Do divadla na Kočky... tedy na kočku

A na co to vlastně jedeme? Otázal se H v košili a nablýskaných botách. No na Kočky přece! Městské divadlo v Brně zpracovalo muzikál Cats, a to musím vidět! Mám sice ze záplavy muzikálů, které se prořítily českou scénou trošku osypky, ale tohle je jiný kafe. Tady nemluvíme o Michalu Davidovi, tady se dal dohromady T.S. Eliot a Andrew Lloyd Webber! A pro oba já mám slabost. Navíc to téma! Uvažovala jsem, kolika kočičími doplňky se mám ověšet.

Elis na jevišti!Městské divadlo Brno

Divadlo bylo narvané až po střechu a moje profesionálně deformované uši zaznamenaly dva rozhovory o kočkách ještě před zhasnutím.

Kočky vířily na jevišti od půl osmé do půl desáté. Hudební a taneční zážitek veliký, překladový lehce uši rvoucí, ale to je zas ta moje druhá deformace. Z pohledu načasování mi připadá víc, než podlé, že ta nejtklivější píseň, co ji všichni známe z rádia od Barbary Streisand, přišla těsně před koncem první půle a hned vzápětí se rozsvítilo v sále, takže jsem neměla čas ošmudlat si štkaním rozmazanou řasenku a na toaletu jsem prchala jako Alice Cooper.

Konec druhé půlky byl však ještě mnohem silnějším zážitkem. Ve chvíli, kdy děj dramaticky vrcholí a Grizabella získává bonusový život, objeví se na pódiu ŽIVÁ KOČKA! Publikum jemně, ale zcela znatelně zašumělo. Já jsem vzrušením úplně nadskakovala a H do ticha poznamenal „Tak to bych chtěl vidět, kdyby tam měli naši Krakenu, to by bylo tóčo!“ Na jevišti se ovšem žádné tóčo nekonalo, kočka účinkovala zcela spořádaně a za řinčení orchestru šla z ruky do ruky. Žádné prskání, drápání a následný úprk do zákulisí. Byla jsem zároveň nadšená a v šoku. Kočka po pár minutách zmizela z pódia, všichni se uklonili, tleskalo se a šlo se.

Při východu ze sálu povídám H: „Hned zítra volám do divadla a zjišťuju, co je to za kočku! Byla úžasná!“

„Hmm, a na co?“

„No napíšu o ní, ne?“

„Hele, tady ti jde.“

A opravdu! Kočka byla nesena v náručí a vesele se rozhlížela po hlučícím davu. Šokující. Okamžitě se ze mě stal investigativní žurnalista a dvojici jsem obklíčila otázkami. Takže v kostce:

Jméno: Elis

Věk: 5 měsíců

Majitel: David Žák

Jak je možný, že z toho jeviště nezdrhne??? Je z muzikantské rodiny, takže nějaký ten bubínek a plácání mnohasethlavého davu ji naprosto nerozhodí.

A jestli není nadopovaná? Není. Elis prošla mým nunacím testem, který by jakýkoliv závan máku odhalil.

Elis byla pro mě naprosto jednoznačně vrcholem celého představení. A to byla na jevišti jen pár minut. Byla jsem nadšená. Tak tomuhle se říká dobře socializovaná kočka! 

Autor: Petra Žallmannová | úterý 4.6.2013 11:00 | karma článku: 21,63 | přečteno: 1105x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Psí lázně

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68