Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kočky v posteli

Kočky mi nesmějí do postele! Hlásal H už od chvíle, kdy začalo v našem vztahu hrozit, že se v posteli sejdeme my dva. Dříve byla naše ložnice v patře a kočky byly separovány od postele mnoha dveřmi. I přesto se jim občas podařilo protnout hraniční linii, skočit do postele a utrousit tam několik evidenčních chlupů. 

Kocour chrníPetra Žallmannová

Od té doby, co náš dům nemá střechu, spíme s H v obýváku. Přestěhovaná postel zabrala celou plochu pokoje. Pokoje, který je středobodem kočičího teritoria. Pokoje, který je kočkami rozparcelován na milimetry přesně a kde každá věc má své místo a svou feromonovou značku. H zcela překvapivě nenapnul kolem postele kočkitiéru, a tak jsem se těšila na chlupatou romantiku. Bohužel, dočkala jsem se pouze tří prskajících spolunocležníků.

Vše začalo tím, že naše společná ložnice naprosto zmátla Kočku, která si zlomila nohu, když se v zoufalé touze pedantického detailisty rozhodla přeznačkovat celou místnost, a špatně odhadla vzdálenost mnou přemístěného květináče a přistála v něm, namísto vedle něj.

Svou přítomností jsme také uvedli ve zmatek Kocoura, který až dosud velice spokojeně a poklidně spával ve svém vysutém hamaku na dveřích. Najednou neví, jestli na dveře nebo k nám do postele. A tak tráví každý večer půl hodiny nerozhodným přebíháním a testováním vhodnosti toho či onoho úložiště, což nebetyčně vytáčí drahého H. Kocour totiž ve své nerozhodnosti žádá vyjádření hlavního náčelníka a pokaždé, když přijde testovat postel, vyskočí H před obličej, strká mu nos do tváře a zoufale mňouká. H máchá rukama a snaží se Kocoura odstranit. Ten na chvíli zmizí, ale jen co H začne usínat, vynoří se Kocour zase a ťapká přes celého H a snaží se mu zavrtat pod peřinu. Že já tam ležím s peřinou odtaženou, aby mohl vstoupit a sladce na něj volám, to ho, prevíta, vůbec nezajímá.

Přes den se Kocour do postele uchyluje ke krytému chrnění a vyrábí peřinový hrb. Já to vím, že je hrb obýván živým tvorem, ale H jsem musela naučit, aby na hrb nesednul nebo do něj nepraštil vší silou své mužné, horolezecké dlaně.

Včera jsem přijela po několika dnech ze služební cesty a zjistila jsem, že je H nemocen. Přišla jsem na to tak, že jsem ho našla v posteli s Kočkou. H trval na tom, že není v posteli s Kočkou, protože Kočka leží na MOJÍ polovině, ale já jsem dobře věděla, co se stalo. Kočka, sama chorá, přišla H léčit.

Později jsem se dozvěděla, že chtěl léčit i Kocour. Strašně chtěl léčit, ale bál se, že ho H zase sfoukne z postele, a tak vymyslel fintu. Vlezl si do peřiny. Dovnitř, do povlaku. Když si H natřásal duchnu, zjistil, že je v ní hrouda. Dloubnul do odhaleného Kocoura, který se zahanbeně pokusil uniknout. Ale nešlo mu to, zasekl se hlavou mezi dva knoflíky! Snažil se z peřiny vystřelit ven, ale zatímco hlava vykukovala mezi knoflíky č. 1 a 2, tělo prošlo dírou mezi knoflíky č. 2 a 3. H do Kocoura vesele šťouchal a docílil toho, že Kocour bezhlavě kolotal peřinou asi 5 minut. Nakonec se mu podařilo najít správný otvor a s úlevou uniknul strašlivému vězení.

H už je zdravý. Nevím, kdo se o to zasloužil víc, ale všichni zúčastnění zjevně dělali, co mohli. 

Autor: Petra Žallmannová | pátek 20.9.2013 9:00 | karma článku: 32,62 | přečteno: 2408x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1615x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1158x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4315x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Poslanci zvýšili ochranu zemědělské půdy. NEchtějí už další logistická centra

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  12:05

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Bazény v ulicích, výpadky elektřiny. Jihovýchodní Asii drtí rekordní teploty

3. května 2024

Premium Od spolupracovníka MF DNES v Asii Horké počasí ve filipínské Manile mění život v ulicích. Přibývají bazény nebo škopky, ke kterým je...

Požár pralesa Mionší musel založit člověk, zjistili odborníci. Sčítají škody

3. května 2024  11:46

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá

3. května 2024  11:36

V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky