Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IP

Qlk_5

29. 8. 2012 12:11
Velmi dobrý článek!

R^

0 0
možnosti
GS

jam123

7. 8. 2012 15:56
jj, podepisoval bych

souhlasim s autorem v mnoha bodech, predevsim v tom ze nulta neanonymni volba by mela vygenerovat co nejvice kandidatu, at uz budou jakykoliv.

1, lid tim da najevo ze medialne predzvejkani kandidati nejsou vitani

2, ze ani politicky dosazeni kandidati nejsou vitani

3, sirsi nabidka da vetsi sanci najit kandidata za ktereho se nemusime stydet - vetsina z nich byla jmenovana v clanku :)

- ale jak na to? me osobne se nechce ani tisknout desitky podpisovych archu s jedinym (mym) podpisem, ani zebrat od kolemjdoucich podpisy do techto archu a pak, v kazdem pripade, zjistovat kam je vlastne mam odeslat. nekonaji se nekde hromadne podpisove akce pro hromadne kandidatury? ;-D

0 0
možnosti
EP

pokaseda

1. 8. 2012 11:39
Stejně jako řada jiných

i já označím váš příspěvek za vynikající i když na mé gusto dosti dlouhý.

Občan je šťastný, že bude přímo volit, ale bude tak masírován, že ve výsledku budou volit všechny televizní kanály a všechna tištěná media od deníků až po měsíčníky. Nezáleží vůbec na tom, zda se  nebo jsou-li označována za nepolitická, nadstranická nebo dokonce veřejnoprávní.

Media  již jistou dobu nabíhají na budoucí žeň.Budou více sledována, budou více vydělávat a žurnalisté uplatní různé výzkumy veřejného mínění, budou dohazovat kšefty kamarádům /"odborníkům"/, povedou besedy s kandidáty a to s různou dotací vysílacího času nebo prostoru na stránkách tisku, budou odhalovat kandidáty i několik genercí zpět,budou hodnotit, protože každý rozumí všemu atp. atp.

Až si lid zvolí nějakého mloka, tak jim nastanou nové žně v předpovídání co neudělá a má udělat a mnozí kteří byli jen monotématičtí na př. /antiklausovci/ bez uzardění budou porovnávat a říkat lidem že neměl fištrona a nechal se ovlivnit.

0 0
možnosti

Vladimír Škopek

31. 7. 2012 23:43
Hřebíček přímo na hlavičku

Výborný článek. :-)R^ Né, že bych souhlasil se vším, třeba Zeman je asi všechno, jenom ne "názorově pružný", ale celkem vzato jste šel až na dřeň. Hlavně v tý definici voliče, který sám neví co chce a tak těžko může zvolit někoho, kdo nás z toho marasmu vyvede. A už vůbec ne u prezidentských voleb. Jenom dodám, že jsem monarchista a tak se na to zaplaťbohu dívám trochu s nadhledem.;-D

0 0
možnosti

haes

31. 7. 2012 21:17
Několik poznámek k prezidentské kampani

Výtečně napsané! Správná anylýza toho, co se kolem prezidenstké volby děje.

3 0
možnosti
LH

nespavec

31. 7. 2012 19:20
Volit presidenta

nebudu i když to bude kdokoliv!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
IP

Qlk_5

29. 8. 2012 12:09
Re: Volit presidenta

Co ta Vaše věta znamená? 8-o

0 0
možnosti
MB

MacX

31. 7. 2012 18:15
Upřímně...

...anarcholiberál, který medituje nad tím, kdo má být prezidentem, mi připadá stejně absurdní, jako ateista, který řeší, kdo je nejvhodnější osobou na post papeže.

-

Ten Jakl potom do celkového nechtěně parodického obrazu blogu pana Záloma docela zapadá.

1 0
možnosti
LZ

generallz

31. 7. 2012 21:05
Re: Upřímně...

Jenomže autor není žádným anarcholiberálem.

2 0
možnosti
JL

uumaa

31. 7. 2012 14:59
Kdepak pane

Jakl ne!!!

2 0
možnosti
MB

mbem

31. 7. 2012 15:08
Re: Kdepak pane

Vždy mě potěší, když si mohu přečíst odůvodněný názor a ne pouhý výkřik do tmy. :-P

4 0
možnosti
JS

kelner

31. 7. 2012 14:43
Je to pouze dojem?

Nemohu se ubránit dojmu, že autor je přesvědčený, že existuje pouze jediný vhodný kandidát na prezidenta a to on sám. Jinak na rozdíl od všech moudrých vykladačů ústavy jsem přesvědčený, že náš prezident je podle ústavy pouze reprezentant státu, který nemá právo prezentovat svoje osobní politické názory. To, že se tak nechoval Havel ani Klaus považuji za nehoráznost. Nežijeme v prezidentském státě.

1 0
možnosti

Vladimír Škopek

31. 7. 2012 23:47
Re: Je to pouze dojem?

;-) prezident je politik a jeho podpis stvrdí zákon. Jak máme vědět, jestli svojí ústavní funkci zvládne dobře, když nevíme co chce? A jeho role je i ovlivňování občanů, proslovy k nim, aktivizace. Jak se máme nechat v něčem aktivizovat, když nevíme kam nás povede? A to nemluvim o funkci hlavy armády.

1 0
možnosti
PH

petrph

31. 7. 2012 14:42
ale tak je nechte ať se spálí

Ti co dnes dávají kandidátům podporu-ať to jsou politcké strany či nadšení jednotlivci, si neuvědomují rozdíl v této volbě od dosavadních parlamentních či jiných voleb.Ve všech dosavadních volbách se volilo "poměrným systémem"- stovky  kandidátů a z nich bylo zvoleno 200 poslanců,desítky krajských či obecných zastupitelů z různých stran.Ti všichni zvolení pak mohli dohadovat koalice,i opoziční poslanci, zastupitelé dostávali odměny,měli přístup k inside informacím, mohli preferovat své firmy a zájmy svých voličů..Takže i jejich strany,a všichni kdo je do voleb podporovali, a dávali třeba příspěvky na kampaň, na tom mohli participovat

Kdežto,prezident bude jen jeden a všichni ostatní kandidáti odejdou s prázdnou.Tim spíš je na zvážení všech aby svou podporu, svou práci,svůj čas,své peníze dali do služeb toho kandidáta,kterému důvěřují-a bude pro ně užitečný na své současné pozici i když tím prezidentem zvolen nebude.Z politických mrtvol co se hlásí o každou možnou  trafiku nic nekouká

0 0
možnosti
MB

mbem

31. 7. 2012 14:50
Re: ale tak je nechte ať se spálí

Předposlední ostavec blogu jste už přeskakoval? Prezidentské křeslo nemusí představovat jediný možný výnos prezidentské volby.

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.