Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RF

Richard Fuld

18. 11. 2011 12:20
Vidíte to jednostranně.

Každé vaše slovo o podlosti a hanebnosti těch reportérů vůči té paní podnikatelce lze v daném případě podepsat. Současně si je třeba ale uvědomit, že ta reportáž nevznikla ve vakuu, ale v době, kdy ulicemi zní hesla "ROMOVÉ DO PRÁCE!" Reportáž tedy poukazuje na to, že současné společenské tendence a uvedená hesla nejsou zcela v pořádku, když nám v praxi ukazuje, jak ti Romové, co se do té práce hlásí, dopadnou. Takže pokud by ta paní zaměstnavatelka zůstala anonymní, pak by se nejednalo o udavačství. Je otázkou, zda-li by byla ta reportáž věrohodná. Ještě jednou opakuji, že rozumím tomu, že paní Ševčíková je zde paradoxně v roli samotné oběti tohoto směřování společnosti.

1 0
možnosti
JF

fikacek

17. 11. 2011 14:38
kapitalismus volné soutěže

Mimochodem mi vysvětlete, jak můžete být zastáncem kapitalismu volné soutěže, když ten už víc než 100 let neexistuje. :-) Z toho usuzuju, že ne svém přístupu, který je mi místy celkem sympatický, nepoužíváte rozum, protože naprosto nechápu, jak chcete takový typ kapitalismu naroubovat na dnešní globalizovaný svět, v němž světovou ekonomiku ovládá 146 bank?

Z toho, a stylu vašich "úvah" usuzuju, že nenabízíte celkem nic cenného, protože nabízíte jen své emoce. Někdy používat mozek není zase tak špatné. :-)

0 0
možnosti
JF

fikacek

17. 11. 2011 14:32
MOJE ?

Tak v podstatě s leččíms v článku souhlasím, a asi bych taky Romy ve své firmě moc nezaměstnával, ale nebyl bych takovej trouba, jako paní "prádelní", že bych to vykřikoval. :-)

Ale člověk, které věci žene do extrému, samozřejmě nenabízí rozumná řešení. Když je firma MOJE a mám tam lidi, znamená to, že mám za ně zodpovědnost, takže ta firma už není jen moje, a každé mé špatné rozhodnutí odnesou i zaměstnanci. :-( Dále mě fascinuje představa, že když někdo mahá od rána do večera, tak má jaksi speciální nárok na to, aby myslel jen na sebe. Vážený pane, propocený triko se nepočítá, a moje zkušenost hovoří o tom, že mnoho z těch hodin od rána do večera je vynaložena úplně zbytečně.

Psychologicky to tak je, že čím více úsilí člověk vyvine, tím více se identifikuje s projektem, a má pdole sebe právo vykřikovat Já, Já... ale i ten trh volné soutěže, který tak obdivujete, preferuje spíš zisk, než úporné usilí.  :-)

0 0
možnosti
SH

Babul

17. 11. 2011 21:24
Re: MOJE ?

Fikáčku, ty asi budeš jenom takový přizdikakáček, že? Ta paní by to taky nevykřikovala, kdyby cikánka po prvním odmítnutí vypadla a šla si založit konkurenční prádelnu.

0 0
možnosti
TMZ

tajemník ministerstva zvěrstva

17. 11. 2011 12:51
Váš článek je fajn...

... byť jsem si přečetl určité pasáže z důvodu spěchu... Ale - docela by mě zajímalo, jestli je něco známo o osudu té paní. Jestli se jí někdo reálně POMŮŽE, nebo vše zůstane jen na úrovni diskuzí a ta ženská bude tahána po úřadech a platit jak mourovatá???? Nevíte o tom někdo něco?

0 0
možnosti
LZ

generallz

17. 11. 2011 13:32
Re: Váš článek je fajn...

Díky.

Bohužel, nevím, a zapomněl jsem v článku napsat jednu věc, kterou jsem měl na mysli: pokud ta paní skutečně dostane pokutu, bylo by velmi záhodno uspořádat sbírku, do níž by přispěl každý, kdo s antidiskriminačním zákonem nesouhlasí (hádám, že takových lidí je hodně, a pětistovka na hlavu by mohla bohatě stačit). mohla by to být velmi zajímavá demonstrace názoru a hlavně určitý projev pokojné a slušné občanské neposlušnosti.

L.Zálom

2 0
možnosti
JV

Jan Vrana

17. 11. 2011 8:48
Tema do skoly

Tento clanek je natolik zasadni a navic velmi dobre napsany, ze by mel byt zarazen mezi temata k diskusi do skolnich osnov, pokud jeste existuji. Na druhe strane: jednani Ceske televize me nijak neprekvapuje. Cekat od ceskoteleviznich redakturku neco jineho by bylo stejne naivni, jako ocekavat od ptaka preletajiciho nad Vasi hlavou, ze na Vas upusti stokorunu.

1 0
možnosti
OK

AREDAK

17. 11. 2011 10:59
Re: Tema do skoly

Docela jste mne "naštval", protože první co mne při čtení článku napadlo totéž co Vás - povinné předčítání ve školách. Jinak k článku není co dodat. Výborně napsané a přesně  výstižné. Pouze srovnání s udavači mi trochu nesedí, ale to není vůbec důležité.

0 0
možnosti
A

Alma

16. 11. 2011 9:43
jen k tomu udávání za války -

můj prastrýc, sudetský němec, byl za druhé světové války ředitelem jedné větší textilní továrny. přišel za ním jeden zaměstnanec, nějaký dělník z továrny. prý že má nahlásit na gestapo, že jeho soused poslouchá v rádiu londýn. když se ho zeptal proč to má udělat, tak mu dotyčný řekl, že jakožto němec to udělat musí a jestliže to neudělá, tak z toho bude mít problémy i on. prastrýc byl velký pacifista, nenáviděl válku, ale kvůli svým předchozím pročeským aktivitám byl  nucen přijmout říšské občanství, jinak by šel s celou naší rodinou do koncentráku. s němci však vycházel vcelku dobře, měl nějakého známého na gestapu, byl to snad nějaký šéf gestapa ve městě, to už vážně nevím. no a tomu se zmínil o této situaci, kdy ho ten dělník prakticky vydírá. gestapák se zasmál a jel s prastrýcem do firmy. nechali si zavolat toho udavače, a gestapák na něj uhodil.

0 0
možnosti
A

Alma

16. 11. 2011 9:43
Re: jen k tomu udávání za války -

jak prý ví, že soused poslouchá londýn? ten říkal, že ho slyšel oknem.

tak ten gestapák mu říkal, že teda poslouchal taky! udavač říkal že ne,

gestapák trval na svém, že pokud slyšel souseda poslouchat londýn, je to

jako kdyby ho poslouchal sám. no dopadlo to nakonec tak, že mu řekl, že

sebere jak souseda, tak i udavače.

0 0
možnosti
X

xychteen

13. 11. 2011 23:57
Nu, jestli funguje spravedlnost, tak se paní Ševčíková...

...utopí v zakázkách. Redaktoři se ovšem budou plácat po zádech i tak, mají vyděláno.

3 0
možnosti
L

lokutus

13. 11. 2011 2:55
Rozvedl jsem toto téma na facebooku

... na stránce ČT24 docela vtipnou diskusi.

https://www.facebook.com/CT24.cz/posts/10150467786089009

0 0
možnosti
IB

isabell

14. 11. 2011 20:40
Re: Rozvedl jsem toto téma na facebooku

Skvělá diskuse, z vaší strany naprosto dokonalá R^

0 0
možnosti
MB

802

12. 11. 2011 20:53
No tohle jsou opravdu trefné postřehy a srovnání

R^tohle se opravdu dá srovnat jenom s práskačem který na Gestapo nebo StB chodil udávat své spoluobčany.  

Apropó když by Vietnamec přišel do psího útulku a tvrdil  že by chtěl nějakého většího psa aby mu vytvořil nový domov tak to by také vlastně byla ta zlá rasová diskriminace odmítnout mu dát toho psa do "péče" a také by to bylo vhodné k napráskaní a pokutování psího útulku. 8-o

2 0
možnosti
PM

kimos

12. 11. 2011 12:18
ano, udelat to Vietnamsky pristehovalec, nebo cernoch, tak

ho bude CT oslavovat jako chytreho podnikatele....rozehnat ten spolek

1 0
možnosti