Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

tojsouveci

17. 8. 2011 9:08
Hrdost

Být hrdý na svoji sexuální orientaci je asi stejně logické a pochopitelné jako být hrdý na to, že nyní žijeme v r. 2011, že naše planeta se jmenuje Země, že jsem černovlasý, že je citron kyselý  nebo na to, že voda má chemickou značku H2O. Dle mého názoru tam spadá i "hrdost" na to, že jsem Čech (Turek, Číňan, Keňan apod.).

Je nesmyslné být hrdý na něco, co jsem ani nemohl ovlivnit, na čem nemám žádnou zásluhu.

Naopak hrdost chápu na výsledky dosažené vlastní pílí, snahou, houževnatostí. Prostě na něco, co jsem ovlivnil.

1 0
možnosti
F

forEd38

14. 8. 2011 17:14
hm

Praha se stava vice homosexualni nez hlavni mesto homosexualu San Francisco... V SF projede pruvod, ukazou svetu ze existujou a je to... je to neco jako maskarni ples... zadny festival trvajici 5 dnu... sexualita je soukroma vec kazdeho jedince... V

1 0
možnosti
C

Cynyc_

13. 8. 2011 13:15
Něco smířlivého,

s čím snad budeme souhlasit všichni: úroveň argumentace v textu přesně odpovídá mentální výbavě objektivisty ;-)

0 0
možnosti
R

rudaz

12. 8. 2011 22:47
Další literatura, evropská

Pro další čtení k tématu doporučuji například texty

objektivistického filozofa Petera Schwartze “Muticultural Nihilism” a

“Gender Tribalism”, které vyšly v knize esejí Ayn Randové “Return of the

Primitive - The Anti-Industrial Revolution”.Pro objektivitu je třeba doporučit čtení na http://www.hcjb.cz v Zápasu o duši č.68 "Homosexualita" (statistika) a č.100. Pokud nebudete něčemu rozumět, napište do redakce, ochotně vysvětlí vše. Na rozdíl od "filosofů" anglo-saské mafie, poplatných tzv. trendům ve společnosti. Totiž od r.1952 v USA o 180 stupňů otočili v hodnocení GLBT, stačí? Takové kotrmelce v názorech nepředvádějí ani komunisté, tíí museli po r.1990! Takže doplnit vzdělání a bude líp.R^

1 0
možnosti
VD

bobrcobr

12. 8. 2011 11:18
ještě jednou

prosím ještě jednou hezky česky, aby i neorientovaní, méně vzdělaní, neznalí cizích odborných výrazů věděli o co jde nebo na konci připojit slovníček cizích slov a ještě radši trochu zkrátit. I když je pravda, že i o ho.nu se dá mluvit dlouho.;-):-)

0 0
možnosti
A

antizelenka

12. 8. 2011 12:43
Re: ještě jednou

sorry bobr,

to stejně nepochopíš, ani kdyby ten text měl jen jednu větu:

Pořádat pochod za práva mužů vysokých 185 cm je absurdní a vést kolem toho emotivní diskuze je hloupost.;-)

1 0
možnosti
RS

Nishmitha

12. 8. 2011 10:22
Bravo.

Skvěle napsané, ale obávám se, že pro jednoduchého bojovníka za práva všech menšin s jakoukoliv odlišností od bílého heterosexuála to bude složité pochopit, pokud vůbec dočte a nezalkne se svou vlastní jedovatou slinou.

1 0
možnosti
SG

S. Gautama

12. 8. 2011 10:14
Ona ta hrdost je tam spíš kvůli tomu,

že ti lidé našli odvahu k tzv. comig outu. Ale to člověk zmagořený médii nemůže pochopit...

3 0
možnosti
ADNS

aby diskuse neměly sysl

17. 8. 2011 6:56
Re: Ona ta hrdost je tam spíš kvůli tomu,

Ne, to je kvůli tomu, že to jejich přiznání se k úchylnosti (český výraz pro "coming out") nikoho nezajímalo. No a to tohle exhibicionisti nepřenesou pod srdce a budou svoji úchylku cpát lidem pod nos tak dlouho, až se proti nim obrátí i ti nejtolerantnější.

1 0
možnosti
V

vlasta78

12. 8. 2011 10:01
já nejsem na sebe hrdý páč jsem Čech...

no, ono být Čechem rovněž nění trefa do černého.... Prezident zloděj a navíc obklopen lidmi, kteří by neváhali zavést inkvizici, přesvědčený, že jedině on má pravdu. Poučuje o všem možném i morálce, ale už mu jaksi nevadí, že zahne manželce... RvRvRv

0 0
možnosti
A

antizelenka

12. 8. 2011 12:46
Re: já nejsem na sebe hrdý páč jsem Čech...

přesvědčený, že jedině on má pravdu --------

většina lidí má NĚJAKÝ názor prakticky na cokoli,  a většina je zcela přesvědčena že JEJICH názor je SPRÁVNÝ.

Charakter a osobnost se pozná podle toho jestli si dokáže za svým názorem stát, i když ho "většina" odsuzuje

0 0
možnosti
DN

risco

12. 8. 2011 9:36
Autorovi karma

Myslím, že je to celkem trefné. R^

0 0
možnosti
G

gars

12. 8. 2011 9:08
Emocionálně plochý názor ulice ...

pokud chci rozumět tomu co druzí dělají musím použít jejich pozici, ne svoji .... takže se postavte na místo těch které kritizujete a hodnoťte ... o těchto lidech autor nevíte nic, jen těžko se k tématu kterému nerozumí může smysluplnně vyjádřit ....   těm lidem jde rozumět a chápat co tím co pořádáají chtějí vyslovit .... jsme stejní jako vy všichni, jsme také lidé ... důvod k hrdosti je být člověkem  VVV

1 0
možnosti
DN

risco

12. 8. 2011 9:34
Re: Emocionálně plochý názor ulice ...

pokud chci rozumět tomu co druzí dělají musím použít jejich pozici, ne svoji .... takže se postavte na místo těch které kritizujete a hodnoťte - slovy klasika Lábuse "Tak toto je prozatím to nejhorší co si dneska předved, vem si nálev a vypadni". Jak se může postavit na stranu homosexuálů když je hetero? A jak všichni víme sexuální orientace je vrozená. Dle vás heterosexuál nemá právo na názor týkající se "homosexualismu"? Kde je tolerance, kterou homosexuálové od zbytku společnosti požadují?

1 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.