Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

10. 2. 2009 0:37
Pořád stejná Amerika

Clinton je ještě větší válečný zločinec než Bush. Obama těžko bude jiný.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

9. 2. 2009 10:36
Tssss

Každému co jeho jest - někomu chudobu a svobodu, někomu relativní blahobyt a život v kleci (obrazně). Každý ke svému. Já bych byl raději chudý a svobodný než "socialisticky zaopatřen" v zadrátovaném státě. To jsou prostě moje priority.

Blog jsem přečetl celý a mám takový dojem, že autor nepochopil jednu věc: pro třetí svět (kam patří celý Karibik, Stř. a J. Amerika)) je sice socialismus přitažlivější, protože v krátkodobém a střednědobém horizontu slibuje lepší výsledky, jenže v dlouhodobém horizontu jde ke dnu. Kdyby Kuba neležela v Karibiku, ale někde u Grónska, tak by tam Fidel nepřežil ani 5 let.  Horké podnebí, horká krev a žádné náklady na otop v zimě ... a také nižší ekonomická a životní úroveň. Proč se ti Skandinávci mají tak dobře, když je tam 9 měsíců v roce sníh a mráz? 8-o

0 0
možnosti
K

kaktusak

10. 2. 2009 0:35
Re: Tssss

To se to ve vyspělé zemi mluví o svobodě.

Tady je vidět, že bohatství závisí do značné míry na státu. Ve vyspělých zemích se mají dobře skoro všichni (a nadávají na zlý stát, který je na daních okrádá, bohatství je přece jejich vlastní zásluha, jak si rádi nechávají namluvit). Pokud tedy nepřijmeme rasistické teorie o líném barevném obyvatelstvu. 

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

9. 2. 2009 10:03
co takhle chvíli počkat ...

Je dost dobře známo, že konečné výsledky velice populárních a velice milovaných politiků jsou  nepřímo úměrné počátečnímu nadšení. Takže by nebylo od věci, kdybyste, nadšenci, počkali na to, co pan Obama opravdu udělá. Především ve chvílích, kdy mu, jak se říká, poleze tlusté do tenkého. Příklady ze současnosti: Sarkozy, Fico a desítky dalších.

0 0
možnosti
S

snegon

9. 2. 2009 9:38
Karma.

Nevím jaké je to na Kubě, ale oceňuji hlavně odvahu napsat něco co se zejména na tomto webu nenosí.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

9. 2. 2009 8:18
autore,

vyprávějte nám něco o haitské demokracii, když už jste ji zmínil.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

9. 2. 2009 8:16
nu ...

zbyva uz jenom jedine: pokusit se nejakym zpusobem vysvetlit, proc z toho kubanskeho raje na zemi utikaji dnes a denne stovky kubancu dco te proklate kapitalisticke ameriky a to i za cenu riskovani vlastniho zivota ... a proc tak nejak nikdo se nesnazi utikat opacnym smerem, tedy ze zleho asocialniho kapitalismu do kubanskeho socialistickeho raje ... nabo ze by ti kubanci byli uplne blbi (narozdil od vas) a jenom nevedeli, co je pro ne dobre ?

a ted chyvilku vazne: ja jsem take egoista ... pomerne silny, materialne zalozeny, asocialni egoista v tom nejtvrdsim slova smyslu. a ano, mnohem radejhi budu kdyz ja se budu mit dobre a vsichni okolo spatne, nez kdyz se budou vsichni "trochu mene spatne" a ja spolecne s nimi. kapitalismus necha vyniknout schopne, socialismus schopne zavira do vezeni, nebo do nich strili na hranicich.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

9. 2. 2009 8:25
Re: nu ...

omlouvam se nadprumerny pocet preklepu ... nova klavesnice a takhle to dopada. na smyslu meho prispevku ale nehodlam menit vubec nic ;-)

0 0
možnosti
J

JeanPaulGaultier

9. 2. 2009 7:58
karma

0 0
možnosti
K

klauzkomik

9. 2. 2009 5:58
karma

už jsem zde reagoval několikrát na hloupé a demagogické příspěvky,kdy se straší komunisty a Fidelem,kdo nebyl na  Kubě neuvěří,pro normálního člověka je to skoro ráj na zemi,ale to chudáci u nás,kteří mají vymytý mozek hloupou propagandou nepochopí

0 0
možnosti
W

wiki5.5

9. 2. 2009 7:51
Re: karma

tak proc se lidi nehrnou do toho raje a proc riskuji utopeni kdyz na barkach utikaji na Floridu?

0 0
možnosti
TK

trdelnik

9. 2. 2009 5:05
Tak takovy blivajz uz jsem dlouho necetl !

Vydrzel jsem to jenom do ctvrtiny. Tolik 'pravdy' jsem uz nemohl unest a vzdal jsem to.

0 0
možnosti
JS

jozka skocdopole

9. 2. 2009 5:02
Uz jsem se rozhodl a nebudu to dale odkladat.

Stehuji se na Kubu nebo do Dominikanske Republiky .

0 0
možnosti
W

wiki5.5

9. 2. 2009 8:33
Re: Uz jsem se rozhodl a nebudu to dale odkladat.

no ja bych radsi skocil do pole... specielne, kdyby tam jel kombajn

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2054x
Autor žije již 15-tým rokem mimo Evropu, od roku 2000 se usadil v Dominikánské republice, kde žije a má rodinu. Příležitostně psal reportáže mimo jiné pro časopisy Týden, Sirius, Dolce Vita a spolupracoval jako zpravodaj s českou pobočkou stanice BBC pro Karibik. Je autorem autobiografické knihy – „Klaunova zpověď“, která vyšla v roce 2004 v Čechách v nakladetelství DEUS.