Složme se hrdě na pokutu EU za neplnění uprchlických kvót jako kdysi na Zlatou kapličku!

Nabízím originální způsob jak se typicky českým švejkovským přístupem postavit k velmi pravděpodobné pokutě za neplnění uprchlických kvót vnucených přehlasováním. Jde přitom i o referendum uspořádané za 3 Kč na 1 obyvatele.

Při čtení frustrovaných diskuzních příspěvků pod články o  "uprchlické" krizi  a o blížící se pokutě za neplnění vnucených kvót Českou republikou jsem přemýšlel, jak se z té frustrace dostat.

Napadl mne  originální způsob. Spočívá v tom, že se na ni osobně  - každý kdo bude chtít - složíme v celonárodní sbírce. Ta by současně byla vlastně referendem o tom, kolik z nás pokutu odmítá,  ale současně ji chce hrdě zaplatit, protože tím celé EU ukážeme, kolik z nás stojí za postojem vlády vnucené kvóty neplnit a volit raději bezpečnou ČR a odpustek.

Realizovat takovou sbírku a současně referendum je technicky překvapivě snadné a levné. Navrhuji zvolit formu dárcovské sms, která by byla ve výši části pokuty připadající na jednoho Čecha navýšené o poplatek operátorovi. Například při pokutě 500 miliónů korun by to pak bylo  50 Kč na pokutu a 3 Kč operátorovi. Navrhuji omezit jednu DMS (lze-li technicky nebo jen na čestné slovo) na jedno číslo, přičemž by bylo možno platit za celou rodinu. Samozřejmě jde stále o akci na čestné slovo, lze jen apelovat aby nikdo neplatil více a nezkresloval výsledek .

Jde o neformální referendum, které je ovšem možné zopakovat k jiné příležitost. Je možné ho  vyhlásit v řádu dnů, na placení nechat třeba týden a sečíst během chvíle. Je možné jej uspořádat pomocí DMS za poplatek operátorovi (obvykle 3 Kč)  +  1 darovaná Kč. Čili za 40 miliónů a 14 dní. Zároveň je možné z malé části  vybraných peněz uspořádat souběžné výběrové statistické šetření, které by mělo dojít ke stejným výsledkům při čestném hlasování. A tím výsledek podpořit ve věrohodnosti. Lze vymyslet tisíc vylepšení této myšlenky. Požádat třeba operátory o podrobnější výstupy , kolik DMS v jaké výši, bylo zaplaceno. .

Samozřejmě jsou při realizaci velké otazníky. Především jaký subjekt by sbírku pořádal, Stát? Některý operátor? Některá z respektovaných současných nadací, která má zkušenosti? Ujme se toho nějaká skupinka respektovaných osobností, která bude garantem především nerozkradení peněz a jejich předání přímo v Bruselu nebo   do státního  rozpočtu?

Napadl mne třeba pan Svěrák a i další  a také  nádherný obraz, kdy karavana s princeznou a kufříkem s penězi je jede předávat  soudu, který nás k pokutě odsoudil!

O něčem takovém by se psalo po celém světě. A  diskutovalo v EU. A možná jedině takto počesku lze bojovat s absurdnostmi, kdy vám někdo jiný nutí do Vašeho bytu své hosty natrvalo. A my bych si alespoň trošku ulevili a byli na sebe ještě více hrdí. A sledovat průběh takové akce by bylo určitě zajímavé a zábavné.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Jiří Žamboch | neděle 3.9.2017 21:44 | karma článku: 33,09 | přečteno: 945x