Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Santa

29. 8. 2008 9:21
Už se ho nebojím

Od té doby, co vyváží víc banánů než "bojovníků za celosvětovou revoluci", se ho už nebojím

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

29. 8. 2008 9:05
Kubánského Fiedla se nebojím

Zato "Fidel Castro v plné síle" je nebezpečný cvok, stačí se začíst do místních diskusí. ;-D

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

29. 8. 2008 8:08
Fidela se nebojím

Ale mám hrůzu z lidí, co vědí všechno líp, protože žijou 15 let někde úplně  jinde.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

29. 8. 2008 9:48
Re: Fidela se nebojím

Nezlobte se paní Hejná, ale právě tímto výrokem jste prokázala přesný opak. A důvod proč autor píše a v dobrém slova smyslu provokuje. Mluví o Kubě. Co myslíte, má tam on blíž než Vy? Byl na Kubě? Vy jste tam byla? A navíc Vám jen zprostředkovává své subjektivní dojmy, svůj názor. Nic více, nic méně. On Vám ho nijak nevnucuje, jen ho dráždí, že jen proto, že má takovýto dojem se ho odtud pořád snaží cenzurovat, známkovat apod. Je zřejmé, že zejména někteří "pravicoví" lidé nejsou schopni takřka žádné názorové tolerance. Ostatně někteří to přímo řeknou, že levici nenávidí. Netuším proč bych měl nenidět jak levici, tak pravici a dokonce i netolerantní osoby. O názorech ostatních si mohu myslet své, ale soudit, kdo má pravdu, a kdo co jak myslí by mohl opravdu jen bůh.

0 0
možnosti
M

mmmm1

29. 8. 2008 7:44
Kuba mne strašně láká...

můžete mne vysvětlit jakým způsobem tam cizinci podnikají....nechce se mi věřit, že si tam můžou koupit hotel, nebo něco na tento způsob....Demokracie u nás v Kocourkově totiž funguje tak, že co bylo dříve bílé je dnes černé a naopak. Zkrátka objektivní informace o Kubě a jestlise tam dá žít tady asi nedostanu...Naším vzorem se totiž stala země, kde učitelé do škol musí nosit zbraně....(USA). Pro ty co mně budou nazývat komunistou chci jen říct, že naše rodina byla a je totálně apolitická...Jinak Churhcil říkal, kdo do 20nebyl komunista nemá srdce, kdo jím zůstal i po 20 nemá rozum...;-D

0 0
možnosti
I

ignorantka

29. 8. 2008 7:15
co porad s Fidelem?

more, ryby, slunce, ovoce...manana;-)

0 0
možnosti
RB

qfp

28. 8. 2008 23:02
Píšete hezky,

pohled z druhého břehu stojí i za úvahu.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

29. 8. 2008 1:17
Re: Píšete hezky,

za jakou?

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

28. 8. 2008 21:55
Už v prvním článku jsem Vám rozuměl

Latinská Amerika není Evropa, nejen geograficky, přitom jste to defakto zdůraznil, že "komunismus" není a nemůže být pro Česko reálným systémem. Chápu tu orientaci na klid, pohodu a nulovou kriminalitu zejména s ohledem na onu domovskou Dominikánskou republiku. Vaše články jsou bezvadné proto, že učí vnímat odlišné podmínky včetně klimatu. Ono totéž platí pro zdejší hodnocení Ruska jako apripri zloducha bez chápání důvodů proč. Totéž platí o Číně. Vše je hodnoceno prismatem jakoby ony státní útvary lezely v Čechách. O klimatu a jeho vlivu na pracovitost hovořil krásně už Werich. Dnešní generace ho nezná a navíc je v Čechách módní všespasitelnost trhu, pravicovost jako jediná správná cesta. Stačí, aby se tu vžilo, že je něco pravicové a pak už je to bráno mnohými automaticky za správné. Mimochodem píšete i velice čtivě.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

28. 8. 2008 23:43
Re: Už v prvním článku jsem Vám rozuměl

Tyhle úvahy zbožňuju. Někoho utlučou šutrama, sice je to pro Evropana nepochopitelné, ale v některých zemích naprosto normální, nejspíš i ten ukamenovaný to tak chápe. Jestliže má Kuba politické vězně, pak nejspíš systém který tam panuje, někdo místní za normální nepovažuje. Evropa ještě nedávno vypadala dost divoce. Veřejné popravy na náměstí, upalování za živa, hon na čarodejnice, aj. Jak to, že už to dneska neplatí a neexistuje v Evropě země s trestem smrti? V USA bývalo otrokářství. Myslí si snad někdo, že se to těm černochům líbilo? Považovali to za normální?  Právo na lidský život, na lidskou svobodu je stejné, bez ohledu na to, jestli okolo běhají lední medvědi, nebo rostou banány.

0 0
možnosti
K

Kalenka

28. 8. 2008 21:01
díky za pravdivý a tím pádem politicky nekorektní článek

V naší zemi se v posledních letech hodně lže. V kurzu je Kuba, Rusko a Bělorusko. Okrajově Čína.Mnohem horší komunistcká diktatura ve Vietnamu nám nevadí a podporujeme ji. Česká politika vůči Kubě zůstává v Eu osamocena a nereflektuje vývoj na Kubě, která se postupně vydává čínskou cestou. Ministerstvo zahraničí to vysvětluje tradicí z dob V.Havla a jeho boji proti komunistické diktatuře. Nyní ale CZ diplomacie dělá satelit Spojeným státům tak jako ho dřív dělala pro SSSR. Zatímco ostatní země Eu přemýšlejí jak pozitivní vývoj na Kubě podpořit obchodem. ČR chce jít cestou konfrontace a podpory disidentů. Nic proti tomu, ale jak budou Kubánci postupně zavaleni spotřebním zbožím – žádná revoluce se konat nebude. http://www.economist.com/world/europe/displaystory.cfm?story_id=9725352

0 0
možnosti
A

antizelenka

28. 8. 2008 20:44
nikdy nepochopím hlupáky

komunismus nám dost dlouho ukazoval jak to opravdu nefunguje

a stále se najdou ochránci komunismuRv

0 0
možnosti
W

wiki5.5

29. 8. 2008 1:19
Re: nikdy nepochopím hlupáky

no jasne, kdo by nechtel plan na 120%, jistotu zamestnani, ale nepredreni se... staci drzet hubu a krok. Moc lidem se styska

0 0
možnosti
RK

Radek0075

28. 8. 2008 20:34
Přiznám se, Fidela se bojím.

Stejně tak, jako jsem se bál Jakeše, stejně tak, jako se bojím všech komunistů. Ano, mám z nich strach.

0 0
možnosti
K

Kalenka

28. 8. 2008 21:05
Re: Přiznám se, Fidela se bojím.

Strach je dobrá věc. Jen si musíte uvědomit, že noví aparatčíci se tak nějak soudružsky přikloní ke kapitalismu, když vidí že se jim to vyplatí...viz čína, a nově viz kuba.

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2054x
Autor žije již 15-tým rokem mimo Evropu, od roku 2000 se usadil v Dominikánské republice, kde žije a má rodinu. Příležitostně psal reportáže mimo jiné pro časopisy Týden, Sirius, Dolce Vita a spolupracoval jako zpravodaj s českou pobočkou stanice BBC pro Karibik. Je autorem autobiografické knihy – „Klaunova zpověď“, která vyšla v roce 2004 v Čechách v nakladetelství DEUS.