Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo se mi postará o kočku?

Přišel čas prázdnin a my, kočkaři neřešíme, kam pojedeme, ale co se stane s tím nebohým chlupatým miláčkem, od něhož se budeme nuceni odloučit (chlupatý miláček se právě věnuje velice prázdninové činnosti – rozvaluje se na květinovém stolku v obýváku pod palmou, kterou právě ožral až na kmínek). Pro nejnovější číslo časopisu Kočičí planeta jsem napsala článek o tom, co s kočkou o prázdninách - maličko ho tady doplním. 

Vídej doma... jo, a to automatické krmítko je fakt dost dobrý! :)Zdroj: Internet

Jsem velký příznivce kočičího komfortu, k němuž patří obstarání zdatného opatrovatele v době, kdy nemohu příval péče a lásky zajistit sama. Mám velké štěstí, protože kamrádka Verunka je koček znalá a velice vnímavá, co se týče chlupatých kapriců. Ne každý má takové štěstí.

Mnohokrát nám nezbývá, než požádat poněkud méně osvíceného opatrovatele, což může způsobit nečekané komplikace.

Ošemetní jsou jiní chovatelé, kteří "podle sebe soudí tebe" a k naší kočce se chovají jako k té své... ne vždy je to vítané s nadšením. Naše kočka často celou opatrovatelu návštěvu stráví v děsu pod postelí, odkud se ji nadšenec snaží vyšťárat s hlasitým "Proč se nechceš mazlit? Póóóď!!!". Po příjezdu se pak dozvíme, že je naše kočka "fakt divná.“

Častěji se však setkáváme s péčí osob nadšených, leč kočekprostých a mnohdy neznalých.

Před dávnými časy jsem poprosila o docházkovou kočkopéči kamarádku Katku. Katka brala danou záležitost maximálně vážně a já jsem jí byla nesmírně vděčná – její cit pro detail měl být zárukou, že vše pofrčí, jako na drátkách. Katka navštěvovala kočku každodenně a vedla si skvěle... Až do poslední návštěvy, kdy přepečlivě čistila záchod a aby tam nezůstal ani kousíček, odklopila kočko-záchodový dekl a důkladně písek prohrabala. Bohužel pak střechu toalety nasadila naopak a tím zcela uzavřela vstup dovnitř. Zoufalá Kočka po ošetřovatelčině odchodu několikrát konala "těsně vedle", tedy těsně za vstupní dveře, a já jsem při návratu z dovolené rozmázla ten poklad dveřmi po koberci až ke zdi.

Jak tedy zajistit, aby i nadšení nekočkaři dokázali svou hlídací funkci plnit na sto procent? Uděláme jim návod. Podrobný návod na obsluhu kočky. Nespoléhejme na to, že ti, co už u nás byli, vědí, jak na to. Dávno zapomněli.

Návod by měl obsahovat informace o žrádle (kolik a kdy, ať se domů nevracíte ke Kočce Kouli, ani k zoufalému podviživenci, který vysílením ani nezvedne tlapku na pozdrav), pití (ať má přísun takové vody, na jakou je zvyklá – hodně chlupatých to nepije, když to neteče, a to může být v létě fakt problém), záchodě (viz výše + hodnotné rady na téma „betonitové stelivo se do záchodu opravdu dá spláchnout jen jednou, pak už se tam nedá spláchnout nikdy nic a pokud to přeci jen zkusíte, bude majitel kupovat novou mísu a 2m odpadových trubek“), hraní (ne, opravdu není divné ležet na zemi a šmrdlat vařečkou pod kobercem), větrání (kde a za jakých podmínek „Peťo, seš tam? Prosím tě, chtěla jsem tu trochu vyvětrat a Krakena teď stojí zvenku na parapetu za zavřeným oknem a bojí se otočit... Jak tohle řešíš?“) a o dalších kočičích věcech („Musela jsem s Krakenou na veterinu a nemohla jsem najít přepravku, tak jsem ji vezla v papírové krabici... no a ona po cestě pročurala díru ven a utekla mi v šalině.“).

Tip, jak by takový návod mohl vypadat najdete v úterním blogu, tak se těšte! Krásný víkend přeji!

Autor: Petra Žallmannová | pátek 14.6.2013 21:45 | karma článku: 25,64 | přečteno: 1584x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1616x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1158x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4316x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky