Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5.5

24. 9. 2008 7:57
jeste

nam spravne ideologicky vysvetlete proc Kuba neakceptovala pomoc od EU

0 0
možnosti
C

ctenar1970

23. 9. 2008 14:42
Spravne!

R^R^R^

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

23. 9. 2008 13:41
Kterýkoliv Kubánec

má možnost na Kubu se vrátit, pokud ho Fidel přijme. Proč by měl Bush,  když už USA přijaly desetitisíce kubánských utečenců  na svém území sponzorovat Castra přes jejich příbuzné? Proč by měli ze svých výdělků v USA kompenzovat idiotskou socialistickou hospodářskou politiku? Myslíte si snad, že by Castro jejich rodinám dolary ponechal a umožnil jim za ně nakupovat zboží podle jejich vlastních přání? Ať jim Castro povoí emigraci, pokud je takový humanista.  To se snadno žvaní, když opačná možnost - t.j. emigrovat na Kubu a z tamního platu živit svou mnohačlennou rodinu v USA je nemožná, takže nelze ani ověřit, jak by se chovaly kubánské úřady.

0 0
možnosti
OG

Kirů

24. 9. 2008 13:20
Re: Kterýkoliv Kubánec

Ale, ale...Fidel už emigraci povolil, ale USA sama žádala aby to Fidel zarazil.

0 0
možnosti
G

geo.novotny

23. 9. 2008 12:15
Jako obdivovatel kubanskeho komunismu

by jste nam treba priste mohl "vysvetlit" ony posledni udalosti na Kube. To, ze tam neni dostatek zakladnich potravin a vetsina statniho rozpoctu tedy jde na jidlo dovazene z ciziny (na dovoz jidla se zadne sankce nevztahuji). Proto vlada rozhodla zacit zajemcum pridelovat zemedelskou pudu do soukromeho vlastnictvi, aby mohli soukrome hospodarit a produkovat potraviny. VETSINA pudy totiz lezi ladem. Podle informaci, vytvari se sahodlouhe fronty zajemcu ....

Dekuji, GeorgeX

0 0
možnosti
MN

Forrrest

23. 9. 2008 11:37
Jsi komous, proto nemas vysokou karmu!

Cesi si s komunismem uz zazili svoje, proto - naprosto logicky - nesnasi lidi, jako jsi ty:-©

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

23. 9. 2008 8:49
Zieglera nečtu

ale tohle jsem si přečetl a mám pocit, že se autor narodil letos. :-P

 

Ony ty vztahy mezi Kubou a USA jsou špatné skoro 50 let, takže těžko si teď předhazovat jednotlivosti co kdo komu letos udělal nebo neudělal. Tohle dělali naši komouši pořád - na jednotlivých případech ukazovali, jak je ten Západ nepřátelský a jaksi zapomněli dodat, že nepřátelství je dlouhodobé a vzájemné. Jen se některé státy přetvařují víc a jiné míň. ;-)

0 0
možnosti
E

editi

23. 9. 2008 8:42
Dovolte také vzkaz Zieglerovi,

cosi o jeho chrabrém vůdci Topolánkovi a jeho oblíbené modré straně ODS: 

Dočetla jsem se, jak Topolánek na 1. Máje bouřil proti komunistům. To na bývalého předsedu Socialistické mládeže v Závodě automatizace Výstavní 8, Ostrava, syna předsedy Celozávodního výboru KSČ Zbrojovky Vsetín (myšleno otce Mirka Topolánka) a nomenklaturního kádra Krajského výboru KSČ Ostrava sedí!\r\n','\r\nNa 1. Máje vždy v čele průvodu nesl sovětskou vlajku a brojil proti prohnilému kapitalismu. Říkali jsme mu vlajkonoš. Jako elektroinženýr neuměl číst ani projektové dokumentace, ale tenis hrál výborně. Na Letné se vyjádřil, že komunisty nejlíp zrušíme, když je dostaneme z mozku všech lidí, hlavně dětí. On je ovšem výjimka, on totiž žádným rozum nemá. Podepsaná Jana Trávničková, Havířov, Točitá 3.Zdroj - http://www.moravskyvyber.info/view.php?nazevclanku=vlajkonos-topolanek&cisloclanku=2007080010

0 0
možnosti
TT

tolan

23. 9. 2008 8:50
Jano Trávníčková, Editi

Zdá se, že už jste si uvědomila svůj věk a rozhodla se přestat urážet autory článků sprostými výrazy? Zřejmě nějaká nová finta ve straně Vašeho miláčka Jiřího? Nebo pouze předvolební trik? Nevěřím ve Vaše slušnější já, neboť tento článek není o jednotné frontě a koalici KSČSSd. Je to tak??

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

23. 9. 2008 8:14
Nebyl nebo stále není na Kubě zakázáno mít devizy ?

"Žádný v Americe žijící a pracující nebo podnikající Kubánec nesmí pod hrozbou uvedené pokuty zaslat peníze své rodině ani nikomu bližnímu"

Je autor tak naivní (pitomý), že si myslí, že by ty dolary příbuzní dostali ?  Že by jim je státní kubánská banka vydala ?

0 0
možnosti
MB

buxus

23. 9. 2008 8:20
Re: Nebyl nebo stále není na Kubě zakázáno mít devizy ?

Já pamatuji, jak u nás za totáče potřeboval tátův bratr nějaký lék ze zahraničí. Lék legálně koupený a zaplacený příbuznými v zahraničí byl strýci vydán až po potvrzení lékaře, že jej doopravdy potřebuje a to v omezeném množství, protože kdesi usoudili, že zaslané množství je nadbytečné. Kam se ztratil ten zbytek to už mu neřekli a o nějaké náhradě pochopitelně nemohlo být řeči.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

23. 9. 2008 7:38
Hmmm

Ono by stejne bylo putna kolik penez v hotovosti by USA poslaly na Kubu,protoze by nejspis padly do rukou kazdeho jineho,krome tech co potrebuji pomoc nejvice!A co se tyka Bushe,tak jeho bracha  si nemuze dovolit proti sobe na Floride postvat tu velkou Kubanskou mencinu,ktera je s Kastrem v opozici!JInak myslim ze ten komunismus od 60tych let nahoru,byl v CSSR humanitarnejsi,nezli ten, ktery provozuje ten cvok Chavez!!

0 0
možnosti
RR

rezjir

23. 9. 2008 10:23
Re: Hmmm

A nezdá se vám, že propadnutí těch peněz není záležitostí amícké vlády, ale rizikem toho zasílajícího. Že do toho nemá vláda zasahovat?

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

23. 9. 2008 7:31
Zamburku , Zamburku nevěš hlavu

Dá se předpokládat, že internet je rozšířenější ve vzdělanější části populace a o to více co se týče čtení iDNEs ane třeba pornoakce.cz.

Jinými slovy : na dožínkách nebo výročním sjezdu popelářů byste byli zase oslavování většinou vy voliči sockomunistů. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2054x
Autor žije již 15-tým rokem mimo Evropu, od roku 2000 se usadil v Dominikánské republice, kde žije a má rodinu. Příležitostně psal reportáže mimo jiné pro časopisy Týden, Sirius, Dolce Vita a spolupracoval jako zpravodaj s českou pobočkou stanice BBC pro Karibik. Je autorem autobiografické knihy – „Klaunova zpověď“, která vyšla v roce 2004 v Čechách v nakladetelství DEUS.