Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Dobrý den! Ke komentáři mě víceméně přiměl absurdní výrok pana Viktora Nárožného zde: " Jinak nedovedu si představit, že by doma vychovávané a učené dítě mohlo bez problému poté studovat slušnou střední školu". Prosím zkuste se nejprve informovat, než svým světonázorem ohromíte národ... Na rozdíl od většiny diskutujících máme dítě které prošlo školským systémem i které bylo vzděláváno doma. Poznamenávám, že dítko vzdělané doma nemá problémy a nechodilo mi domů zmlácené od cikánů.... Děkuji.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Zálome. Prosím, ozvěte sena e-mail exmluslimky@gmail.com . Rádi bychom Vás pozvali na akci. Děkuji apřeji hezký den.

0 0
možnosti
AV

No vidíte a já považuji za větší zlo antikapitalisty než jehovisty... :-/

0 0
možnosti
AV

K panu Nožičkovi... pardon, napsalo se to jinam.

0 0
možnosti
AV

Karma! Samozřejmě! R^

0 0
možnosti
VS

Ač nemám vlastní děti, vyrostl jich kolem mne v příbuzenstvu houf. Nemálo z nich utrpělo ve škole formátování a indoktrinaci, ačkoliv mají a měli hlavu na to, aby přemýšlely samostatně a tvořily si jiný názor a postoje. Když s unifikovaným a vnucovaným vedením rodiče nesouhlasili, narazili na velmi tvrdý odpor školních autorit.

I mne se pokusili zastrašit eko- euro- ekono- hlásné trouby ve státním školství. Dodnes se mi dělá zle z toho, čemu se mě snažili přimět věřit. Na přemýšlivé introverty nejsou ve školách měřítka, socializace je bolí a o mnoho svých schopností přicházejí, rezignují. Rád bych, aby měl volbu se čemukoliv státnímu vyhnout. Děti se zamilují i naučí kooperaci, světe div se, i mimo lavice chladných učeben. Já dávám karmu.

4 1
možnosti
JK

A Vy je dokážete naučit dobře jazyky, matematiku, dějepis i zeměpis ?

0 2
možnosti
JN

Pane autore, Vy tady strašíte lidi tím, že když jejich dítě bude nuceno, aby chodilo do české školy, tak se z něj zaručeně stane euronadšenec, antikapitalista, multikulturarista a já nevím, co ještě. Já myslím, že nic takového opravdu reálně nehrozí. Spíše bych se obával toho, když se rodiče rozhodnou vzdělávat jej doma a budou to například jehovisté...

A i když to budou "normální" a inteligentní rodiče a budou ho toho schopni naučit tolik co učitelé (v některých oblastech i více), pak zde vidím problém v tom, že dítě sice bude vzdělané, ale bude mu zcela chybět sociální inteligence. A až potom někdy v 15 letech přijde do kolektivu ostatních teenagerů, tak mu to nejspíš bude činit velké potíže.

6 2
možnosti
MB

Pán Nožička, dnes s Vami v tomto súhlasím.

1 1
možnosti
TH

"Kdo něco umí, tak to dělá, kdo to neumí, tak to učí." Autor chce zjevně tomuto bludu dát punc pravdivosti. Kolik je v ČR lidí jako Leonardo, kteří fakt umí vysvětlit dítěti vše. Dnešní systém Vás NENUTÍ dát dítě do státní školy, máte stále možnost využít škol soukromých, kde je přehršel možností. Jsou školy, které nabízejí individuální výuku. Ale zajišťují ji lidmi, kteří vědí, že výuka ve škole není jen o tom, že 1+1=2 a Máma má mísu.

Já vyrůstal v době, kdy neexistovala možnost volby a do hlavy jsme naplno dostávali ideologii komunizmu. Moje matka si se mnou hned jak jsem přišel domů s pozdravem "česť práci" sedla a vysvětlila, jaká je realita. Dotáhla to tak daleko, že na střední jsem dostal od třídní doporučení mlčet a neklást některým kantorům otázky a vysokou jsem dokončil jen díky tomu, že na mat-fyzu se politika neřešila.

Pokud chcete dopřát vašemu dítěti správné názory, od toho jste rodič. Můj syn chodil na EKO-gymnázium a je z něj úspěšný odpůrce zelených bludů. Jeho práci o větrných elektrárnách v ČR kupodivu nedali na nástěnku. A stačilo k tomu to, abych si s ním popovídal a naučil ho, že o tvrzeních druhých, i když je to tvrzení kantora, je nutno přemýšlet.

Domácí výuka, nedej bůh rodičem, vede pouze k tomu, že se dítěti neumožní normální vývoj, protože dostává jen jednobarevné informace a protože je dostává od zásadní autority, tak jim věří. A pak přijde puberta a můžou se dít docela divoké věci.

6 2
možnosti
Foto

Vemte drobet vlastni mediciny stran domaciho skolstvi. Popiste pak co je "normalni vyvoj", co je "jednobarevna informace", a co myslite "zasadni autoritou". Jestli ste verici je mi jedno - a pro vzorek "docela divokych veci" pri a pred pubertou doporuju navstevu nejake te ZDS :-)

0 0
možnosti

Kolik lze vyčíst z pár vět ...

Co se mého názoru týče, děti by měli chodit do školy. Nepopírám, že podle statistik kvalitní domácí vyučování připraví dítě lépe než průměrná škola. Nicméně, podle statistik má také to dítě horší sociální schopnosti, protože ten kolektiv prostě chybí. Jsme sociální tvorové a jestliže se nepohybujeme v tlupě, náš vývoj je narušen. Prostá věc evoluce. I ty dětské nemoci se chytají blbě a člověk si je potom může "užít" až v dospělosti, kdy mohou být nebezpečnější.

Je také otázka, kolika dětí se domácí vyučování týká. Pokud to je malé množství, je to jen čeření vody, protože povolení či zákaz nemá žádný faktický dopad.

1 2
možnosti
Foto

Uvedte ty statistiky. Jinak preju stastny tlupovy pohyb, a gratuluju k pokoreni detskych nemoci. "Otazka" je podle mne komu deti patri - rodicum, nebo statu.

0 0
možnosti
JK

Pan Béreš, pan Kaděra, pan Klauda. Na tyhle přetlačovačky o slovíčka a vyvracení zjevných bludů jsem už starej. Takže jasná řeč, prosím.

Jste pro možnost svobodné volby rodičů, zda pošlou dítě do státní školy, anebo zda jim zvolí nějaký alternativní způsob výuky?

Ano nebo ne?

0 1
možnosti
MB

Čierna a biela. Stále to nechcete chápať.

1 0
možnosti
JH

Asi to chce balanc. O výchově dětí mají rozhodovat rodiče, stát by měl ale garantovat určitou minimální úroveň znalostí. Pokud je vzdělávání v rodině prověřováno státními zkouškami, nemělo by se jako možnost rušit. Ona centralizovaná výchova k proletářskému internacionalismu napáchala daleko více škod.

0 3
možnosti
Foto

Stat neni schopen garantovat nic. Zkuste reklamovat podradne statni skolstvi :) Ostatne myslim ze deti patri rodicum, ne statu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.