Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vtipné blogy o zvířatech mají vždy u mě karmu zaručenou:-)R^

1 0
možnosti

Jé, vy mě bavíte! Škoda, že jsem odhlasovala Objev roku, než jsem vás našla, ale jestli vytrváte, za rok máte můj hlas :-)

Já si před pěti lety přinesla kočku z útulku coby společnici pro stárnoucího pejska. Pejsek si ji vychoval, takže na ni můžu aplikovat psovodí receptury (vydírání žrádlem apod.) ;-)

P.S.: Funguje Feliway? 

P.P.S.: Co je alternativní krmítko? 8-o

0 0
možnosti
Foto

Moc moc děkuji! Jsem moc ráda, že jsem se vám trefila do vkusu :-). Je super, že máte kočku z útulku - moc ji zdravím!

Ad Feliway - ano, ale není to kouzelný lektvar, který vyléčí každý problém. Používá se jako podpora v komplikovaných situacích nebo jako prevence. Je to jako vjemová masáž - uklidní kočku a příjemně ji naladí, ale pak jsme tu my, kteří musíme pomoci se zbytkem. Člověk, když jde na masáž, protože měl těžký den, taky si tím skvěle odpočine, ale spory se šéfem nebo kontokorent to nevyřeší :-)

Ad alternativní krmítka - rozhodla jsem se, že o nich napíšu do blogu, takže doufám, že info bude důkladné. :-) Ve zkratce: miska je nudná a pasivní, krmítko, z něhož musí kočka žrádlo vyšťárat, je aktivní. Kočka se jednak musí pohnout a trénuje fyzičku a taky se nad tím musí zamyslet, takže trénuje hlavu. Tahle krmítka se hodí hlavně pro kočky, které nemohou chodit ven a občas si cvičně ulovit myšáka. :-) Dají se vyrábět z papírových krabic nebo koupit důmyslná, komerčně vyráběná - viz. email, co jsem vám poslala ;-).

0 0
možnosti

Ve stěhování gaučových koček, omezených většinou na prostor bytu, nevidím až tak velký problém. Ale absolvoval jsem stěhování mourovaté kočky fixované 5 let na dům a zahradu. Přípravy, postupné zvykání, všechno podle pouček a příruček a bez výsledku. Vždycky se vrátila zpátky. Až nastal den stěhování a my jsme ji museli s těžkým srdcem nechat na místě. Ani další pokusy nezabraly. Až po měsíci, když jsme ji přes plot na starém domě zavolali, přiběhla. Vystrašená, asi i hladová konečně pochopila, že už se tam nevrátíme, šla s námi sam celou cestu až k novému domu a už zůstala :-)

3 0
možnosti

...já se stěhuju co dva měsíce. Dům se zahradou - byt ve městě a zase zpátky.

Kocour  pak ve městě děsně trpí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky