Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Prostě bych z Ruska přestal odebírat plyn a ropu a byl by klid. Když Rusové nebudou mít petrodolary, co udělají? My už si nějak poradíme. Uhlí a uranu máme dost.

0 0
možnosti

Když jsem byl malej, byl jsem členem Tábora Míru a druhá strana byli imperialisté a zločinci. Už jsem velkej a řízením osudu jsem se octl na straně tehdejších imperialistů. Ale teď je to Tábor Míru a ten první Tábor míru jsou imperialisté a zločinci.

Je to příjemný pocit vědět, že až se vrtnu kamkoliv, vždy stojím na správné stran. :-P

1 0
možnosti

Pane, dnes jste mě opravdu upřímně rozesmál. Dík.:-)

0 0
možnosti

Jo... a zas tu vidím - anexe Krymu ...

Krym? Otázkou je, čí je to území...

Patří území šlechtě? Nebo vládám? Nebo lidem, kteří na tom území žijí? Pokud si většina obyvatel Krymu přála NEbýt součástí Ukrajiny, tak je to jejich mezinárodně uznané právo. 

Existuje totiž "International Court of Justice advisory opinion on Kosovo¨s declaration of independence" z 22. července 2010, tedy v podstatě fungl nové, které tvrdí něco opačného. Mezinárodní trestní tribunál totiž konstatoval, že v mezinárodním právu NENÍ žádné ustanovení, které by bránilo jednostrannému vyhlášení samostatnosti, stejně jako takové vyhlášení NENÍ vázáno vnitřním právním řádem původního státu. 

Toto stanovisko Mezinárodního soudu doslova převzalo argumentaci z písemného stanoviska Spojených států ze dne 17. července 2009. 

Odkaz: http://www.icj-cij.org/docket/files/141/15704.pdf

Takže.... Kosovo ano..... Krym ne.... jak se nám to hodí... Dvojí Metr !

7 0
možnosti

Absolutně perfektní článek, díky autore !!!!  . 1*****

3 0
možnosti

Jen bych dodala, že zárodek toho všeho začal na Majdanu, kde humanoidní pokrytci jezdili pomáhat rozdmýchávat vášně ! A největší Putinovou chybou je, že na tu Ukrajinu ne a ne vtrhnout..

1 0
možnosti

Nazory, ze sankce brzdi Rusko v obsazeni vych. Ukrajiny jsou mirne receno usmevne....to snad jejich autori nemysli vazne 8-o Kdyby Rusove chteli obsadit vych. Ukrajinu, tak je uz davno obsazena sankce nesankce

10 0
možnosti

I71v24o 98M81i66l32d46a

20. 8. 2014 8:28

pěkně napsané, jen poněkud obtížně čitelné a dlouhé pro zarputilé "pralinkáře".

u evropských politiků nejde ale ani v nejmenším o sebeobětování, zde bych spíše viděl obětování kohokoli a čehokoli pro osoh malé VIP/EU skupinky a taky o potřebu odvrátit pozornost od ekonomických problémů, do kterých tato skupinka evropu dostala

10 0
možnosti

"Pro nás jako obyvatele střední Evropy však platí zásadní princip: z Ruska nepřišlo nikdy nic dobrého..."  Předsudek. Stereotyp. Klišé.  

Zřejmě je míněna ruská komunistická éra. To ovšem není historie až tak daleká a dlouhá.

To Rusové mohou  svoje předsudky vůči evropským koloniálním snahám opírat o daleko delší historii...a nedělám si iluze, že takové předsudky, nedůvěru a stereotypy nemají. 

Takže, buďto jednat jako rovný s rovným..s respektem a zárukami...nebo se přetlačovat kdo z koho. Novodobý evropský postup na východ prostřednictvím rozšiřování EU byla takovou "anexí v rukavičkách". Jenže teď jsou rukavice dole a dále bude nutno pokračovat podle východních drsnějších pravidel.. Jenže na tom si evropské mocnosti již několikrát vylámaly zuby. 

A poučení z historie? Že lidstvo se nikdy nepoučí.

15 0
možnosti

Výborná analýza, dobré postřehy, karma.

Nicméně, stejně jako níže pan Jošt, si nemyslím, že by Rusko znamenalo pro Evropu opravdovou hrozbu. Západ vyprovokoval Putina k šachové partii, na kterou nestačí. Putin se ukázal jako skvělý šachista. Ale pořád je to střet dvou hráčů, kteří se znají a i tato partie s velkou pravděpodobností nakonec skončí patem, jen to bude stát obě strany spoustu peněz.

Tím opravdovým nebezpečím pro Evropu je islámský svět. Evropa by se naopak měla s Ruskem spojit a připravit se na tento střet, protože to bude střet dvou odlišných civilizací. Bude to střet s "mimozemšťany", u kterých vlastně nevíme, čeho všeho jsou schopní.

11 0
možnosti

Máte naprostou pravdu paní Nečasová.

3 0
možnosti
Foto

(mimochodem, bylo by možná zajímavé udělat si takový malý průzkum kdo z těch, kteří dneska chtějí co nejdůrazněji postupovat proti Rusku byli před lety proti vybudování radaru v Brdech)

4 0
možnosti

Tipl bych si, že společná podmnožina by byla hodně velká

3 0
možnosti

M56i63l96o33š 82B96é81m

19. 8. 2014 20:49

Člověk může dělat co chce. Může sebelíp vysvětlit, že se jeho kritika sankcí nezakládá na obdivu, či náklonnosti k Rusku nebo Putinovi. Stejně se najde pár... ehm, čtenářů, co mu hned vrazí nálepku kremlofila a ruského vlezdoněkam.

Za mě opět bravo, pane Zálome! R^

6 2
možnosti

Motivace k argumentaci se těžko prokazuje, ale řada Svobodných je tak eurohysterická, až miluje Putina, protože ho vnímá jako hrozbu EU..

1 7
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.