Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

1. 6. 2009 16:46
hmmm

mně by zajímalo, co měl za rodiče, kdyby mi někdo chtěl takhle ukrást dítě, to bych ho hnala, že by nevěděl, čí je.Nedovedu si představit, že by někdo přišel a já bych mu odevzdala šstileté dítě a rezignovala na jeho východu a vůbec styk s ním.Ta matka musela být zrůda.

0 0
možnosti
VK

Pražák

1. 6. 2009 8:23
Nedivím se, že Malý Budha utekl...

Možná se svět  i z jeho úst dozví pravdu o Tibetu. Jen v odborných kruzích se ví (média a Hollywood to ignorují), že  před rokem 1959 byl Tibet pod vládou 14. dalajlámy feudálně nevolnickou společností, která byla temnější než evropské nevolnictví ve středověku. Úředníci, šlechta a lámové, kteří představovali méně než 5% populace,vlastnili veškerou zemědělskou půdu, pastviny, lesy, cesty, hory, řeky, ale i dobytek. Měli rovněž vládu nad životem a majetkem lidí. Nevolníci a otroci neměli osobní svobodu a už vůbec ne politické postavení.  Soudnictví bylo v rukou feudálů a klášterů. K trestům patřily nelidské popravy i vydloubnutí očí, uříznutí nosu a uší, useknutí rukou  nebo nohou, povinnost nosit na hlavě kamenný klobouk nebo sedět na pranýři v kleci nebo v hnoji. To vše se dělo i za vlády dnešního 14. dalajlámy, který sice po svém odchodu do emigrace (tj, po obsazení Tibetu Čínou) občas připusti, že Tibet potřeboval změny, sám se k nim ale  neodhodlal. Přestal by totiž být Dalajlámou.

0 0
možnosti
TB

tchulo bal

1. 6. 2009 13:43
Re: Nedivím se, že Malý Budha utekl...

8-o8-o8-o . nechť jsou všechny bytosti šťastny ... i Pražáci , i autor i celá čínská ambasáda a pomodleme se i za ty nešťastné bytosti propadlé Peklu - komouše...

0 0
možnosti
MH

Manuel Hedilla

1. 6. 2009 7:48
Píše se

Buddha a buddhistický...

0 0
možnosti
M

motylek_02

1. 6. 2009 3:51
jo :-)

a jmenuje se osel. pokud nenavstivi CR je to OK ;-DR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2054x
Autor žije již 15-tým rokem mimo Evropu, od roku 2000 se usadil v Dominikánské republice, kde žije a má rodinu. Příležitostně psal reportáže mimo jiné pro časopisy Týden, Sirius, Dolce Vita a spolupracoval jako zpravodaj s českou pobočkou stanice BBC pro Karibik. Je autorem autobiografické knihy – „Klaunova zpověď“, která vyšla v roce 2004 v Čechách v nakladetelství DEUS.