Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kočkařský vzkaz nekočkařům

10 tipů pro nekočkaře, jak přežít s kočkařem. (Jedná se pouze o velice krátký výtah z obsažného pojednání "Život s kočkařem aneb jak jsem neměl rád domácí zvířata") 

Můj synovec Mireček s kočkou, která mu právě sežrala hranolky.Petra Žallmannová

  1. Za žádných okolností nevyslovujte slovo kočka, pokud nehodláte strávit následujících 40 minut poslechem novinek typu „nebudeš tomu věřit, ale naše Micka mi večer usnula na břiše, to bylo nádherné! /  ta naše Micka je tak roztomilá, když si hraje s vrškem od PETky / měli/y jsme dnes s Mickou romantické ráno, jedly jsme spolu bílý jogurt... ona má tak krásný jazýček, dívala bych se na ni celé hodiny!"
  2. Opusťte naivní představu, že se vás nebudou týkat kočičí chlupy. I když budete skladovat své oděvy v jiném patře domu a při opuštění zamořeného území projdete dechlupizační jednotkou a antiseptickým brodem, budete je mít všude. Z mnohaleté zkušenosti odborníci doporučují rezignovat, popřípadě zaujmout před širokou veřejností postoj „kočičí chlupy jsou atraktivním módním doplňkem, také byste to měli zkusit, na rozdíl od prstenů a náušnic se na vás navěšejí zcela samy, jak jednoduché!“
  3. Za všech okolností noste papuče s nepropustnou podrážkou. Doporučujeme galoše, gumáky, nebo vyřazenou sálovou obuv z nemocnice. Při vstupu do místnosti rozsvěcejte. Na zemi mohou číhat kromě chlupů a všudypřítomných drobků steliva ze záchodku i vlhké nástrahy pevné i kapalné substance.
  4. Ač mnoho kočkařů tvrdí, že „už těch krámů s kočkama mám plnej barák“, nevěřte jim. Chcete-li kočkaři udělat radost, kupte něco s kočkami. Doporučuje se pátrat či konzultovat s jinými kočkaři a nepořizovat to, co mají všude. Váš domácí kočkař se bude (tajně) dmout pýchou, že má něco, na co všichni ostatní kočkaři valí oči a provolávají „To je krása, odkud to máš? Kde se to kupuje? To vypadá přesně jako naše Mourinka!“
  5. Smiřte se s tím, že kočky lítají po bytě a schválně shazují ze stolů a z polic drobné předměty. Na okrajích stolů a skříněk by tedy neměly stát sklenice s vínem, flashky nebo jejich gumové vršky, oblíbené tužky, mince, zlaté cihličky, diamantové prsteny, antikoncepční pilulky a další věci, které se opravdu nesmějí ztratit. Pokud kočky začnou vířit, zavřete oči a počkejte, až se to přes vás párkrát přežene. Jednou to skončit musí, mezi kočkami mnoho vytrvalostních běžců není.
  6. Nenechávejte na zemi, ani na židli tašku, pokud nechcete, aby do 20 vteřin obsahovala kočku.
  7. Zamykejte si klávesnici při každém odchodu od počítače. Předejdete tak samovolné emailové komunikaci nebo zvětšení písma o 800%.
  8. Sportovní oblečení a zejména obutí skladujte mimo dosah dopingového experta, který po čuchu pozná, že jste se málo snažili a potrestá vás aromatickou značkou.
  9. Pokud nechcete zemřít hlady, nenechávejte své jídlo volně přístupné. Sáčky ani umělohmotné krabičky nejsou dostatečnou ochranou, poživatiny je třeba uzamknout za dubové, kované dveře opatřené ochranou proti útoku beranidla.
  10.  H, nemáš nějaký tip pro nekočkaře, jak přežít s kočkařem?

Prodat kočky.

No nééé, něco normálního, když 'prodat' není alternativa.

Do mražáku.

Co jako „do mražáku“??? Hmmm... 

Autor: Petra Žallmannová | pátek 12.4.2013 16:05 | karma článku: 30,98 | přečteno: 1783x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1955x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1617x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1160x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4322x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

Obrat. Neučte už sporné teorie o 72 pohlavích, instruuje britská vláda školy

19. května 2024  20:22

Britská vláda představila nové pokyny pro sexuální výchovu. Vyzývá v nich školy, aby přestaly učit...

Armáda pošle miliardy „do luftu“. Kbely dostanou novou věž a dopravní letadla

19. května 2024  20:21

Armádní letectvo získá o téměř devatenáct miliard korun víc pro následující čtyři roky, než bylo...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky