Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

villík

26. 4. 2012 20:52
Co?

Není žádná kultura lepší nebo hodnotnější než druhá? Darwin by o tom mohl vyprávět.......

0 0
možnosti
MR

iluminat

26. 4. 2012 20:27
Pletete si multikurlturalismus s tavicim hrncem

tavici hrnec - chce setrit jinakosti a chce aby se treba v USA kazdy citil americane, (jo bejvavalo) bez ohledu na rasu ci nabozenstvi.

Multikulturalismus chce nemozne, aby v jednom state existovalo statu mnoho, kazdy zil podle sveho, nic noveho, ale vzdy to spatne skoncilo. Nemci u nas zilipo staleti, ale kdyz jim nakukali do mozecku Heim in Reich, cili multikulti, bylo peklo. A bude zase, v Cesku cikani, jinde muslimove, tak to nefunguje.

Jsou staty - dnes treba nektere v Latinske Americe co chtene ci nechtene jsou tavici kotle a funguje to. Hlavne proto ze socialni davky a pomoc mensinam ne-existuje. Takze to jde, ale ne mutikulti

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 4. 2012 6:56
Re: Pletete si multikurlturalismus s tavicim hrncem

Ono se to s tím tavicím hrncem v USA, přehání-  to zase  platí jenom pro toho kdo o to mají  skutečně zájem, zapomenout na svou minulost a stát se Američany

Jinak ale -támhle Čínská čtvt,támhle černošský Harlem,, támhle Indiáni, Hispánci, bývalí Italové,bývalí Irové, spousta lidí konvertovala k islámu.Nakonec, a je to paradox, jako "praví čistí Američané " se označují  potomci prvních imigrantů

s tím závěrem souhlas

0 0
možnosti
PK

repanak

26. 4. 2012 20:20
Příčin problémů je mnoho,

ale jeden velký - že bílí Evropané mají mizernou natalitu. Je to dáno systémem, rozpadem rodinných hodnot, uvádí se i zdravotní problémy. Holt vychovávat 2-3 děti je drahé, těžší než cestovat a užívat si. Pak na horší práci nejsou lidi, oni už nejsou třeba doktoři. Kapitál je taky mrzák - pro něj je výhodnější nacpat na stavbu mladý Ukrajince než starší a pomalejší Čecháčky. Ale dopady hradí stát a to něco stojí. Nebo je levnější než koupit stroje a s nimi dělat úklidové, pomocné práce a zaměstnat Čechy, tak najmout Ukrajinky. Za mlada jsme říkali, že na pomocné práce nasadíme stroj CILO - znamenalo to cigán+lopata.

1 0
možnosti
PK

repanak

26. 4. 2012 20:29
Re: Příčin problémů je mnoho,

Neberete v úvahu také jeden faktor - znám to z Německa: 1.generace třeba Turků, kteří přišli na práci nebyla zas tak problémová, ale 2.,3., - s těmi je to průšvih - dělat nechtěj ale chtěj se mít jak Němci. Samozřejmě neplatí pro všechny, ale trend ke zhoršování tam je a ne malý.

0 0
možnosti
L

Lev-_-z_Rožmitálu

26. 4. 2012 19:27
selhala tržní ekonomika

protože je nerovnoměrně rozdělováno bohatství a pak se lidé s chudších zemí stěhují do bohatších za prací

0 0
možnosti
LZ

generallz

26. 4. 2012 19:49
Re: selhala tržní ekonomika

ne, neselhala.

0 0
možnosti
N

nesokovanyobcan

26. 4. 2012 16:54
v kazde

ucebnici filosofie, sociologie a antropologie najdete, ze jednotlive kultury nelze srovnavat, prave kvuli specifikum te ci one. To, co se zda jednomu smesne ci trapne, je pro jineho zivotne dulezite. Na tom snad, proboha, neni nic tak sloziteho k pochopeni.

Karel Sind to napsal hezky.

Mne osobne irituje, ze se v tom nasem uzasnem kapitalismu mame starat sami o sobe, jit tam, kde se uzivime a pak tu breci, ze ziji v sousedstvi neprizpusobivych. Hmm...no, tak at se odstehujou, ne?:-P Pravdou ovsem je, ze (zatim) nemam zadne negativni zkusenosti a jsem vyznavac multikulti.

2 0
možnosti
8

837

26. 4. 2012 17:09
To je vskutku vrchol "inteligence"

Nedbat na zkušenosti jiných a čekat na zkušenosti svoje, jen opravdu člověk kterému v mozku něco zásadního chybí se nedokáže vcítit do situace těch postižených. Říci těm nešťastným lidem co jsou obětí těchle zdegenerovaných Kocábů že se přeci mohou odstěhovat to je vskutku ubohost, on kdo může tak z takovéhle situace prchá i za cenu obrovských ztrát ale co mají dělat ti co na tohle nemají finance, pro tyhle tady kupodivu žádné dotace nebo pomoc státu nebo kohokoliv jiného nepřipadá v úvahu.

Nebo co budou dělat naši potomci až nebude kam prchat, nad tímhle  holt ti  kdo vidí maximálně do doby dalšího žrádla   neuvažují, ono zřejmě ani není čím. ;-€

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

26. 4. 2012 16:49
je to klasické hledání viníka mimo svých řad

selhal multikulti, selhal kapitalismus, nefunguje volný trh, obchodníci předražují vajíčka a benzín, ratingové agentury škodí ekonomice atd. atd. všichni jsou kreténi jen já jsem letadlo :)

0 0
možnosti
LZ

generallz

26. 4. 2012 16:52
Re: je to klasické hledání viníka mimo svých řad

Kapitalismus neselhal, protože tady vůbec žádný kapitalismus není!

2 0
možnosti

KarelSind

26. 4. 2012 16:46
Jednostranný pohled

Váš pohled na multikulti je hodně jednostranný, vlastně ho zaměňujete s jeho soudobou naivní, socialistickou aplikací. Multikulturalismus beru jako respekt k ostatním hodnotám. Mám-li respektovat třeba katolickou církev, nevidím důvod, proč nerespektovat islám. Ovšem samozřejmě, k mírovému soužití musí být vždy dva. Naivní multikulti je taková, která ve svém jménu brání naší civilizaci v sebeobraně. Příslušník jakéhokoli etnika je mi vítán, pokud je ovšem ochoten přijmout fakt, že žije v odlišné společnosti než je v zemi jeho původu a nebude se jí snažit násilím měnit, nýbrž se do ní bude snažit zapojit. Už taková snaha vlastně znamená, že přijal tu nejzákladnější liberální zásadu, totiž respekt k osobní svobodě druhého. Pokud nikoli, tak máme samozřejmě právo na odpovídající sebeobranu (což se ovšem vztahuje i na vztah k příslušníkům našeho vlastního etnika). Souhlasím s tím, že bychom měli své zásady prosazovat prostřednictvím dobrého příkladu, nikoli násilné separace.

1 0
možnosti
LZ

generallz

26. 4. 2012 16:51
Re: Jednostranný pohled

Jaký respekt by si zasloužila, když vezmu nějaký extrém, třeba kultura kanibalů?

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

26. 4. 2012 16:43
...

Opet vynikajici uvaha!

1 0
možnosti
PH

petrph

26. 4. 2012 15:48
správná otázka, proč vlastně selhal

Tady se zapomíná že tu multikulturalismus existoval po celý středověk i starověk. Že bylo naprosto běžné ve středověkých velkých městech, že zde koexistovaly různé kultury, vedle křesťanů taky židovské obce, arabští obchodníci, obchodníci i řemeslníci z Číny,z Japonska, Indie,Afriky...Takovou běžnou dorozumívací řečí byla Lingua franca, kterou mluvili  námořníci a obchodníci, plavící se po celém tehdejším známém světě.

Ale že stovky (a tisíce) let předtím  tento multikulturalismus fungoval naprosto běžně  na ulicích starého Říma, Řecka, Babylonu, Izraele.

Takže otázka nestojí proč nezačal fungovat,ale proč po tisících letech náhle selhal.

1 0
možnosti
MK

Kladýnko1

26. 4. 2012 15:53
Re: správná otázka, proč vlastně selhal

Jenže ani tenkrát to nebylo ideální, občas se kultury mezi sebou tak nějak vyvraždili. Hlavně ale tenkrát nebyly mezi jednotlivými kulturami tak propastné rozdíly jako dnes.

1 0
možnosti
PK

Ccecil

26. 4. 2012 15:47
doporučil bych

ty závěry udělat alespoň tučně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.