Dejiny se Opakuji

Vypada to ze uz jsme tady jednou byli ze jo?

       

Po hluboke Ekonomicke krizi,( hyperinflace,miliony nezamestnanych,porazeny stat) se dostal do cela Nemecke vlady byvaly bezdomovec z Vidne. Lidem slibil ze vyzdvyhne Nemecky stat na status ktery mu patri.

Nejdrive zacal pomalu s pozadavky na uzemi v Poryni, poslal Nemeckou armadu na okupaci teto oblasti s Francouzko-Nemeckymi obyvately.Hitler take prohlasil ze bude zastavat zajmy Nemcu at jsou kdekoliv,zni to zname? Potom prisel Anschluss s Rakouskem. Potom vyvolal provokace s pomoci od Konrada Henleina v Sudetech a zacal pozadavky na toto Ceske uzemi. V Breznu 1939 uz byla Nemecka armada v Praze a v Zari uz vypukla 2 svetova valka.

Dnes mame neco podobneho na vychode. Mocnost ktera byla porazena ( Studenou Valku prohrala). President teto mocnosti je rozhodnuty vratit moc  tomu velkemu statu (citi ze musi hanbu kterou tato velmoc prozila napravit.). A ejhle na konflikt v Gruziji Evropa reagovala tak jako v roce 1938. EU nechce zadny konflikt a nebude vyhledavat zadne stretnuti. Svetova ekonomicka krize zacala. Ted v Listopadu vydal tu znamou zpravu ( o zastavani zajmu at jsou kdekoliv jejich Obcanu) Predseda vlady Medvedev. Nyni dela Rusko pozadavky na Ukrajinu ohledne dluhu za plyn.

Co prinese novy rok? Karlovy Vary uz maji znacnou populaci Ruskych obcanu. Cesky President jakoby Ruskym vladcum lez na ruku a Americky Radar uz i kdyby ziskal podporu uz nepomuze.

Jiri Paroubek pozval Ruske Generaly do Ceska kteri se nechali slyset ze povazuji Ceske uzemi za Ruskou sferu. Novy Americky President vyhlasil ze Ekonomika bude jeho priorita. Obavam se ze prijdou dalsi pozadavky z Vychodu na ukor mensich statu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Peter Zamfir | pátek 2.1.2009 17:03 | karma článku: 12,32 | přečteno: 911x
  • Další články autora

Peter Zamfir

Flag

15.4.2015 v 13:45 | Karma: 7,30

Peter Zamfir

Cesta z Orlanda do New Yorku

11.4.2015 v 12:19 | Karma: 5,91

Peter Zamfir

Pocet Immigrantu

14.12.2014 v 17:10 | Karma: 10,81