Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zaráží mne opětovná podpora ze strany iDnes bitcoinu. Tentokrát v podobě vypíchnuté tohoto blogu. Nejste jediný, kdo se této problematice mezi blogery věnuje.

Nicméně jsem přímo adminy upozornil na to, že "Podle mého názoru je jedná o reklamní blog lákající k investicím...". Dostalo se mi odpovědi, že je vše v pořádku - což ovšem bylo ještě před krachem obou burz i českým "tunýlkem"....

a ejhle! Propagační článek o bitcoinech je vypíchnut mezi "Zaujalo nás."

Pevně doufám, že to co se v posledních měsících událo kolem spekulativního bitcoinu bude dostatečným varováním pro všecny, kdo s touto "měnou" koketují nebo si s ní chtějí dokonce začínat. Investčiní příležitostí bych to rozhodně nenazýval.

0 1
možnosti
Foto

Vy se tak dobře staráte o druhé.  Rv

0 0
možnosti

Bitcoin je virtuální měna a tak jí je třeba chápat. Jde o jakousi simulaci kovového standardu prostřednictvím "těžby" bitcoinů, zda by se dokázal prosadit na volném trhu nebo ne, těžko říci, možná ano, ale jeho hodnota by se stále přepočítávala na zlato (jako se dnes přepočítává na USD). Ale těžko odhadovat, jde o téma, v němž neměli jasno ani Hayek či Friedman. To, jak by se choval volný trh s penězi, bychom zjistili jedině tak, že bychom ho vyzkoušeli. Je otázkou, zda by vůbec vznikla potřeba simulovat něco, co ve skutečnosti existuje.

Bitcoin vnímám jako zajímavý experiment, alternativu, ale na důchod bych si v něm spořit nechtěl. Přeci jenom, ta trvalost hodnoty je tam snad ještě nižší než u "papíru." Jde jenom o data v počítači (podobně jako např. peníze na bankovním účtu, akcie apod a tak si spořím, njn, člověk si nepomůže, jistá je snad jenom zlatá cihla a kalašnikov k sebeobraně).

1 0
možnosti
PD

P98e19t33r 89D63y43n14t28a27r

27. 3. 2014 17:29

bitcoin je v první řadě letadlo, ti první těžili stovky bitcoinů denně vydělali miliardy,a dnes se 1 bitcoin těží třeba měsíc.

0 1
možnosti
Foto

Asi nechápete co je to letadlo, jinak byste tohle netvrdil.

1 0
možnosti
Foto

Počet uživatelů Bitcoinu neustále roste, stejně jako směna s tímto platidlem.   Bitcoin chápu jako prostředek boje se státem a to je pro mne dobrý důvod jeho existence.

0 0
možnosti
JF

J66a28n 55F16r15o43l35í36k

27. 3. 2014 17:27

Na to, že už zkrachoval to je výborný výsledek.;-D

0 0
možnosti
TB

Zatím to vypadá, že se Bitcoin položí sám.V

0 0
možnosti
Foto

Bitcoin vydrží do doby:

a) než ho někdo hackne

b) než se objeví peníze kryté zlatem nebo komoditami

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.