Mastné drápy

Grilujeme. Grilujeme na zahradě, na terase a grilujeme se, když sedíme u počítačové práce. Kočky nezapřou své africké geny a grilují se s nadšením na okenním parapetu nebo na staré cirkulárce před šopou. Před pár lety jsme s Kristinou a Irenkou grilovaly sovu. Bylo to na počest kocoura Garfielda, který se v jednom ze svých příběhů rozhodne ukojit půlnoční hlad rožněným pernatcem. Naše sova byla vyřezaná z cukety, ale chutnala náramně.

Tak to bylo naposled, cos' mě pokoušel, ty blbej ptáku!Zdroj: Internet

Život s H má k vegetariánským náhražkám čehokoliv, co je aspoň trochu z masa, opravdu hodně daleko, takže o naše současné grilování projevují eminentní zájem i kočky. Je však pod jejich úroveň poskakovat někde v dýmu a riskovat vzplanutí. Čekají, až bude hotovo a nehlídáno.

Dneska jsem se prohřešila proti své zásadě neplísnit muže, který vaří a při porcování grilovaného kuřete jsem kázala použít větší prkýnko, aby mastná drůbež při manipulaci nesjela na stůl. Zatímco jsem hystericky poukazovala na jednu maličkou oranžovou kapičku mastnoty, na níž jsem chtěla demonstrovat, jak strašně už je stůl špinavý, vylezla Kočka nepozorovaně na židli a z ní na stůl.

Velice opatrně zatnula drápek do naducaného opečence a s tichým šluuup ho stáhla z prkýnka na stůl. Kuře to bylo nemalé, takže ji docela překvapilo, že po hladkém stole setrvačností skluzu ujelo dobrých dvacet centimetrů. Uskočila kousek, aby jí ten krám nezamastil nohy, a pak se bryskně přemístila na parapet a z okna ven, když uslyšela, jak jsem zařvala.

A jak se tak odrazila ze stolu, hnána pudem sebezáchovy, žduchla do kuřete, které putovalo až k okraji, jako curlingový kámen, a ztěžka dopadlo na zem. Tam se rozlomilo na několik velemastných dílů.

Stála jsem na nečekaně naleštěném linu a tiše jsem uvažovala, co udělat jako první. Pomalu jsem se otočila k H a tichým hlasem jsem pronesla kajícnou omluvu za výrobu velblouda z jedné mikroskopické mastné tečky. 

Autor: Petra Žallmannová | pátek 2.8.2013 16:35 | karma článku: 26,48 | přečteno: 1456x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Psí lázně

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68