Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Z97d16e89n67a 10K48o24č68í

17. 10. 2013 18:51

Možná jste to myslel dobře, ale splácal jste pouze demagogický guláš. Nikdo netvrdí, že státní instituce nebudou odpovědné nikomu. právě naopak !!Současné politické krytí umožňuje policii, státním zástupcům, soudcům, ale i vedoucím odborů, ředitelům ...... že nenesou odpovědnost za svá špatná rozhodnutí, která nejsou v souladu se zákonem. Bývalí i současní politikové si bezplatně, či za symbolický peníz, převedli z  Pozemkového fondu ........ majetky na své osoby a své rodiny a známé. Policisté odkládali oznámení, státní zástupci zametali důkazy, soudci protahovali odsouzení ...... Všem bylo jasné, že politicky bylo vše pokryto. V dobře řízeném podniku se mění ředitelé a dělníci, mistři, účetní, referenti zůstávají.  Je v kompetenci ředitele, jestli je nespokojen s prací náměstka, či vedoucího odboru a toho za špatnou práci potrestá, či nikoliv. Dnešní politickou praxí je však automatická výměna ředitele spolu s 10 stěžejními pracovníky, které si přejí politikové a následná čistka na dalších postech, bez ohledu na to, jak dobře kdo pracoval. 

Dobře pracující úředníci a státní zaměstnanci by se neměli bát vyhazovu z důvodu vítězství ve volbách té, či oné strany. Takový pohled na fungování veřejných institucí není fašismus. Naopak stávající stav, kdy v čele státních podniků a institucí, stojí bývalí  politikové, jejich rodinní příslušníci a známí je nanejvýš zarážející - podle vás však naprosto demokratické. :-P!!

0 0
možnosti

Pěkný rozbor možného vývoje,

ale co by jste chtěl, po tom zlodějském bordelu, který tu už přes 20 let předvádíme. Všechno, co tady za komunistické naivní ideologie o komunistickému ráji, lidé pro sebe vytvořili, jsme pod rouškou kapitalistické demokracie už rozkradli a teď už se krade z dluhů, které nezadržitelně rostou. 

To bohužel nemohou zastavit žádní svobodní, ale tvrdá ruka, která udělá pořádek. Je to k breku, ale to nezastavíte.

Pokud to půjde podle vašeho scénáře, tak je to přesně to, co jsme si sami vykoledovali a co jsme se sami zasloužili. Ještě, že po církevních restitucích, se můžeme dát na modlení!!!;-D

0 0
možnosti
Foto

Máte pocit, že to může spravit jen nový Hitler, Mussolini, Pinochet, či Hirohito? No, autor to psal: někteří hledají východiska v použití diktátora. Ovšemže osvíceného! Jenže to obyčejně diktátor nebývá. Možná jim byl Karel IV., ale on nebyl vlastně diktátorem, ale dědičným monarchou, který se nestyděl za to, že království je jeho majetkem

0 0
možnosti

P81a43v61e11l 29Ř57a46p16e70k

16. 10. 2013 16:55

Skvěle napsáno, díky za to R^

2 2
možnosti
Foto

Zajímá mě : co očekáváte Vy?  Chcete aby stát začal fungovat pod vedením někoho, kdo nemá manažerské schopnosti, nikdy tvrdě nepracoval a nemá žádné bohatství ? Dále : Znáte někoho, kdo podniká a odmítne dotaci ( nemyslím toho, kdo prostě není schopen dotaci získat ani toho, kdo ji raději nechce, aby mu pak do firmy nelezly kontroly ;-)).  A poslední dotaz : Kdo má podle Vás vlastnosti předurčené k práci v politice?

3 0
možnosti
JH

J36a19n 15H67a15v50l13i32n85a

16. 10. 2013 14:56

mel by mit manazerske schopnosti, tvrde pracovat a byt relativne bohaty, ALE NEMA stat ridit jako firmu, co na tom nechapete??  Neco jineho je neodmitnou nabizenou dotaci a neco zcela jineho je si tu dotaci "vybehat" lestenim klik.

2 3
možnosti
MC

Dík vaší práci.R^Naprosto přesné.R^ Karma..Existuje mnoho racionálních lidí a obrovské množství lidí vynikajících ve svémoboru - ale na druhé straně iracionálních v názorech na svět, poznání, morálku,člověka a politiku. Filozofická katastrofa způsobila ve sféře abstraktníhomyšlení naprostou perverzi, která proniká do každé oblasti našich životů.

3 2
možnosti
JH

J91a23n 84H20a29v51l98i32n84a

16. 10. 2013 14:58

za to nemuze Filozofie...to je laska k mysleni,.....za to muze pseudo buhvi co, co se jen filozofii zastituje

0 1
možnosti
Foto

Výtečně! R^ A ještě jedno bravo: „…fašismus je především ekonomickou doktrínou, a násilí je pouze jeho častým, ale nikoliv nutným průvodním jevem. A ukazuje se, že po této ekonomické doktríně panuje v naší společnosti poměrně významná poptávka - bez ohledu na to, zda vůbec její příznivci pojem fašismus znají a dokáží správně definovat.“ R^

5 2
možnosti
Foto

On je ten článek vážně výborný. Takovýchhle postřehů je v něm hafo.R^

3 2
možnosti

jinak korporativismus a fasismus uz tu je a ani odstraneni statu to nezlepsi.

Protoze jeho funkci prevezme ten z nejvesti moci, a v zapadnim svete jsou timto subjektem prave korporace.

0 1
možnosti

vyhodou demokratickeho statu je, ze obcan ma aspon nejakou moznost zasahovat do jeho vedeni

0 1
možnosti
JL

Z Vašich úvah o státu mi vychází, že jakýkoukoliv formu státu považujete za zlo sloužící k odírání občana, prostě jste na státu v obecné rovině nalezl pouze negativa, pozitiva ve Vašem článku žádné nevidím.  V tom případě mi ale uniká, co by mělo stát nahradit.

3 2
možnosti

kmenove usporadani. Nejlepsi zpusob rizeni malych skupin

0 2
možnosti
DK

Ja jsem rad, ze nekdo jako vy neni soucasti politiky CR nebo libovolne jine zeme...Verim,ze takovy stat by jako celek menohl fungovat...asi jako komunismus..

4 2
možnosti
RK

Pokud vím, tak řídit stát jako firmu chtěl vždycky Franta Matějka. Přirozeně že je nutné státní úřady odpolitizovat. Nemyslí se tím ovšem vedení ministerstev.  Co mě ale zaráží nejvíc, jak Svobodní Babiše zbožňují. Furt o něm mluví.

3 3
možnosti
Foto

stejně jako vy nikdy neopomenete projevit svůj negativistický názor pod každým článkem, kde se buď mihne slovo Svobodní, nebo ho napíše jejich člen.

2 2
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.