Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč si ta kočka nehraje?

Ta naše kočka si vůbec nechce hrát. Říkají mi klienti smutně. Kočka si nehraje. Hra tomu říkáme my, protože nám přijde  honění staniolové kuličky komické. Kočka trénuje na vraždu. Když nebude trénovat, hrozí, že jí budou myši a vrabci štípat na hlavě dříví.

Hraje si?Zdroj: Internet Naše kočky domácí se k ubezdušení ničeho většího než je moucha většinou nedostanou. Ale to neznamená, že po tom netouží. Když potom pod stolem narazí na zakutálený špunt, rázem v něm spatří myšáka a jde po něm. Když na kamnech sušíme mašlovačku na nedělní buchty, stane se z ní vrabčák, který je zardoušen a rozcupován. Některé kočky však nad nehybnou mrtvolou v podobě korku a peříček ohrnou nos. "Tolik hraček jsem jí nakoupila a všechno se teď válí za gaučem, obalené prachem!" No bodejť by se neválely, byly stokrát uloveny  - i drahá mrtvola je jen mrtvola. "Té naší kočce by se tak líbilo, kdybych jí tahala provázek, ale kde na to mám vzít čas!?" No to by se jí teda líbilo! Provázek se šmrdolí jako ještěrka, bambule na tyčce pod kobercem vypadá tajemně jako schovávající se krtek, peříčka třepotající se na udičce našim krátkozrakým kočkám kanárka rozhodně připomenout umějí. "Já jsem koupila takovou plyšovou věc na klíček, drahý to bylo jak potvora, a ona na to úplně kašle!" No jo, výběr hraček není jednoduchý. I my sami máme specifické názory na to, co chceme  k narozeninám či k Vánocům a i dobře míněný, s láskou vybraný dárek často skončí na půdě s označením "šílenej krám". Nabádám tedy všechny kočkomajitele, aby se necítili ublížení a neoznačovali kota za "nevděčnou potvoru". Kočka má taky právo na to, aby se jí hračka nelíbila. Zkuste něco jiného. Je v tom totiž malá finta. Podobně jako se chlapi dělí na horňáky a dolňáky, dělí se kočky na myšolapky, ptákoškubky a univerzální škůdcomorky. Některou kočku polétavá kořist zanechává zcela klidnou, ale jak to běhá po podlaze, může se zbláznit. Jinou kočku nevzruší myšákovo rejdění, ale cokoliv, co se mihne vzduchem a je to menší než sova, ji vymrští až do míst, kde řídne vzduch. Je proto nutné testovat a zařídit se podle nevyřčených šelmích požadavků. "Ta naše potvora otravuje v tu nejmíň vhodnou dobu, ale když si s ní chci hrát já, tak na mě kašle. Kočky si prostě dělají, co chtějí." No to si teda dělají, co chtějí, proč by nedělaly. A krom toho, ten čas na hraní s kočkou často přijde ve chvíli, kdy je klid a pohoda. Třeba v neděli odpoledne. Bohužel, i pro kočku je to často čas vyhrazený odpočinku. Není pak divu, že jí můžete šmrdlat peřím pod nosem třeba půl hodiny a jediné, čeho se dočkáte je nervózní zamrskání fousky nebo přesun zpruzeného kota na skříň. Vlastně se nedivím. Vždycky si v takové situaci vzpomenu na doby, kdy jsem po nedělním obědě skákala po hlavě svému, na gauči uloženému, tatínkovi, výskala jsem a dětským pisklavým hláskem jsem se dožadovala hry.  Takže tak. Kvízová otázka pro všechny kočkomily: po čem jde vaše kočka?

Autor: Petra Žallmannová | pátek 15.11.2013 17:47 | karma článku: 30,05 | přečteno: 4016x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1615x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1158x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4315x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky