Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Rok 1918 byl pro ceske zeme tragicky. od te doby zijeme v umelem state a take proto nikdo neciti zadny patriotismus k tomuto statu.  Je snadnejsi si nalhavat nez si priznat pravdu a poucit se, ale to u nas ted asi nehrozi.  Bohuzel...

0 0
možnosti

jako správný demagog si nejrpve vymyslíte problém (kdosi chce vystoupení či rozpad EU) - a pak ho svými argumenty vyvrátíte:Jenže: Absolutní většina tzv. euroskeptiků nechce žádný rozpad EU, ale Evropu sjednocenou zhruba na pravidlech, na kterých fungovala EHS - tedy ekonomická psolupráce, volný obchod a pohyb osob - ale žádná jednotná fiskální politika, tzv. sociální práva, rozdělování imigrantů, buzerace ohledně potravin, jejich obalů či toho, jakým způsobem bude který stát vyrábět elektřinu...

4 0
možnosti
Foto

J37i55ř91í 49K21i46n12d62l

27. 10. 2014 18:21

Tvrdit, že Rakousko- Uhersko bylo žalářem národů je lež, která neodpovídá realitě.

1 0
možnosti
LJ

Pocházím z venkova. Z mládí si pamatuji postoje starých lidí k Rakousko-Uhersku. Před námi dětmi se nevyjadřovali, aby nám nedělali v hlavě zmatek, poněvadž ve škole jsme slyšeli něco jiného. Když jsem se však jednou přímo zeptal, uslyšel jsem, že žádný útlak nepociťovali: Pracovali na poli a to je živilo. Ve škole a v kostele se mluvilo česky, jinam se většinou nedostali. Někteří byli v dětství dva roky na handlu v Sudetech a naučili se německy. To bylo vhodné pro řemeslníky nebo formany. Pocit útisku měli úředníci a možná někteří další. Podle mých vzpomínek však tento pocit nesdíleli obyčejní lidé.

0 0
možnosti
SB

Pane Švadlenko, stejně jako řada dalších příznivců EU, tak i Vy se dopouštíte té demagogie, že si myslíte, že nám euroskeptikům je proti mysli integrace evropských států. Nikoli, paneč Švadlenko. Nám je proti srsti to, že ta integrace je dělána nesmírně hloupě.

3 0
možnosti
JR

J23a22n 78R94á68ž

27. 10. 2014 15:47

Až na "maličkost": Česká republika nevznikla v roce 1918 ve svých přirozených hranicích. Česká republika si ke svým přirozeným hranicím připojila vojenskou anexí Horní Uhry, z nichž vytvořila Slovensko a Zakarpatskou Ukrajinu. Dále se uměle snažila vytvořit Československý národ.

0 0
možnosti

A to ještě opomíjíme, že republika vznikla bez historických území Kladska, Slezska a Lužice...

0 0
možnosti

Pokud bychom byli Evropou zcela suverénních států, tak si nás všechny jeden po druhém spolyká Rusko, navazující nyní na nejlepší tradice Sovětského svazu. Zárodek EU vznikl na západě Evropy také jako obrana proti ruské rozpínavosti.

1 2
možnosti
Foto

L75u22b79o19š 26Z37á53l30o74m

27. 10. 2014 15:23

to není pravda. proti ruské rozpínavosti (a já nepopírám, že to skutečně může být problém) máme přece NATO.

navíc, na nejlepší tradice Sovětského svazu navazuje EU ještě snaživěji, než to dneska dělá Putin. Není divu, když velká část důležitých europoliticků jsou bývalí komunističtí aparátčíci.

1 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.