises.cz/clanky/ceska-centralni-blanka-slipy-a-nase-deti-1707.aspx

8 1
možnosti
Foto

Před pár dny vystoupil v televizi jeden z techniků, který má nyní hledat řešení dané situace. Ten vidí zatím hlavní příčinu spíše na straně investora. Tak jak se na magistrátu měnili politici, tak se i měnili úředníci dohlížející na stavbu. Dohled ze strany investora byl tedy špatný. Další problém vidí v tom, že jeden dodavatel byl zodpovědný za stavební část a druhý za technologickou část. Chyběl jeden zodpovědný dodavatel.

Vyjádřil i jistý údiv nad množstvím kabeláže a elektroniky v tunelu. To se mu zdálo být značně předimenzované.

Pak zapochyboval i o vůli všech zainteresovaných tunel zprovoznit. Jakoby se všichni báli nést zodpovědnost a hledali alibi a vinu u jiných.

15 0
možnosti

Dle mého názoru je tento případ dokladem totální neprofesionality do které se celá tato země propadla. Dle mého názoru , kdyby jedna se zúčastněných stran pracovala o 10% kvalitněji , k této situaci by nedošlo.... 

Když za první republiky se stavěl nějaký dům pro veřejnou správu , byla to pro toho stavebníka čest se na něčem podobném podílet... Drtivá většina těchto domů stojí dodnes... Dnešní stavby...to je pouze o tom shrábnout prachy a stavbu co nejvíce ošulit...

2 0
možnosti
Foto

První velká chyba již byla v tom, že byly zastaveny práce na stavbě a tunel byl zakonzervován, což stálo cca milion denně. Měly se napřít veškeré síly, aby se na pracech pokračovalo. Bylo evidentní, že taková megastavba se musí dokončit a nemůže se zasypat.

A teď ještě tohle!

5 0
možnosti
Foto

Dovolil bych si položit otázku, zda tam vůbec všechny kabely byly. Tahle akce mi připomíná fintu s dodržením termínu odevzdání projektu. Vezme se tubus na výkresy, vloží se tam něco jiného a odešle. Termín splněn. U objednatele to pár dní leží, pak to někdo otevře a zjistí, že je tam něco jiného. Svolá se porada a napíše dopis dodavateli. Ten se omluví a sdělí, že správné výkresy dohledá a zašle. Dohledává, dohledává, mezi tím se to dokreslí a odešle. Termín dodržen (odesláno ke sjednanému datu), výkresy jsou u objednatele.  All OK.

U Blanky jde o malou variaci. Ale to už si domyslíte sami.

9 0
možnosti

Autore,

pokud někdo vyprojektuje do pražského podzemí elektroinstalaci, která není odolná proti vodě a vlhkosti, tak to debil je. A rozhodně za tuhle debilitu nemohou pánové Bém, Paroubek, Chalupa apod.

Politikové nejsou ti, kteří schvalují projektovou dokumentaci. Pokud to netušíte, tak radši nepište.

Dokumentaci schvaluje stavební úřad a svá stanoviska k tomu dávají takové instituce, jako ČEZ, Povodí vltavy, hasiči apod. Ti měli upozornit na špatný projekt elektroinstalace.

Politikové zastupovali investora. Já, když jsem stavěl svůj dům (tedy byl jsem investor), tak jsem také neschvaloval elektroinstalaci do mého domu. Tu mi vyprojektoval projektant a schválil stavební úřad. A já jsem jen důvěřoval těmto odborníkům, že to vyprojektovali a schválili podle norem a že to bude fungovat.

4 2
možnosti

Reagujete na něco, co jsem nepsal a o čem článek nebyl... Politik neschvaluje projektovou dokumentaci. Politik schvaluje připravené smlouvy a je povinen hájit zájmy občanů a dobře spravovat obecní majetek, tedy i pohlídat si jím podepisované smlouvy, pokud smlouvy sám neiniciuje od počátku nevýhodné pro obec (investora) a výhodné pro dodavatele. Což je v tomto případě evidentní.

7 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
Pracuji jako pedagog, vědec a zastupitel v UH. Na FF MU v Brně jsem vystudoval několik oborů. V doktorském programu se specializoval na ekonomické dějiny měst a obcí.

 

www.facebook.com/jan.zapletal.1272

Seznam rubrik