Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Léčitel pitomců

31. 3. 2010 20:32
DĚKUJI !!!

Pane Zálome, děkuji za nádherný článek, vůbec jeden z nejlepších, jaké jsem kdy na toto téma četl a nedá se říci, že bych toho četl málo.

Neustávejme v našem úsilí. Ačkoli doba nám nyní není nakloněna, jsem si jist, že naše doba přijde. Zmanipulovaný národ si ale zřejmě bude muset projít bolestí a utrpením, než se zdravý rozum začne zase hlásit o slovo. Chtějí to, mají to mít. R^[>-]

EURv

0 0
možnosti

vodní želva

31. 3. 2010 9:14
Pravicová ODS v minulosti?

Tak to si opravdu nemyslím. Ano, pan prezident o tom mluví, ale já si tu dobu 90. let pamatuji. Pamatuji si na daně pro bohaté ve výši 40%, pamatuji si na rozhazovačný systém sociálních dávek, který i socani po svém nástupu k moci trochu museli uskřípnout. Co tím chci říci. Že nad kroky ODS z 90. let musí současná ČSSD blednout závistí, protože to, co ODS tenkrát zavedla, to mají dneska v programu pouze komunisté (myslím KSČM).

0 0
možnosti
RR

rezjir

31. 3. 2010 7:43
Jenom poznámku

Ty jevy, o nichž mluvíte, objasňuje docela dobře teorie veřejné volby, ale z té vyplývá taky, že kterákoliv pravicová či levicová strana čím blíže bude vládě a čímž více bude chtít vyhrát volby, tak tím více se bude muset přibližovat a přizpůsobovat tomu bahnu, tj. středovému voliči.

Z tohoto důvodu nemůže existovat ani pravice, ani levice.

0 0
možnosti

Libri

31. 3. 2010 8:03
Re: Jenom poznámku

to je právě systémová chyba tzv. demokratického způsobu voleb - vyhrává ten, kdo strhne největší dav, ne ten kdo zastává logické a ve svém důsledku pro celkové blaho pozitivní myšlenky, neboť ty jsou většinou pro mnoho lidí nepopulární. a jak víme dav má sklony spíše se mýlit. takže si myslím, že se jako západní civilizace budeme malými přískoky blížit k bodu zvratu, kdy situace nebude již dále ufinancovatelná a udržitelná a dojde k zásadní reformě společenského zřízení, ale přál bych si abychom to dokázali bez donucení, jenže k nepopulárním řešením nás asi donutí jedině bolest a ne vlastní rozum

0 0
možnosti
PV

VerneP

31. 3. 2010 6:44
Karma jak hrom

mluvite mi uplne z duse, ale to mistni prizdi...ci nikdy nepochopi, radsi budou volit to jejich mensi zlo. Coz je skoda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 28,75
  • Průměrná čtenost 2483x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.