Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jinde se zmiňuji o naší kočce, která tak málo pila, že jí to ohrožovalo na životě. Vyřešili jsme to způsobem, který od nás nebyl hezký, ale bylo to jediné možné - dávali jsme ji pít ze stříkačky, ve dvou jsme to zvládli. Byla to alchymie, nesměla být najezená, nesměla mít ale ani úplně prázdný žaludek, voda musela být vlažná, ne studená a ne teplá, jinak hrozilo bleskové vrácení. Díky této terapii, a nápadu, že ji dáme na pití speciální nádobku, kočka začala zase sama pít. Bohužel pocákat vodou tu naši nepomůže, oklepe se, a nelíže si to.

0 0
možnosti

Nechce se mi věřit, že by kočka zahynula žízní, i když má přístup k vodě. Jestli vy je moc nerozmazlujete. :-)

1 2
možnosti
Foto

Kočky mohou být v takovém stresu, že se odmítnou nažrat i napít. Komplikace a potenciálně i smrt tedy není "smrtí žízní", ale přichází z důvodu selhání vnitřních orgánů, které vodu a živiny nezbytně potřebují, a to zejména u koček starších nebo nemocných. Rozmazlování je hodně subjektivní věc. Předpokládám, že i vy sám jste rozmazlován, Milane, a proti srsti vám to není ;-).

4 0
možnosti

Jeste je tu nejdulezitejsi zasada : Napred se postarejte o lidi, kocky nejsou to nejpodstatnejsi.

2 8
možnosti

Opět jste nezklamal:-(. Blog je o pomoci kočkám, když Vás to irituje, nečtěte ho.

Za mě karma, dobré shrnutí R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky