Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

sedivak

22. 12. 2010 15:52
Ono to bylo trochu jinak.

Generál Grant nebojoval jen na bojišti, ale začal cvičit tlupy zločinců, kteří pronikali do Jižních států, kde masivně loupili, vyvražďovaly ženy a děti, zapalovali jejich domy a seníky. Toto vpravdě nehumánní a podlé chování velitelů Severní armády vedlo hlavně k podrobení Jihu. Podle historických pramenů generál Lee se tak podle nechoval.

0 0
možnosti
S

Sawy

23. 12. 2010 6:34
Re: Ono to bylo trochu jinak.

Vážený pane. Příspěvek v Blogu byl pokusem autora o stručný popis událostí války nazývané Sever proti Jihu. Na toto téma bylo a ještě bude napsáno spousta vědeckých studií, románů a literatury faktu popisujících události, zákulisí, osobnosti atd. Nicméně je pozitivní, že autor tuto událost připomenul a zkráceně popsal. Vždyť kdo o tom dnes ještě něco ví?

Vaše reakce je velice zaslepená, troufám si říct - tupá. Vytrhnout z konfliktu jež trval 4 roky, kterého se na obou stranách zúčastnilo snad až 5mil. vojáků a který stál uvedených cca 600tis. životů, bezvýznamnou jednotlivost a nadepsat to: Ono to bylo trochu jinak, to chce vysokou míru sebevědomí.

No a tvrzení, že Sever zvítězil použitím nepřijatelných metod války ve formě loupeživých nájezdů a že Jih toto nedělal, to už je totální neznalost, zaslepenost nebo hloupost. Zkuste se poradit se strýčkem Googlem nebo tetou Wiki o jméně William Quantrill např. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 940x
Jsme vsichni lide..

Seznam rubrik