Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ponunat kočičku!

Taky máte doma neviditelnou kočku? Pokud na sebe chce kočka upoutat pozornost, zná tisíc způsobů, jak toho dosáhnout. Kočky sekají, shazují, skáčou, mňoukají a kvílí. Chtějí se zviditelnit a je jim jedno, jestli nám způsobí krvavý šrám na nose nebo rodinný rozvrat.

Zdroj: Internet

Jsou ovšem i momenty, kdy začínáme pochybovat o svém zdravém rozumu a s hlavou v dlaních přemítáme, jestli vůbec nějakou kočku vlastníme a jestli ty závěje chlupů a plyšové myši náhodou nepozorovaně nepřinesl potměšilý soused.

Momenty NKZ (náhlých kočičích zmizení) přicházejí v ty nejméně vhodné okamžiky. Většinou se podaří kočku zase zhmotnit a vrátit do současnosti zaštěrcháním krabicí s granulemi, ale vzpomínám si i na situaci, kdy z nepochopitelného důvodu tato metoda nefungovala. Odjížděla jsem na letiště a nebyla jsem s to najít kocoura. Prohledala jsem celý byt, odvoz troubil, po zádech se mi lil pot. Nic.

Hodila jsem sousedce do schránky klíče se vzkazem, jestli by vpustila večer z terasy Kocoura. Byla jsem přesvědčená, že zcela jistě prchnul na střechu. Večer jsem dostala SMSku s popisem velice ospalého Kocoura nalezeného na gauči v obýváku. Kde proboha byl, vždyť jsem se dívala všude!? Moje švagrová vyvinula teorii, že kočky mají zvláštní chameleonózní gen a že Kocour byl zcela jistě ukryt v kuchyňské skříňce a tvářil se jako hrnek na kafe.

Důvod Kocouřího zmizení mi pak zpětně došel. Těsně před odjezdem byly na návštěvě děti. Jev se totiž od té doby opakuje naprosto pravidelně, a to pokaždé, když vstoupí malí lidé. Děti k nám na návštěvu chodí zpravidla proto, že chtějí vidět kočičku. Vřítí se dovnitř a začnou okupovat prostor s nenuceností vlastní pouze tvorkům nezatíženým společenskými zvyklostmi. Třískají dveřmi, dupou, pištivými hlásky skandují „ko-čič-ka-ko-čič-ka“ a ve chvíli, kdy uvidí mizející ocásek, vystřelí za ním s napřaženými pracičkami v touze „ponunat kočičku“. Netvrdím, že podobné touhy a žádosti o vylovení kočky z útrob skříně nemají často i dospělé návštěvy, ale děti jsou mnohem vytrvalejší a mnohem neposednější, a proto mnohem méně úspěšné. Čím jsou nadšenější a jejich touha po hebkém kožíšku silnější, tím hlouběji se Kocour zavrtává do hlubin Země.

„Ty vaše kočky nemají děti moc rády, co?“ ptají se napůl pobaveně a napůl uraženě přítomné matky a já si v duchu říkám:

 „Představ si, drahá, že žiješ klidný, pohodový život, kde pečená kuřata doslova lítají do huby, kde se ti pravidelně a zdarma starají o manikůru a kde máš v každé místnosti několik měkoučkých postelí, v nichž můžeš setrvat libovolně dlouho v libovolnou denní či noční dobu. A do tohoto dokonalého sci-fi světa najednou vtrhne něco, co je třikrát větší než ty, ale na rozdíl od běžných dvounožců, létá nízko a zírá ti zpříma do očí, natahuje k tobě své holé tlapičky a neustále trylkuje velice vysokým hlasem. Všechny tyto projevy znamenají ve tvém jinodruhovém světě jediné. Útok. Takže co uděláš, ať to příště uslyšíš před barákem. Zmizíš. Ztratíš se. Prostoupíš zrcadlem do jiné reality. Budeš předstírat, že jsi stará beranice. Cokoliv, jen abys zamezila kontaktu. A jestli si myslíš, že tvoje děti jsou tak strašně roztomilé, že to musí pochopit i ta pitomá kočka, pak věz, že ona tu polomrtvou ještěrku, kterou ti s láskou strčí do bačkory u postele taky považuje za roztomilý dárek.“

Ale ve skutečnosti se jen usměju a odvětím. „No moc ne. To víš, jsou to kočky.“ 

Takže, milé děti. Kdo chce vidět idiota, musí do ředitelny. Kdo chce vidět zlaté prase, nesmí ujídat vanilkové rohlíčky. A kdo chce vidět Kocoura, musí sedět, jako pěna. 

Autor: Petra Žallmannová | pátek 20.12.2013 23:50 | karma článku: 32,25 | přečteno: 2010x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1615x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1158x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4315x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

Česko nakoupí šest vrtulníků pro hašení požárů, pomohou i jinde v Unii

30. dubna 2024  16:51

Česko chce do roku 2030 nakoupit šest vrtulníků pro hašení lesních požárů. Jejich cena by byla do...

Pronájem bytu 3+kk v Plané nad Lužnicí
Pronájem bytu 3+kk v Plané nad Lužnicí

Okružní, Planá nad Lužnicí - Strkov, okres Tábor
15 000 Kč/měsíc

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky