Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kalenka

24. 5. 2009 10:21
Budete se tomu divit, ale děti zneužívají i rabíni a imámové

nějakým zázrakem se ale stalo , že o výše jmenovaných se mlčí, ale u církve se to vždy pěkně rozmázne. Víte proč? Poradím vám jen že z % zastoupením dané církve u nás to nemá co dělat.:-/

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

22. 5. 2009 15:06
Kvůli tomu,

že existují špatní doktoři nebo zdravotníci (vrah Zelenka), nebude asi nikdo odsuzovat medicínu. Budu prostě usilovat o to, abych byl dobrým doktorem.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

23. 5. 2009 14:44
Re: Kvůli tomu,

Problem je, ze vetsina doktoru lidem pomaha a par je jich spatnych. Cirkev oproti tomu nepomohla nikdy nikomu a je shinla temer cela.:-)

0 0
možnosti
VD

raymondchandler

22. 5. 2009 11:23
Autore

-vyborne!Pockej,az na tvuj blog narazi Semper:-).To teprve bude hysterie.Ja jenom porad nechapu,jak muze byt ve stredni Evrope v roce 2009,banda takovych tupcu;-D,kteri pisou prispevky u blogu,kde nekdo napise o cirkvi pravdu.A jsou to porad ti sami.Je jich tu na iDesu asi deset.

Jinak-doporucuji vsem knihu nejlepsiho zijiciho irskeho spisovatele:Patrick McCabe-The Butcher Boy.

0 0
možnosti
MO

modřín opadavý

22. 5. 2009 15:47
Re: Autore

Souhlasím jak s Vámi, tak s autorem. Jen musím říct, že Irsko je jen špičkou ledovce zločinů katolické církve.

0 0
možnosti
VD

raymondchandler

22. 5. 2009 11:20
!

A vite,proc ma katolicka cirkev takovou moc v Irsku?Jeste totiz relativne nedavno to byla chuda zeme,tak chuda,ze si to nikdo v Cesku neumi ani predstavit.Anglicane ji totiz totalne zplundrovali.Lide umirali hlady.Umirali na bezne nemoci,nechodili do skol.Oooo-jaka to urodna puda pro cirkev:-©.

0 0
možnosti
V

Vikina

22. 5. 2009 14:03
Re: !

Tak tos na to káp. Inu, jestliže mezi námi žijí tací géňové, není divu, že pak hlrají přiblblé články, kde se ze 2 set obětí udělá 35 000, což je počet všech dětí, kteří zařízením prošli za dvacet let.

0 0
možnosti
VD

raymondchandler

22. 5. 2009 11:07
!

To co se stalo v Irsku, o tom Irove vedeli uz asi od sedesatych let.Doopravdy to fungovalo tak,ze kdyz se nejaky pruser provalil,kneze prelozili na jinou skolu na druhy konec zeme.Po nejake dobe byl zase zpatky-deti se totiz vymenily. Vedeli o tom vsichni,jenom nikdo nemel odvahu ty lidi nejak stihat.Az ted.A to je otresne.Verim,ze jejich jmena brzy zverejni.

0 0
možnosti
VD

raymondchandler

22. 5. 2009 10:43
Autor:-1!

Teda Vikino,to je fakt ulet.Kdyby se v Africe lidi pozirali,tak uz by davno ten nejsilnejsi kmen sezral ostatni a byl by klid.Ale diky kolonizatorum,podporovanym cirkvi,se to dotahlo az do dnesnich rozmeru!Takze ctenar mainstreamoveho tisku jsi zrejme ty!Nebo snad nasilne,a mnohdy i brutalni, "obraceni" na viru pokladas za bohulibou cinnost cirkve?Zrejme jsi videl nejaky americky ci britsky film(tyto filmy z velke casti financovali prave katolici) o hodnych misionarich? Vzdyt vsichni ti krestani a katolici africany snad ani nepovazovali za lidi!Potrebovali otroky a levnou pracovni silu,taky kradli a odvazeli z tech zemi prirodni bohatstvi.A taky snad vis,co delali o par let pozdeji s otroky treba na jihu USA.Krestani zk.rv.ny!Hlavne ze byli kazdou nedeli v kostele!A pritom to delali z jedineho duvodu-ve svych chorych mozcich si mysleli,ze se tem chudakum bude lepe trpet!!!Tak je tomu dodnes.Absolutne absurdni.

0 0
možnosti
VD

raymondchandler

22. 5. 2009 11:27
Re: Autor:-1!

Teda,to jsem se po dlouhe dobe rozcilila![>-]:-)

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

22. 5. 2009 8:45
udruh ráčí být vymydlený komunista,

t.č. volič ODS KSČM,jinak to nevidím.

Nevzdělaný hlupák(Y)

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

22. 5. 2009 8:45
Re: udruh ráčí být vymydlený komunista,

soudruh

0 0
možnosti
PK

dolch

22. 5. 2009 8:36
To jsem netušil

že jste tak vypatlanej

0 0
možnosti
T

Toph

22. 5. 2009 7:40
Tohle znám

Přemýšlím, co na to odpovědět. I já jsem katolička. Už před dlouhou dobou jsem si uvědomila, že církve (všecky) je třeba držet od moci tak daleko, jak to jde. Pro to, co se stalo v Irsku, neexistuje omluva. Určitá rezerva z naší strany k těmto informacím má prostý důvod, články v českých médiích o církvi jsou negativní vždycky, nenávist ke katolíkům je stále "in", takže já si počkám na další informace. A čistě pro vás: církev není organizace, církev je organizované společenství lidí. Lidí, kteří věří stejným věcem. Český syndrom víry je to, že pokud je někdo věřící, tak teda musí být svatý a dokonalý, jinak je nechutný pokrytec, no jo, katolík! To není vztahováno na Irsko, spíš na Česko, je to moje osobní zkušenost. (Mimochodem, stejně to funguje s hrdiny odbojů, dotyčný musí být úplně dokonalý, jinak "to byl stejně hajzlík a nic si nezaslouží"). A ta vaše až patologická nenávist - kolik věřících lidí skutečně znáte? Lidi jako vy nás před časem posílali do lochu. Užil byste si to?

0 0
možnosti
KNR

Kmet na Razgrad

22. 5. 2009 7:50
Re: Tohle znám

Katolíků znám mnoho a všichni jsou stejní jako vy - kdo s nimi nesouhlasí na 100%, ten je patologicky nenávidí.:-)

0 0
možnosti
KNR

Kmet na Razgrad

22. 5. 2009 7:25
Jednoduché řešení

Absolutní odluku církví od státu. Pokud budou církve žít výhradně z prostředků svých ovcí, většina z nich v Česku zajde na úbytě a to bude jedině dobře. Proč myslíte, že M. Vlk důmyslně bojkotuje jakýkoliv pokus státu o konečné vyrovnání s katolickou církví, ať už je (finančně) jakékoliv? Nechce přijít o vydatný státní penězovod, který je možno kdykoliv pomocí výhružek pootevřít ještě více.:-©

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2054x
Autor žije již 15-tým rokem mimo Evropu, od roku 2000 se usadil v Dominikánské republice, kde žije a má rodinu. Příležitostně psal reportáže mimo jiné pro časopisy Týden, Sirius, Dolce Vita a spolupracoval jako zpravodaj s českou pobočkou stanice BBC pro Karibik. Je autorem autobiografické knihy – „Klaunova zpověď“, která vyšla v roce 2004 v Čechách v nakladetelství DEUS.