Kdy Petr Pavel odevzdal (či zahodil) stranickou knížku KSČ?

Od kdy se ztotožnil s novým režimem? Nevadilo by Vám, kdyby později než rok po revoluci? Platí graficky pozoruhodné údaje o tom na oslavných kandidátských stránkách? Nebo údaje v oslavném článku-předsedou ZO KSČ byl ještě v r.1991?

Jednoduchá otázka, kdy Petr Pavel opustil řady KSČ?

1. Zde je emailová odpověď jeho týmu:

Dobrá. Tolik tedy první zdroj - tým kandidáta.

2. Oslavné stránky kandidáta

Ze zvědavosti jdu na ty stránky kandidáta. Jsou zajímavé hlavně tím, že myšlenky a moudra kandidáta jsou důležitější než nepříjemná fakta. Jak jinak si vysvětlit, že kandidátovy litánie doplňuje jednořádková poznámka droboučkým písmem obsahující nejzákladnější potřebná fakta. Něco, co známe jako obchodní trik z podepisovaných smluv- podstatné droboučkým písmem na konci. Působí jako dodatečný přílepek na stránce která přitom je o stranickém členství kandidáta:

Co mne však zaujalo jsou podtržené věty. Ty lze volně přeložit takto: Do Silvestra 1988 jsem byl absolutně přesvědčený nepochybující komunista. Až REAKCE režimu na události 1989 přináší nový pohled a pochybnosti. Tedy ne události samotné ale reakce režimu. A až v 1989. Vyjděme z toho.

Viditelných událostí (pardon reakcí režimu na ně), které se mohly ke kovanému komunistovi donést, bylo v r. 1989 opravdu málo. Jsou dle mne jen 2. První je Palachův týden s brutálním potlačováním demonstrací neozbrojených lidí. A druhá je až samotná demonstrace 17 listopadu. (mezitím byly např.i protismogové protesty v Teplicích, které si vynutily slib veřejné diskuze na stadionu s komunistickým starostou, ale to myslím ani nezaznamenal).

Podle vyprávění jeho spolužáka požadoval ještě v létě 1989 přísné potrestání spolužáků, kteří vyjádřili v  neveřejně mezi sebou celkem pochopení pro text petice Několik vět.Proto tedy pochopení a změnu názoru už po zásazích v Palachově týdnu spíše nepředpokládám. K čemu tím vším směřuji?

Představuji si ten bleskový zvrat. Kovaný nepochybující komunista do 17.listopadu večer slouží bez pochybností straně a vládě. A pak pečlivě systematicky budovanou stranickou a armádní kariéru zahodí impulsivním rozhodnutím během 13 dní. Zahodí stranickou knížku, vystoupí ze strany, rezignuje na předsedu stranické organizace a ohrozí svou kariéru rozvědčíka! To zní spíše jako pohádka.

Všichni, kdo jsme ty dny prožili, víme že do konce listopadu nic nebylo jisté. Z armády a její reakce šly obavy. Všichni si přáli, aby stála stranou událostí. Pamatujeme si fámy, že nadletí stíhačky těsně nad demonstrací na Václaváku a způsobí paniku. Tleskali jsme nadšeně jedinému mladičkému vojákovi, který těsně před koncem listopadu vystoupil na demonstraci na Letné a "slíbil" nevměšování armády do politického vývoje.  A také první skutečnou záruku, že se věci mění definitivně - tou bylo až zvolení V.Havla prezidentem pár dní před Silvetrem 1989.

Konec kariéry ve straně a prudké prozření v armádě. Ještě v listopadu. Za týden a půl. To ať si každý posoudí sám. Jeho spolužák v kurzu , který v něm skončil v únoru, žádnou změnu v kurzu  nezaznamenal.

Výstup z KSČ či další setrvání se asi špatně prokazuje exaktně. I samotnému  P. Pavlovi A svědectví o výstupu či setrvání jsem zatím nikde nezaznamenal.

3. Oslavný článek o Petru Pavlovi - je ovšem v rozporu s datem odchodu z KSČ v listopadu 1989. A to velmi.

Jde o článek, který byl zjevně reakcí na nepřijemná fakta, která začali zveřejňovat historici k osobě pana P.Pavla. A je jakousi sepsanou obranou.

Novinář Urban sepsal oslavný článek:https://hlidacipes.org/jan-urban-petr-pavel-a-mylne-presvedceni-o-vecne-a-neodcinitelne-vine/

Článek je zajímavým pokusem obalit nepřijemná fakta superhrdinskými činy - záchranou životů vojáků.

Pro mne je zajímavý tím,co šalamounsky nepřímo říká o členství v KSČ a funkcionaření v základní organizaci KSČ. Nevím, odkud čerpal p. Urban informace, ale podle detailů které asi znal jen p Pavel možná od něj. Ale třeba to vše p. Urban jen popletl a neumí počítat.

Podstatné vidíte na obrázku:

Tedy jednoduše spočítáme, že prý ještě v lednu 1991 byl v KSČ a zároveň byl předsedou ZO KSČ.

Tedy rok a čtvrt po revoluci. Jen tak to p.Urban nenapsal. Dal si na tom záležet.

Takže buď platí údaje z oslavných stránek kandidáta. Nebo tyhle z oslavného článku.

Ty z oslavného článku by byly asi pro spoustu jeho potenciálních voličů zcela nepřijatelné.

Třeba se objeví nějaké další relevantní informace či svědectví.

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Žamboch | neděle 8.1.2023 20:59 | karma článku: 34,56 | přečteno: 1037x