Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Ladaba

8. 1. 2011 14:23
Občas je autor mimo.

Více než polovina nemocnic v ČR jsou akciové společnosti, kde má stát jen minimální nebo žádný vliv. Jistě, ministerstvo ovlivňuje i tato zařízení, např. úhradovou vyhláškou, ale výše platů lékařů závisí drtivě na managementu těchto společností.

0 0
možnosti
VM

vmlich

5. 1. 2011 10:13
Další nelogičnost

Ti doktoři vlastně ríkají, že chtějí, aby všichni lidi platili vyšší zdravotní pojištění, protože to je jediný zdroj na zvýšení jejich platů. Je paradoxní, že je v tom podporují i někteří z těch, co by to měli jen platit. Oni vlastně říkají "ano, chceme víc platit!". Nechápu.

0 0
možnosti
ML

m. l.

5. 1. 2011 17:03
Re: Další nelogičnost

Lidé vždycky budou halasně opakovat to co jim někdo předříkává :-) A těch pár co si o tom dovolí přemýšlet ukřičí :-)

0 0
možnosti
VM

vmlich

5. 1. 2011 10:08
Co na to antimonopolní úřad?

Podle mne by se tím měl zabývat on a ne vláda

0 0
možnosti
C

Camino

8. 1. 2011 7:17
Re: Co na to antimonopolní úřad?

Az bude nedostatek lekaru, vlada se pojede lecit do SvycarskaRv

0 0
možnosti
A

Arth-

4. 1. 2011 13:30
Autor plácá... a neví o čem...

a mísí evidetní pravdy, o nichž se každý může přesvědčit, se svými smyšlenkami. A tím jim dodává důvěryhodnosti.

Ale příčina je asi kousek vedle: víte, kdo rozhodl o vzdálenosti nemocnic?  Marie Terezie...  A proč? Protože měly být od sebe max 1 den jízdy koňským povozem!

Žijeme v době vrtulníků... ale vzdálenost nemocnic se nezměnila. Proč?

Znám pana Hegera do jisté míry osobně a proto doufám, že nastaví rozumná pravidla: zrušit polovinu nemocnic. a zbývající udržovat na vysoké úrovni.  A najednou bude doktorů v nemocnicích asi 30% přebytek...  pokud to teda ČSSD s komunistama nezablokují v parlamentu. :-P

 

0 0
možnosti
PBPS

Pavel Brno po smazání

5. 1. 2011 15:50
Re: Autor plácá... a neví o čem...

Asi jste to nepochopil, nebo spíš pochopit nechtěl. Rv

0 0
možnosti
EZ

ez11

3. 1. 2011 17:51
Obsah příspěvků je smutný

Všem kdo si myslí, že lékaři vydírají a posílají je pryč, doporučuji sehnat si sponzora na 6 let a prihlásit se ke studiu na medicíně, které je "zadarmo". (Náklady jenom na studium a ušlý příjem za dobu studia jsou v řádu minimálně 2 000 000,-). Přesto, že budete pokud intelekt bude stačit, makat 6 let minimálně 12hod. denně bez nároku na odměnu, s cca 50% nadějí dokončení medicíny v termínu, budete pak moct nastoupit do státní nemocnice za cca 17000,- Kc hrubého. Všem "ředitelům zeměkoule, kteří samozřejmě ví všechno nejlíp" doporučuji tuto alternativu.

0 0
možnosti
AA

abc

4. 1. 2011 9:51
Re: Obsah příspěvků je smutný

To co jste napsal může napsat jen úplný hlupák. Každý, kdo se rozhodne pro univerzitní studium studium, ví do čeho jde a ví proč do toho jde. Máte pravdu, že většina lidí, kteří to myslí se studiem vážně musí 5 - 6 let makat s nejistým výsledkem a navíc v očekávání mizerného nástupního platu. Že jakékoliv studium může být zadarmo tomu snad už věří jen Dluhoslav Sobotka. Přesto každý, opravdu vzdělaný člověk by neměnil, protože ví, že zdraví na prvním místě a vzdělání na druhém místě, jsou dvě nejcennější věci, které člověk má. Pokud máte zdraví a vzdělání, je už jen na Vás jak si pomůžete k penězům.

A věřte, že bez vzdělání to jde většinou podstatně hůře.

0 0
možnosti

haes

3. 1. 2011 17:23
Základní, či minimální, zdravotní péče

Tak fajn. Mnozí diskutují o minimální či základní či standardní zdravotní péči. Nechť je taková péče hrazena státem z peněz daňových poplatníků, budiž. Stejně současné zdravotní pojištění není nic jiného, nežli daň. Otázkou je, co taková minimální zdravotní péče zahrnuje. Nikdo se na tom nedohodne. Fandím lékařům: ODEJDĚTE.  Alespoň si takovou minimální péči budeme moci konečně představit. Tím bude ustanovena hladina. Nad tuto hladinu ANI KORUNU do státního zdravotnictví. Všechno ostatní nechť se přesune do soukromé nadstavbobé péče. Na ty státní jistoty , které nám zbydou, si dozajista zvykneme. Od všeho ostatního nechť dá stát ruce pryč.

0 0
možnosti
PV

pete123

3. 1. 2011 17:22
karma !!!!

Právě jsem si dočetl na http://www.dekujeme-odchazime.cz příspěvky, oč vlastně lékařům jde. Rádobydůvody jsou jasné, teoreticky se s nimi i dá souhlasit. Prakticky ne.

Hlavně když se podívám, na to, kde je iniciátorem - lékařský odborový klub, který je spolutvůrcem balastu ve zdravotnictví. Zvláště pikantní je "dohoda o solidaritě". To může opravdu vymyslet jen tupá odborářská hlava...

Jinak autorovi článku dávám karmu. Stav v našem socialistickém zdravotnictví plně odpiovídá stavu, který už hodně dávno (tuším v r. 1944) předpověděl Fridrich Hayeck ve své Cestě do otroctví. Móóóóc hezká knížečka o tom, kam nás může socialismus - kolektivismus - odboráři dovést.

0 0
možnosti

haes

3. 1. 2011 17:25
Re: karma !!!!

R^ Co k tomu dodat?

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

3. 1. 2011 15:47
Hmm

"Očerňovat proto lékaře a vyčítat jim, že si nás, příjemce služeb socialistického zdravotnictví, berou jako rukojmí, je velmi nízké..

.

Asi patřím také mezi ty "nízké", jelikož vidím zásadní rozdíl mezi tím, když člověk dá výpověď a jde si za lepším, či méně placeným místem kamkoliv a tím, že se spolčím s dalšími, abych nadělal více problémů, nejlépe destabilizaci zdravotnictví s tím, že nakonec budu dělat svoji práci na svém dosavadním místě za trojnásobek platu. Tedy pardon. Té práce budu dělat méně, bez přesčasů.

V tom já vidím "nízce", vydírání a na to jsem docela alergický a doufám, že se podobná činnost bude co nejdříve považovat za trestný čin.

0 0
možnosti
TH

FanThomas.H

3. 1. 2011 16:14
Re: Hmm

K žádné destabilizaci zdravotnictví nedojde, ani kdyby odešla celá 1/4 lékařů. V té 1/4 bude vysoké procento "Cvachů". Rozhodně se nejedná o vydírání, to je svobodné rozhodnutí každého z nich. To, že se domluvili je jejich věc.

A nebude dělat méně, ty přesčasy mu zůstanou. Plat lékaře je zajímavý jenom díky přesčasům. To v žádné jiné profesi nenajdete. To by jsme mohli chtít aby učitelé, úřadníci, hasiči a mnoho dalších dělali po své řádné práci ještě jinou práci a počítali jim to do platu. Například učitel by šel přes noc řídit noční tramvaj a ráno by pokračovat ve své práci. Pak by bral měsíčně 50.000,- a všichni by říkali jak se má, proč chce přidat. Proč se pořád lékařům počítají "2 práce" do jednoho platu?  Myslím že se tomu říká "dumping" - za jeden plat 2 úvazky.

0 0
možnosti
K

Kozousek

3. 1. 2011 15:39
Pana ministra obdivuji a držím palce...

aby konečně v tom zdravotnictví udělal pořádek. Neustupovat pánům doktorům.Mělo

by se také to samé udělat ve školství ,vysoké školství plně zpoplatnit. Vidíte to jak u soudců, a lékařů. nejen , že jim stát umožní zadax vzdělání a následně pohodlný život,teď si ještě vymohli výšší důchody. Nezávidím ale není to spravedlivé. Copak ostatní pracovníci , kteří nemají VŠ vzdělání neodvádí daně do st. pokladny ze které pak tito doktůrci studují ? Výsledek je ale ten , že tito budou mít menší důchody,než

je stávají způsob výpočtu.;-O;-O;-O   

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

3. 1. 2011 15:22
Nesmysly - mícháte hrušky a jablka

Postup lékařů je právě kolektivistický. Pokud by se individuálně rozhodli odejít, jak už udělalo bez humbuku pár mých známých, do Německa, nic proti tomu. Oni se ale domluvili na kolektivní výpovědi a nechtějí jít nikam jinam než na pracák. Co je to jiného než kolektivně organizované vydírání? Pdobně ostatně postupovali nádražáci a jiné profese, které mají díky svému specifickému postavení výjimečně vděračský potenciál. Když budou stávkovat bankéři, všichni se tomu budou smát, i když ani bez nich by nemohla společnost fungovat. Státy respektující individuální svobodu by proti takovému postupu právě tvrdě zakročily - viz horníci v UK, dispečeři v USA. Tam všude s nimi pravicová vláda zatočila i za cenu státem organizovaného náhradního provozu. Je to tedy naopak, právě kolektivní šílenství našich lékařů ohrožuje naši individuální svobodu.

0 0
možnosti
C

Camino

8. 1. 2011 7:30
Re: Nesmysly - mícháte hrušky a jablka

Na vlastni kuzi znam. Zdravotni sestry stavkovaly a nikdo nepreskocil "picket line" a dostaly pridano. Zacatecni plat zdravotni sestry je asi 25.--$ na hodinu, po 3 mesicich dostane pridano. Na pohotovosti k bratru 50.-- na hodinu. Jak podle vas ocenite lekare, ktery si plati studium a zadluzi se na 20 let dopredu8-o

0 0
možnosti