Pro pravdu se člověk nejvíc zlobí! A představitelé západoevropských zemí především!

Nediplomaticky upřímný a pravdivý Trump promluvil o jedné z důležitých chyb evropských zemí v boji proti terorismu na území Evropy - odzbrojení vlastních občanů. A měl naprostou pravdu. Sklidil bouřlivou reakci potrefených .

Je to to, co mne na něm fascinuje. Je to to, proč ho Američanům závidím. Postaví se před národ a zcela upřímnými a nezaobalenými (často neomalenými) slovy řekne : podle toho, co o daném problému vím v této chvíli, je třeba udělat toto a toto a já to udělám. Za týden se dozví více a řekne modifikaci či opak. A až má pocit, že ví dostatek informací, rozhodne. Je absolutně bezprostřední a autentický. A protivníci Ameriky z něj mají obrovský strach, protože je mužem činu.

V kritice evropských zemí, které odmítají prověřeným vlastním občanům dovolit nosit střelnou zbraň, uhodil hřebíček na hlavičku. Shoduje se navíc se stanoviskem snad úplně všech bezpečnostních expertů, kteří se k tomu kdy  vyjadřovali.

Tato obrovská a zbytečná chyba stála už mnoho životů evropanů. Zářným příkladem je klub Bataclan, kde šlo masakru  takového rozsahu snadno zabránit a radikálně zmenšit počet obětí. Evropské poučení z něj je však opačné než velí zdravý selský rozum. Směrnice o zákazu spousty legálně držených zbraní.

Poprávu je v Česku obrovský odpor k prosazování takových eurohloupostí v oblastech, kde nejde o nic menšího než o holý život.

Zase jednou někdo řekl, že král(ové) Evropy jsou nazí. A má pravdu.

Jaká bude reakce? Víme! Žádná , odmítavá, v každém případě ne věcná.

To nic nemění na tom,  že máme ve světě lídra  nejvýznamnější země, který říká pravdu upřímně, autenticky a nekorektně přesně a zabývá se podstatnými věcmi pro svůj stát a svět. A to je dobře.

Autor: Jiří Žamboch | neděle 6.5.2018 21:40 | karma článku: 37,15 | přečteno: 2035x