Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Přestavba špajzu

Naše nové bydliště je nové jen relativně, a proto došlo k potřebě vyměnit vixlajvantové pokrytí poliček ve špajzu. Miluju špajz, místnost s okénkem, kam se dá vstoupit a na mnoha prostorných policích skladovat spoustu věcí, které se tím pádem nemačkají ve skříňce nad dřezem, aby periodicky vypadávaly do špinavého nádobí. Je to luxus, který jsme s kočkami dosud nezažily.

Zdroj: Internet

Ráno jsem vyskládala obsah polic na podlahu v kuchyni a vše protřídila nemilosrdnou rukou. Vyhodila jsem věkovité pytlíky mouky po babičce, strouhanku ověnčenou pavučinkami molů a krabici s přáním k MDŽ z roku 1978, plnou již dávno vyschlých ořechů.

Kočky okamžitě vyhlásily pohotovost a jaly se všemi těmi komoditami proplétat. Kocour si ulovil téměř prázdný sáček od koření na grilovaný sýr a projevil k němu větší lásku, než k pytli šanty. Naštvaně mňoukal, když jsem mu tu ohavnou mastnotu vyhodila. Kočka zatím číhala v záloze a spřádala plány na špajzovou ofenzivu.

K té došlo, když jsem klečela v kuchyni a obalovala police do sexy puntíků. Ze špajzu se ozvala rána jako z děla a bílý anděl zkázy vystřelil ven. Šla jsem zkontrolovat válečné ztráty. Za své vzala stará termoska. Nebyla však z tohoto světa sprovozena pádem do hlubin, ale pádem kočky, která ji rozsedla poté, co se pod ní probořila police u stropu. Vzhledem k tomu, že jsem ještě téhož večera rozbila zavařovačku s mákem, který není možné vysát a svůj oblíbený čajník,  zapomnělo se na kolaps police poměrně rychle.

Při policové kolizi jsem si vzpomněla na zážitek z doby, kdy jsem vozívala Kočku na Vánoce k rodičům. Zatímco otec vždy se zájmem sledoval, kam se Kočka vypraví a obdivně komentoval pružnost a lehkost, s jakou skákala do polic mezi broušené vázy, vstávaly mamince, která nebyla na přítomnost divé zvěře v bytě zvyklá, vlasy hrůzou na hlavě. Pokaždé, když Kočka vstoupila mezi květináče na úzkém parapetu, vyskakovala maminka ze židle a v zoufalém děsu z hrozící katastrofy varovně mávala rukama a volala „Eeeee! Ona mi to tam shodí!“. Kočka nikdy nic neshodila, proplétala se mezi křehkou keramikou s lehkostí a jistotou hada a ani chloupkem nezavadila.

Jen jednou, když jsem k ní přišla a řekla „Hlavně tu, Kočko, nic neshoď!“, mi dala najevo, že už jí ta nedůvěra leze krkem. Vyzývavě na mě pohlédla „A ty seš kdo, že mi tady rozkazuješ?“ a roztomilou bílou pacinkou o centimetr posunula květináček s kaktusem, až na samý okraj parapetu. Zatajil se mi dech, ale skočit po květináči jsem nechtěla, protože můj prudký pohyb by jistě spustil květináčovou lavinu.

Kaktusek dělil od pádu do propasti asi jeden milimetr. Kočka na mě provokativně mrkla, pak se elegantně vytočila na pětníku, projela bezchybný parapetový slalom na druhou stranu a ležérně seskočila na koberec. S tlukoucím srdcem a chvějící se rukou jsem kaktus posunula zpět na místo a už nikdy jsem nezapochybovala. Shazuje se jen, je-li k tomu pádný důvod.

Autor: Petra Žallmannová | pátek 9.8.2013 16:02 | karma článku: 26,34 | přečteno: 1349x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1615x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1158x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4315x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Podporujeme kulturu nahoty. Obec na Sardinii jako první umožní nudistické sňatky

3. května 2024  7:26

Obec San Vero Milis na severu středomořského ostrova Sardinie jako první v Itálii umožní sňatky...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky