Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Zatímco nás z pohodlného spánku probudí jednotlivost, nevšimneme si, že nám uniká celkový kontext.".

Jaký kontext? Stěží své pochybnosti o takovém tvrzení mohu argumentovat v příspěvku do tisíce znaků. Uchýlím se tedy k Ayn Rand, jejíž filosofie se autor cítí stoupencem, dokonce "především".

Svou filosofii shrnula Ayn Rand do tří hesel: REASON (?), egoismus a svoboda. Proti tomu postavila mysticismus, altruismus a FORCE (donucení?). Podotýkám, že ty dva otazníky nevyplývají z neschopnosti ta hesla přeložit, ale spíš z mých pochybností o skutečné celistvosti jejího díla. Ale hlavně o její (podle mne) pochybné a nehumánní "etice".

Na závěr ještě jeden citát z autorovy stati - citát, ze kterého mám mrazení v zádech: ".... Rozhodne-li se totiž někdo, že na diktaturu lze odpovědět pouze násilím, potom, bojuje-li skutečně za svoji svobodu, jsou jeho motivy a následné činy morálně výš, než pasivita loajálního, slepého občana. Jsou legitimní a ospravedlnitelné". LEGITIMNÍ A OSPRAVEDLNITELNÉ?

0 1
možnosti

A ještě větší záhadou je, že když ty všechny politické procesy byly vykonstruované, jak tedy můžeme hovořit o třetím odboji, když odboj výslovně znamená porušování zákonů daného státu, protože ty zákony jsou tímto odbojem považovány za nespravedlivé. Jestliže žádný odboj neexistoval, tak proč bylo nutné přijímat nějaký zákon o protikomunistickém odboji?

Trochu logiky do toho uvažování, vážení antíci a vážené antičky

6 6
možnosti
Foto

Porušování zákonů totality je porušování zákonů totality. Vám to ale těžko někdo vysvětlí. Možná na srazu KČP, ale tam byste si notoval.

2 2
možnosti

Záhadou zůstáva, pod jak velkou diktaturou žili západní Němci, když naprosto všem po měnové reformě zůstalo každému z nich pouze 100 marek.

A v čem byl rozdíl mezi nimi a námi? Ano, rozdíl byl v tom, že oni se s tím chlubili, a my z toho děláme tragédii.

4 4
možnosti

No, rozdíl byl třeba v tom, že všichni Němci měli stejné podmínky.  V ČR na měnu paradoxně doplatili ti s nejmenším majetkem.

0 0
možnosti
Foto

Rovněž karma de mne. Mám obdobné názory.R^

3 5
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.