Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karlik1263

6. 9. 2008 11:31
Clovece

Je videt ze je vam uplne jasny ze se Komunistycky Rezim na Kube zhrouti,drive ci pozdeji ale stale ho tady obahajujete.Ono je to hezky byt idealista a verit v rovnopravnost,ale jak se uz ukazalo ( a ted hlavne v Cine) Kapitalismus a Volny Trh vzdycky bude nejlepsim zdrojem jak postavit Ekonomiku na nohy.Tady na Floride je Kubancu dost,a uz se nemuzou dockat na zmeny.Muzeme polemizovat o Embargu a jak Kuba nema sanci se rozvinout,ale dobre vime ze Komunismus proste nefunguje,jinak by proste nekde fungoval (treba v Patagonii)..

0 0
možnosti

lunak

4. 9. 2008 19:54
Člověče, vy jste se asi zbláznil,

bývalé disidenty v české politice by jste dnes spočítal na prstech. Také s těmi tzv. výhodami jste se jaksi dostal na scestí. Určitě se mezi nimi najdou jednotlivci, kterým listopad 1989 otevřel cestu k majetku, ale ve své většině jsou na tom spíše hůře než většina populace, která jen tiše s komunisty kolaborovala. Není mi také jasné co považujete za odboj a odpor proti režimu. Každý odboj má různé formy a ne vždy se používaly zbraně. Padesátá léta byla v jiné rovině než husákovská "normalizace" a přestože za ní nehrozil přímo trest smrti, tak léta strávená v žalářích za činnost proti režimu nebyla jen trestem za "odpor". Z Dominikánské republiky pravděpodobně ztrácíte orientaci o reálném životě v Česku, nebo jste patřil za minulého režimu k těm protežovaným, kteří udržovali ostatní obyvatele české kotliny v domnění, že žijí v ráji.

0 0
možnosti

xaeris

4. 9. 2008 21:14
Re: Člověče, vy jste se asi zbláznil,

Ale vůbec se nezbláznil.Chcete příklad?Ne, nemyslím hladovou Chadimovou, které by bylo půl Prahy málo, ale třeba Věnek Šilhan, stál v pozadí miliardářské provatizace Preciosy Liberec.Ptáte se, co má didsidentský folosof společného s korálky pro domorodce?Peníze, mlý pane, velké peníze.Mám pokračovat dál? Kocáb, Horáček, dnešní miliardáři a  bývalí "revolucionáři" ze sametových tribun, ale proč si to znovu připomínat?

0 0
možnosti

Hulimír

4. 9. 2008 19:51
uf

pane, Vy jste ponekud zatrpkly.....:-P

0 0
možnosti

gringo

4. 9. 2008 19:27
Už je to skoro 20 let

Už je to trochu dlouho, aby byli ještě aktivní v politice, ale z výhod jejich postavení těží hodně z nich ještě dnes... Nechci ale zevšeobecňovat...

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

4. 9. 2008 19:19
Tady jste trochu ujel

V Čechách moc disidentů v politice nezůstalo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2054x
Autor žije již 15-tým rokem mimo Evropu, od roku 2000 se usadil v Dominikánské republice, kde žije a má rodinu. Příležitostně psal reportáže mimo jiné pro časopisy Týden, Sirius, Dolce Vita a spolupracoval jako zpravodaj s českou pobočkou stanice BBC pro Karibik. Je autorem autobiografické knihy – „Klaunova zpověď“, která vyšla v roce 2004 v Čechách v nakladetelství DEUS.